Στασιμότητα στην πρόοδο των γυναικών εντός και εκτός του χώρου εργασίας

Στασιμότητα στην πρόοδο των γυναικών εντός και εκτός του χώρου εργασίας καταγράφει η έκθεση Women @ Work της Deloitte, η οποία εκπονείται για 4η συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με την έρευνα, όπου συμμετείχαν 5.000 γυναίκες από 10 χώρες, οι μισές δήλωσαν ότι τα επίπεδα άγχους τους έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι και ότι, παρά τη σχετική πρόοδο, εξακολουθούν να μην λαμβάνουν επαρκή υποστήριξη για την ψυχική υγεία τους στον χώρο εργασίας.

Η ψυχική υγεία αποτελεί την τρίτη κορυφαία ανησυχία για τις γυναίκες παγκοσμίως (48%), μετά την οικονομική

ασφάλεια (51%) και τα δικαιώματά τους (50%). Ο δυσανάλογος φόρτος στις οικιακές ευθύνες των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της απότομης αύξησης όσων φροντίζουν άλλον ενήλικα, επιβαρύνει την καριέρα και την ψυχική τους υγεία.

Σχεδόν οι μισές ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια στην εργασία, ή όταν μετακινούνται προς και από αυτήν. Πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες που σχετίζονται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, της γονιμότητας και της εμμηνόπαυσης, αισθάνονται ότι δεν μπορούν να αναζητήσουν υποστήριξη ή να πάρουν άδεια. Η εμπειρία ως προς την υβριδική εργασία βελτιώνεται, αλλά ορισμένες γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν κάνει προσαρμογές στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή μετά τις πολιτικές επιστροφής στο γραφείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα