Προς πτώχευση φέρεται να οδεύει η Vice Media

Η πλατφόρμα ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, Vice Media, η οποία κάποτε είχε αποτιμηθεί σε σχεδόν 6 δισ. δολάρια (5 δισ. λίρες), βρίσκεται κοντά στην πτώχευση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η εταιρεία μέσων ενημέρωσης αναζητούσε μια πώληση για να αποφύγει την πτώχευση, αναφέρει η εφημερίδα The New York Times,

και έχει εμπλακεί σε συνομιλίες με τουλάχιστον πέντε εταιρείες. Φέρεται να επιδιώκει πώληση σε τιμή περίπου 1,5 δισ. δολάρια (1,2 δισ. λίρες), με την προηγούμενη αποτίμησή της να ήταν στα 5,7 δισ. δολάρια (4,6 δισ. λίρες) το 2017. Στη Vice Media περιλαμβάνονται τα Vice News, Motherboard, Refinery29 και Vice TV.

Σημειώνεται πως το εν λόγω media brand ξεκίνησε ως punk περιοδικό στο Μόντρεαλ πριν από σχεδόν 30 χρόνια, πριν επεκταθεί στα ψηφιακά μέσα. Μαζί με εταιρείες όπως η BuzzFeed, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε το τέλος της BuzzFeed News, σημείωσε γρήγορη ανάπτυξη κι έγινε πρωτοπόρος σε μια σφαίρα ψηφιακών μέσων που κάποτε φαινόταν να «ξεχειλίζει» από δυνατότητες.

Την περασμένη εβδομάδα το Vice ανακοίνωσε ότι καταργεί το δημοφιλές ειδησεογραφικό πρόγραμμα Vice News Tonight, στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει σε απολύσεις 100 ατόμων.

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα