Πρόστιμο-μαμούθ φέρεται να αναμένει η Meta στην Ιρλανδία

Πρόστιμο ρεκόρ αναμένεται να αντιμετωπίσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Meta, για τη μεταφορά δεδομένων Ευρωπαίων χρηστών σε servers των ΗΠΑ. Όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters, οι ρυθμιστικές αρχές φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να επιβαρύνουν την εταιρεία με πρόστιμο, το οποίο θα υπερβαίνει το τρέχον ρεκόρ των 746 εκατ. ευρώ, το οποίο έλαβε η Amazon

τον Ιούνιου του 2021 από το Λουξεμβούργο, όταν επίσης παραβίασε τους κανόνες ιδιωτικότητας.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας και θα επιβάλλει στο Facebook να σταματήσει να χρησιμοποιεί «πολύπλοκα νομικά μέσα» προκειμένου να αποστέλλει ευρωπαϊκά δεδομένα της ΕΕ στις ΗΠΑ. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα, λόγω της σημαντικά χαλαρότερης νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις ΗΠΑ, τους οποίους οι Ευρωπαίοι χρήστες θα μπορούσαν άθελά τους να παραβιάσουν.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook έχει δεχθεί προειδοποιήσεις για τη χρήση των δεδομένων, καθώς κλήθηκε πέρυσι να παύσει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, με το Facebook να απειλεί τότε να αποσύρει τις υπηρεσίες του στην Ευρώπη εάν η απαγόρευση εφαρμοστεί. Η εταιρεία αναμένεται ότι θα ασκήσει έφεση.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα