Θετικά «κλείνει» η διαφημιστική δαπάνη το πρώτο τρίμηνο του 2023

Με οριακά θετικό πρόσημο «κλείνει» η διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τα κανάλια να αναμένουν επιπλέον «ανάσες» λίγο πριν τις εκλογές και να σχεδιάζουν σημαντικές προγραμματικές κινήσεις για τη νέα σεζόν, προσδοκώντας σε υψηλότερα έσοδα στο τέλος της χρονιάς.

Παρά την κακή του εκκίνηση που σημαδεύτηκε σε όλα τα επίπεδα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Μάρτιος σε ό,τι αφορά τα διαφημιστικά έσοδα στην τηλεόραση

άργησε να πάρει μπρος, αλλά τελικά σημείωσε σημαντική ανάκαμψη προς το τέλος του μήνα, γυρνώντας το πρόσημο για το πρώτο τρίμηνο στο «συν».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που ενσωματώνουν και τις ακραίες κινήσεις του Μαρτίου, η πορεία της διαφημιστικής δαπάνης που βρισκόταν στο «μηδέν» για το πρώτο δίμηνο του έτους -δηλαδή στα ίδια επίπεδα με πέρυσι-, γύρισε σε θετικό πρόσημο, προοιωνίζοντας έναν «δυνατό» Απρίλιο. Με το δυναμικό bounce back στο φινάλε του Μαρτίου, το πρώτο τρίμηνο για το 2023 «κλείνει» με μικρή αύξηση της τάξεως του 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ρεφάροντας το «μηδέν» στην εκκίνηση του 2023. Με τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί, εκτιμάται ότι και ο Απρίλιος θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν με προσδοκίες για αύξηση έως και 10% σε σχέση με πέρυσι.

Τα στοιχεία που εκτιμάται ότι θα ευνοήσουν την πορεία της διαφημιστικής δαπάνης για τον Απρίλιο είναι, από τη μία, η εποχιακή κινητικότητα του Πάσχα, αλλά και το γεγονός ότι ο μήνας αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος του να είναι «καθαρός» από το έντονο κλίμα προεκλογικής περιόδου που θα «αλλοιώσει» το τηλεοπτικό περιβάλλον, κυρίως τον Μάιο. Διαβάστε περισσότερα στη στήλη Media Views του Marketing Week που κυκλοφορεί τη Δευτέρα, 03 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα