Θριάμβευσαν η καινοτομία, η ποιότητα και η δημιουργικότητα!

ΗGiochi Preziosi Hellas και η Spin Master αναδείχθηκαν ως οι μεγάλοι νικητές στη «γιορτή» του παιχνιδιού, η οποία πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, χθες Τετάρτη, 10 Απριλίου, στον πολυχώρο Χείρωνα.

Τα Toys Awards 2023, τα οποία διοργανώνει η Boussias Events, έχουν στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών, τα οποία, μέσα από την καινοτομία και την ποιότητά τους, σκοπεύουν να βοηθήσουν

μικρά και μεγάλα παιδιά να έχουν ομαλή ανάπτυξη σε επιµέρους τοµείς -σωµατικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά-, καθώς και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, τη δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιχνιδιού. Χορηγός της τελετής ήταν η Giochi Preziosi Hellas.

Μεγάλες διακρίσεις και βραβεία
Συνολικά, διακρίθηκαν 18 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι: Casababy, Enarxis Dynamic Media / Funko, Family Concept Store – The Wonder Room, Giochi Preziosi Hellas, Magnetic Toys, Remoundo Games, Scoot and Ride, Spider Play by Kriklani Valentini, Spin Master, The Tea Club toys, Verdes Innovations, Γαβρήλου Έφη, Γιόβας ΑΕ – Giovas Group of Brands, Εκδόσεις Ψυχογιός, Έλενα Αναστασίου (9ο Νηπιαγωγείο Πύργου), Μιχαλάρος Κωνσταντίνος «Υπογραφή» Παιχνίδια, ΣΤΑΣΥ – Σταθερές Συγκοινωνίες και Τσιρώνης ΑΕ.

Οι εταιρείες-φυσικά πρόσωπα οι οποίες κατέκτησαν
την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας Platinum βραβείο ήταν οι Scoot and Ride, Verdes Innovations, Εκδόσεις Ψυχογιός και Έλενα Αναστασίου (9ο Νηπιαγωγείο Πύργου). Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand awards, όπου η Giochi Preziosi Hellas αναδείχθηκε Company of the Year και η Spin Master αναδείχθηκε Brand of the Year.

«Παιδιά με δεξιότητες, κοινωνική υπευθυνότητα και οικολογική συνείδηση»
Τη βραδιά «άνοιξε», με τον χαιρετισμό της, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από έρευνα της εταιρείας NPD Group Inc. καταδεικνύει ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών δεν επηρεάζονται, σε μεγάλο βαθμό, από τις οικονομικές πιέσεις. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Research & Markets, η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών άγγιξε σε αξία τα 156,5 δισ. δολάρια το 2021 και εκτιμάται ότι θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 7,5 % μέχρι το 2027, οπότε και θα ανέλθει τελικά σε 249,6 δισ. δολάρια. Στη θετική εξέλιξη των μεγεθών του κλάδου συμβάλει και η τάση των νέων σε ηλικία γονέων να επενδύουν σε παιχνίδια που συμβάλουν στην ανάπτυξη των παιδιών με δεξιότητες, κοινωνική υπευθυνότητα και οικολογική συνείδηση».

«Ευαισθησία για το παιδί και την οικογένεια»
Ο Δρ Ηλίας Βασιλείου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Toys Awards 2023, Γλωσσολόγος – Ειδικός Παιδαγωγός, σημείωσε: «Τρίτη χρονιά διεξαγωγής των Toys Awards και τρίτη και πιο δυνατή εκδήλωση για το ποιοτικό παιχνίδι. Για άλλη μια φορά συγκεντρωθήκαμε όσοι θέλουμε να έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το παιδί και την οικογένεια για να αναδείξουμε τον ρόλο του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η εκπροσώπηση τόσο σημαντικών εταιρειών του κλάδου, ειδικών και επιστημόνων και, κυρίως, η συμμετοχή με νέα παιχνίδια περισσότερο ελκυστικά, περισσότερο ποιοτικά και περισσότερο απαραίτητα για την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων. Τα Toys Awards από τη γένεσή τους φιλοδοξούσαν να αποτελέσουν “πυξίδα” για το ποιοτικό παιχνίδι και να δημιουργήσουν δείκτες αυτής της ποιότητας, ώστε να βοηθήσουν, να προσανατολίσουν και να κατευθύνουν τους γονείς σε αυτόν τον τομέα».

«Το παιχνίδι, απαραίτητο μέρος της ενηλικίωσης»
Χαιρετισμό απηύθυνε και η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τα εξής: «Τα Toys Awards έχουν στόχο να αναδείξουν τα υπέροχα ερεθίσματα, μέσα από τα παιχνίδια, στην υγιή ανάπτυξη της φαντασίας των μικρών παιδιών. Τα παιχνίδια συχνά συνεισφέρουν και στη χαλάρωση των μεγάλων παιδιών, όπως σε εμάς τους ενήλικες. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο μέρος της ενηλικίωσης.

Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους και, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο πολύτιμα είναι στην ανάπτυξή τους. Στα παιδιά με πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα καλά επιλεγμένων παιχνιδιών είναι πιο πιθανό να προκριθούν οι δημιουργικές τάσεις. Τα παιχνίδια που διεγείρουν τη νοητική ανάπτυξη είναι κατάλληλα για την ισχυροποίηση των ικανοτήτων του παιδιού, ανταποκρίνονται στις κινήσεις του και παρέχουν ανατροφοδότηση όταν χειραγωγούνται. Είτε παίζουν μόνα τους είτε με άλλους, ήσυχα ή με ενθουσιασμό, το παιχνίδι είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο τους και δημιουργούν φανταστικούς φίλους και περιπέτειες. Το παιχνίδι τα ενθαρρύνει να αναπτύξουν γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και να χρησιμοποιούν φαντασία και δημιουργικότητα. Τα παιχνιδιάρικα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, καλύτερα προσαρμοσμένα, πιο συνεργάσιμα και πιο δημοφιλή με τους συνομηλίκους τους από εκείνα που παίζουν λιγότερο».

«Να προσφέρουμε καινοτόμα, ποιοτικά και ασφαλή παιχνίδια»
Χαιρετισμό εκφώνησε και ο Χρήστος Ρεμούνδος, Έφορος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ), με τον οποίο συνεχάρη τους διοργανωτές και τους νικητές της βραδιάς. Επίσης, ανέφερε τα εξής: «Ο Σύνδεσμός μας, πάντα με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους μικρούς καταναλωτές και τους γονείς τους, φροντίζει για τη διάθεση στην αγορά προϊόντων που πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει αγωνιστεί με κάθε τρόπο και μέσο, ορθώνοντας άποψη και λόγο για την ασφάλεια της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών. Tα Toys Awards καθιερώνονται ως ένας σημαντικός θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει την ασφάλεια και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες. Με αφορμή τέτοιες πρωτοβουλίες, ας εργαστούμε όλοι, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλαίσθητα, δημιουργικά, καινοτόμα, ποιοτικά και προπαντός ασφαλή παιχνίδια».

«Εργαλείο εκπαίδευσης για το περιβάλλον»
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ιωάννης Θεοδούλου και Μαρία Βαμβακοπούλου, Εκπαιδευτικοί, παρέλαβαν τιμητικό βραβείο για το πρόγραμμα «Κλιματική Αλλαγή και Τέχνη (Trash Art)» στο 133ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. Οι βραβευθέντες σημείωσαν: «Στο συγκεκριμένο project σημαντική θέση κατέχει το παιχνίδι, ως εργαλείο εκπαίδευσης για το περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα για παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις αναφορικά με την εδραίωση υπεύθυνων συμπεριφορών, ως προς τη διαχείριση “άχρηστων” υλικών στο ευρύτερο περιβάλλον. Παράλληλα με το παιχνίδι αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη για λήψη μέτρων για τη διασφάλιση του δικαιώματος των νέων γενεών να απολαμβάνουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, αλώβητα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

«Κοινωνική ευαισθητοποίηση έναντι του αυτισμού»
Στο πλαίσιο της τιμητικής βράβευσής της για την έρευνα στη δημιουργία ρομπότ «Panda» για τα παιδιά με αυτισμό, η Χριστίνα Συριοπούλου-Δελλή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το φάσμα των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών είναι ένα φαινόμενο το οποίο, ως προς την εσωτερική του πλευρά, δοκιμάζει τα όρια των θεωρητικών μοντέλων αρκετών επιστημών. Και αυτό επειδή κανένα από αυτά δεν μπορεί να ερμηνεύσει με ολοκληρωμένο τρόπο το σύνολο των συμπτωμάτων που εμφανίζονται. Ως προς την εξωτερική του πλευρά και καθώς ο πληθυσμός των ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα αυξάνεται, παρουσιάζει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους, όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Η σημερινή ημέρα αποτελεί όχι μόνον μια ηθική αναγνώριση προς τους νέους επιστήμονες και ερευνητές του εργαστηρίου μας, αλλά, κυρίως, συμβάλλει ουσιαστικά, με την επικοινωνιακή δύναμη που τα ΜΜΕ διαθέτουν, στην κοινωνική ευαισθητοποίηση έναντι του φαινομένου του αυτισμού».

Στο πλευρό του πελάτη τους με αφοσίωση και στόχο τη δημιουργία παιχνιδιών υψηλής ποιότητας και καινοτομίας στέκονται οι εταιρείες παιχνιδιών, οι οποίες απέσπασαν τους τίτλους of the Year στα φετινά Toys Awards.

Φωτεινή Καραγεώργη, CEO & Πρόεδρος, Giochi Preziosi Hellas SA

Toys Company Of The Year
GIOCHI PREZIOSI HELLAS SA
«Κίνητρο για παιχνίδια υψηλών προδιαγραφών»
«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Giοchi Preziosi Hellas κερδίζει το βραβείο “Toys Company of the Year”. Η εταιρεία μας φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά, παραμένοντας πιστή στις αξίες που εξαρχής θέσαμε. Στεκόμαστε στο πλευρό τόσο του πελάτη, όσο και του καταναλωτή με σεβασμό και συνέπεια. Οι διακρίσεις μας στα φετινά βραβεία μας τιμούν και μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε παιχνίδια υψηλών προδιαγραφών, που θα γίνονται πάντα αγαπητά τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς».

Brand of the Year – Spin Master, Παρέλαβε o Αλέξανδρος Καψιώχας, Sales ManagerEdgardo Di Meo, Marketing Director, Spin Master

Toys Brand Of The Year
SPIN MASTER
«Η καινοτομία Spin Master και στους Έλληνες καταναλωτές»
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που λαμβάνω αυτό το βραβείο στην Ελλάδα, μετά από μόλις τέσσερα χρόνια από την πρώτη μας κυκλοφορία στη χώρα. Η Spin Master είναι γνωστή ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες παιχνιδιών σε τρία βασικά δημιουργικά κέντρα: κλασικά παιχνίδια, σειρές κινουμένων σχεδίων και ψηφιακά παιχνίδια. Η δέσμευση της Spin Master είναι να φέρει αυτήν την καινοτομία και στους Έλληνες καταναλωτές, με σκοπό να λαμβάνουν τη μέγιστη διασκέδαση στην εμπειρία παιχνιδιού τους. Αυτό το βραβείο είναι το σήμα μας ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και η ώθησή μας να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο σε αυτήν τη χώρα».

Θεωρώντας τα παιχνίδια ως το κλειδί που ξεκλειδώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού,
οι νικητές των Platinum δεσμεύονται για την παροχή δημιουργικών και πρωτότυπων επιλογών και προτάσεων.

Platinum – Παρέλαβε η Κατερίνα Χαραλαμποπούλου, Αντιπρόσωπος, Scoot and Ride, Greece

Platinum – Toy Product 0-12
SCOOT AND RIDE
«Πύλη προς τη δημιουργικότητα και την εξερεύνηση»
«Οι λειτουργίες του “3 σε 1 My First” ως περπατούρα, βάθρο στήριξης και σανίδας μπορούν να βοηθήσουν τα μωρά να το χρησιμοποιήσουν με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές φάσεις της ανάπτυξής τους. Ως brand που εργάζεται καθημερινά για να φτιάξει τα πιο καινοτόμα, παιχνιδιάρικα και με διάρκεια προϊόντα, είναι μεγάλη τιμή να αναγνωριζόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Τα παιχνίδια δεν είναι απλά αντικείμενα για να παίζουν τα παιδιά. Είναι πύλες προς τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την εξερεύνηση. Μας εμπνέουν να ονειρευόμαστε, να μαθαίνουμε και να μεγαλώνουμε. Κερδίζοντας ένα βραβείο σαν αυτό, ως δημιουργοί παιχνιδιών, είναι απόδειξη ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα σχεδιαστών μας που έφερε στη ζωή το καινοτόμο “3 σε 1 My First”. Η σκληρή δουλειά, το πάθος και η αφοσίωση της Scoot and Ride είναι αυτά που το έκαναν πραγματικότητα».
Η ομάδα της Scoot and Ride Αυστρίας

Δέσποινα Παπανικολοπούλου, Group Marketing Manager, Εκδόσεις Ψυχογιός

Platinum – Toy Product Για Εφήβους Και Ενήλικες 18+
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
«Τα επιτραπέζια παιχνίδια δένουν τις παρέες»
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τις Εκδόσεις Ψυχογιός η σημερινή βράβευση για
το “Καλύτερο Επιτραπέζιο Παιχνίδι Ενηλίκων”. Οι Εκδόσεις Ψυχογιός είναι ένας κόσμος ψυχαγωγίας και μέσα σε αυτόν τον κόσμο τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν κυρίαρχο ρόλο. Είναι οι στιγμές που δένουν τις παρέες, που δημιουργούν αναμνήσεις. Εκ μέρους όλης της ομάδας που εργάστηκε ακούραστα και με πολύ κέφι για το “Wavelength”, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για το βραβείο και να προτρέψω όσους δεν το έχουν κάνει ήδη να γνωρίσουν τον μοναδικό και καινοτόμο κόσμο του. Υποσχόμαστε άφθονες στιγμές γέλιου, συνεργασίας και δημιουργικής σκέψης. Σκεφτείτε το και για team building».

Έλενα Aναστασίου, Νηπιαγωγός (9ο Νηπιαγωγείο Πύργου)

Platinum – Toy Services
ΕΛΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
«Οι μαθητές μαθαίνουν για το πράσινο μέσω του παιχνιδιού»
«Οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Πύργου Ηλείας, θέλοντας να συντελέσουν ώστε να αλλάξει “σελίδα” η πόλη τους, να γίνει μια πόλη πιο “πράσινη”, φιλική, αειφόρα, πιο “έξυπνη” και οικονομικά βιώσιμη, δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνοντας και παίζοντας, την πόλη που ονειρεύονται. Στόχος του προγράμματος “Aeiforoulis for the planet Earth – 17SDGs” είναι οι μαθητές να μάθουν, μέσω παιχνιδιού εντός και εκτός σχολικής αίθουσας, για το πράσινο, εστιάζοντας στην πράσινη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία. Η μακέτα από ανακυκλώσιμα υλικά αφορούσε δράσεις μέσω δημιουργικού-εκπαιδευτικού παιχνιδιού, όπως “έξυπνους” κάδους και αυτοματοποιημένο σύστημα υπόγειων κάδων με χρήση καρτών και QR Code, δημιουργία “πράσινων” μονοπατιών και διαδρομών σε ιστορικά σημεία της πόλης μέσα από περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή, φωτοβολταϊκά συστήματα σε δημόσιους χώρους, συνοικιακή κομποστοποίηση, χώρους πρασίνου, ποδηλατοδρόμους κ.ά. Μιας πόλης ασφαλούς, χωρίς αποκλεισμούς, με άμεσα οφέλη για όλους, τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της, καθώς και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στο θέμα της ανακύκλωσης».

Κωνσταντίνος Βερδές, CEO, Verdes Innovations SA

Platinum – Marketing | R&D
VERDES INNOVATIONS
«Επεκτείναμε τα κυβικά παιχνίδια σε διαστάσεις και σχέδια»
«Οι παγκοσμίως πατενταρισμένοι ελληνικοί κύβοι V-Cube έχουν φτάσει σε 119 χώρες μέσω διαδικτύου και διανέμονται από διάσημους οίκους σε ράφια καταστημάτων σε πάνω από 30 χώρες. Οι κύβοι V-Cube έσπασαν το
παγκόσμιο μονοπώλιο και βελτίωσαν μεν όλα τα υπάρχοντα μεγέθη, καθώς και επέκτειναν τη σειρά των κυβικών παιχνιδιών σε ατελείωτες διαστάσεις και σχέδια. Οι πωλήσεις των καινοτόμων και επαναστατικών, για τη βιομηχανία του παιχνιδιού, κύβων μας ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. τεμάχια, καθιστώντας
τους, εξ όσων γνωρίζουμε, το ελληνικό παιχνίδι με τις περισσότερες
πωλήσεις στην ιστορία. Ευχόμαστε να δούμε και άλλα ελληνικά παιχνίδια
να έχουν παρόμοια εξέλιξη ή και να μας ξεπεράσουν».

Κωνσταντίνος Μιχάλαρος, Owner, Μιχαλάρος Κωνσταντίνος «Υπογραφή» Παιχνίδια

Silver Winner
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ & E-SHOP YPOGRAFI.COM
«Πιστεύουμε ακράδαντα στην εκπαιδευτική αξία του παιχνιδιού»
«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τις γνώσεις τους, τη φαντασία τους και μέρος της ζωής τους στα παιδιά και το παιχνίδι. Και είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή και χαρά μας που βραβεύτηκαν οι προσπάθειες μας από μια τόσο αξιόλογη επιτροπή. Πιστεύουμε ακράδαντα στην εκπαιδευτική αξία του παιχνιδιού και στη συμβολή του για την ολοκλήρωση του ατόμου και της κοινωνίας. Και είναι αυτός ο λόγος που εμείς, η ομάδα της “Υπογραφής”, υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον χώρο του παιχνιδιού ευσυνείδητα, επαγγελματικά, καινοτόμα και αξιόπιστα, με έμφαση στην ποιότητα σε όλα τα επίπεδα».

Πίνακας Νικητών

Keywords
ποιοτητα, qr code, hellas, master, toys, dynamic, media, store, room, games, ride, spider, play, club, group, συγκοινωνιες, project, npd, συμμετοχή, νέα, υγιή, trash, art, αθηνα, συγκεκριμένο, panda, μμε, αφοσίωση, ceo, εταιρεία, ελλαδα, team, building, νηπιαγωγειο, planet, earth, υπογραφη, e-shop, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, εσπα 2021, κοινωνια, qr code, επιτραπεζια παιχνιδια, χωρες, δουλεια, ηθικη, θεμα, μμε, μωρα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, ψυχογιος, ωθηση, ceo, cube, earth, games, npd, αγορα, αναμνησεις, αννα, απλα, αφορμη, αφοσίωση, βαθμολογια, βραδια, γινει, γινονται, γονεις, δυναμη, δυνατοτητα, ελενα, εκδοσεις ψυχογιος, εξελιξη, ερευνα, εταιρεία, ευθυνη, τεχνη, ζωη, ζωης, υγιή, ιδια, ηλικια, υπηρεσιες, ησυχα, ισορροπια, εκδοσεις, κομποστοποιηση, ληψη, λογο, μαρια, μονα, νηπιαγωγειο, νηπιαγωγος, ομαδα, παντα, οικογενεια, ορια, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, παθος, περιβαλλον, πιστη, υπογραφη, πρασινη, πυλες, πωλησεις, ραφια, ρομποτ, ρολο, σειρες, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σχεδια, σχολειο, ταση, τιμη, τμημα, τρια, τριτη, φαντασια, φυσικα, φυσικο, φορα, χρηστος, χριστινα, χαρα, ιωαννης, κωνσταντινος, group, ασφαλεια, club, κυβικα, ελληνικα, εμφαση, γνωσεις, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, project, shop, κωνσταντινα, media, μια φορα, master, room, dynamic, παιχνιδι, play, planet, ride, σημα, spider, σωστο, team, toys, θελω να, υγειας, υλικα, store
Τυχαία Θέματα