Τι απαντά η Lidl στο πρόστιμο ΔΙΜΕΑ

Αναφορικά με το πρόστιμο που επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την τήρηση του πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους, η Lidl Ελλάς απαντά με σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι η εταιρεία «σέβεται πλήρως τον νόμο και το έργο των αρμόδιων αρχών.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι έλεγχοι που ξεκίνησε η Αρχή Εποπτείας Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)

τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2025 και το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι αδικαιολόγητοι και αυθαίρετοι, καθώς βασίζονται σε καταργημένη, μη εφαρμόσιμη και ασαφή νομική βάση. Η φερόμενη παράβαση, σύμφωνα με τη ΔΙΜΕΑ, αφορά 26 από τα 681 προϊόντα που ελέγχθηκαν κατά τη διάρκεια της δίμηνης περιόδου ελέγχου.

Έχουμε επιτακτικούς λόγους, επιβεβαιωμένους από αξιόπιστη δικηγορική εταιρεία, ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό του υπερβάλλοντος κέρδους (η βάση για το πρόστιμο) είναι νομικά εσφαλμένη». Η εταιρεία σημειώνει ότι τίθεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για τη διεξαγωγή διαλόγου, και τονίζει ότι θα εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα