Στους top 3 κατασκευαστές ηλ. οχημάτων στοχεύει η Hyundai Motor

Ο όμιλος Hyundai Motor έχει στόχο να γίνει ένας από τους 3 κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως έως το 2030, μέσω των συνδυασμένων πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου (Hyundai, Kia και Genesis), στα πλαίσια ειδικής τελετής θεμελίωσης παραγωγικής μονάδας αποκλειστικά για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (PBV) στην Κορέα.

Ο όμιλος τόνισε,

επίσης, τα σχέδιά του να επενδύσει 18 δισ. δολάρια (24 τρισ. KRW) στην εγχώρια βιομηχανία ηλεκτροκίνητων (EV) οχημάτων έως το 2030. Παράλληλα, σχεδιάζει να επεκτείνει την ετήσια παραγωγή EV οχημάτων στην Κορέα σε 1,51 εκατ. οχήματα και τον παγκόσμιο όγκο σε 3,64 εκατ. οχήματα έως το 2030.

Ακόμα, θα γίνουν επενδύσεις σε δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, όπως η ανάπτυξη πλατφόρμας για ηλ. οχήματα επόμενης γενιάς κ.ά., ενώ σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, και την ανάπτυξη διαδοχικά αποκλειστικών πλατφορμών για κάθε κατηγορία οχημάτων στο πλαίσιο του συστήματος Integrated Modular Architecture, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας «eM», η οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το 2025.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Hyundai Motor,