Τα agencies ως business partners

Αυτό που χρειάζονται οι διαφημιζόμενοι από τα agencies, είναι… έναν πραγματικό business partner που θα καταλαβαίνει τις ανάγκες τους. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να αλλάξει ο παραδοσιακός τρόπος που δουλεύουμε με τα agencies και να τα κάνουμε να αισθανθούν μέρος της ομάδας, με κοινούς στόχους και κανόνες. Να μοιραζόμαστε μαζί τους insights και business data που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν το business

μας. Δεν αρκεί η γνώση τους, η δέσμευσή τους και τα εργαλεία. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και εμπιστοσύνη.

Το μοντέλο συνεργασίας clients-agencies αλλάζει επειδή… αλλάζουν οι απαιτήσεις και το περιβάλλον πολύ γρήγορα. Οι αλλαγές στις καταναλωτικές συμπεριφορές, οι νέες πλατφόρμες που εμφανίζονται συνεχώς, οι αλλαγές στη νομοθεσία και στα προσωπικά δεδομένα επιβάλουν να προσαρμόσουμε το μοντέλο συνεργασίας μας με τα agencies και να δουλεύουμε σαν μία ομάδα. Αυτή την κουλτούρα πρέπει να υιοθετήσουν και οι δύο πλευρές.

Η διαδικασία ενός spec είναι… πολύ σημαντική γιατί δεν αναζητούμε απλά ένα agency που θα καλύψει τις ανάγκες μας και θα απαντήσει άρτια σε όλα μας τα ερωτήματα. Αναζητούμε έναν business partner που θα συνεργαστούμε και θα αναπτυχθούμε μαζί.

Το marketing μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο θέμα της βιωσιμότητας γιατί… επηρεάζει τη στάση των καταναλωτών, προωθώντας φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές, δημιουργεί ζήτηση για βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και ενθαρρύνει τις εταιρείες να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές. Εκπαιδεύει έτσι τους καταναλωτές να επιλέγουν συνειδητά και οδηγεί σε μια σημαντική στροφή προς τη βιωσιμότητα.

Η τηλεόραση την επόμενη δεκαετία θα είναι… ψηφιακή, μετρήσιμη, on demand και διαδραστική. Οι νέες τεχνολογίες φέρνουν ταχείες αλλαγές σε αυτό το παραδοσιακό μέσο και το οδηγούν σε μια πιο ελκυστική και εξατομικευμένη εμπειρία θέασης.

Εν’ όψη της κατάργησης των 3rd party cookies οι marketers πρέπει… να στρέψουν την προσοχή τους στα πολύτιμα 1st party data και με κατάλληλες πρακτικές να εμπλουτίσουν τη βάση τους. Σημαντική είναι και η ασφαλής αποθήκευση και χρήση αυτών των δεδομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα