Προωθώντας τις αξίες της βιώσιμης επιχειρηματικότητας
Δέκα χρόνια συμπλήρωσε φέτος ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, επιβραβεύοντας τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, και επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias Εvents, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting.
Ο εν λόγω θεσμός συνεργάζεται
Η Eurobank, CSR Corporate Brand της Χρονιάς
Η μεγάλη διάκριση της βραδιάς ανήκει στη Eurobank για την ανάδειξή της ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς.
Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουμπλή, ξεχώρισαν στις Ενότητες βράβευσης: «Επιχείρηση ESG», «Έργο Βιώσιμης Ανάπτυξης/CSR της 10ετίας», «Στρατηγική ESG», «Επιχειρησιακός Μετασχηματισμός & Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Αριστεία στη Συνεργασία», «Purpose», «Ισότιμη Συμμετοχή Powered by Diversity Charter Greece», «Βιώσιμη Τεχνολογία», «ΜΚΟ της Χρονιάς», «Ομάδα CSR της Χρονιάς» και «Υπεύθυνη Ηγεσία».
Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά και έφηβους εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 ετών λειτουργίας του.
«Μοχλοί προόδου για το επιχειρείν και την κοινωνία»
Η Πρόεδρος της 38μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Α’ Αντιπρόεδρος, ΕΒΕΑ – Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, στην εναρκτήρια ομιλία της τόνισε: «Οι επιχειρήσεις που επενδύουν στη γνώση, στην εκπαίδευση και στην ηγεσία με αξίες είναι εκείνες που διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο της ελληνικής οικονομίας. Αποδεικνύουν ότι η πραγματική επιτυχία
δεν μετριέται μόνο με οικονομικά μεγέθη, αλλά με τον θετικό αντίκτυπο που δημιουργούν – για τον άνθρωπο, την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.
Μέσα από τη βράβευση καλών πρακτικών και καινοτόμων στρατηγικών, τα Hellenic Responsible Business Awards αναδεικνύουν τη δύναμη της συνεργασίας, της διαφάνειας και της βιώσιμης ανάπτυξης ως μοχλών προόδου για το επιχειρείν και την κοινωνία».
Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, οι Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής & Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενώσεων Οικονομολόγων Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Κόμβου Κλίματος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ευρεία θεσμική υποστήριξη
Οι φορείς που στηρίζουν τα βραβεία είναι οι: ΓΣΕΒΕΕ-Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, ΕΑΣΕ-Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ΕΒΕΘ-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΕΕΝΕ-Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών, ΕΕΤ-Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΕΚΑΣΕ-Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος, ΣΕΚΕΕ-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, Συμμαχία για την Ελλάδα, CAPA-Corporate Affairs Professional Association, Endeavor Greece, Hellas Cert. Επιστημονικοί Συνεργάτες είναι τα Εργαστήριο Βιοοικονομίας κυκλικής οικονομίας βιώσιμης ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Diversity Charter Greece.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την τελετή απονομής των βραβείων στην ιστοσελίδα
www.responsiblebusiness.gr.
Αναλυτικό αφιέρωμα για τα βραβεία θα δημοσιευθεί σε επόμενο τεύχος του Marketing Week.
Πίνακας Νικητών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Bank of America: Αλμα 43% στα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής
- «Θεμέλιο»: Σε λειτουργία τον Δεκέμβριο μονάδα αποθήκευσης ενέργειας στη Χαλκιδική, από τις πρώτες στην Ελλάδα
- Βουλή: Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού
- Εξαγγελίες για μειώσεις, ακρίβεια στα ύψη
- ΔΝΤ: Ροκανίζουν το ελληνικό χρέος τα πρωτογενή πλεονάσματα
- Αξιοποίηση από το Δημόσιο των σχολάζουσων κληρονομιών
- Eurobank: Μεγάλες προκλήσεις παραγωγικότητα και δημογραφικό
- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Συμμετοχή στα Εργαστήρια Καινοτομίας Τροφίμων CEL του EIT Food
- ΔΝΤ: Στο 130,2% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2030 - Παραμένουν οι προκλήσεις
- ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2025, η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Marketing Week
- Τελευταία Νέα Marketing Week
- Προωθώντας τις αξίες της βιώσιμης επιχειρηματικότητας
- Η Search Magic διοργανώνει δωρεάν online SEO workshop
- Νέα καμπάνια με branded keywords από Rakuten Viber, L’Or και Havas Media
- Νέo website «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη από τη Lighthouse
- Toyota Hellas & Ogilvy One ενσωματώνουν τα ΤikTok Leads στο Salesforce MC
- MadWalk 2025 by Three Cents στις 26 Νοεμβρίου
- Επιστρέφει το Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας powered by ΔΕΗ
- Τα Public γιορτάζουν 20 χρόνια στην Ελλάδα
- Νέα επένδυση από την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων
- Συνεργασία La Roche-Posay & «Αγκαλιάζω»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Fed: 3 έως 4 υποψήφιοι για τη διαδοχή Πάουελ στη διάθεση Τραμπ μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών
- Salesforce – OpenAI: Συνεργασία στην επιχειρηματική εργασία και εμπόριο
- Wall Street: Τα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών επισκιάζουν τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας
- Γ. Στουρνάρας: «Να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις για να μη χαθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης»
- Βουλή: Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού
- Wall Street: Άνοδος χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών
- Η Principia ολοκληρώνει την πρώτη της μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (Battery Energy Storage System - BESS)!
- ΔΝΤ: Χαμηλώνει τον πήχη για τα πρωτογενή πλεονάσματα – Τί προβλέπει για το χρέος
- Πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας από τους συνταξιούχους - Τι διεκδίκησαν
- ΔΝΤ: Το παγκόσμιο χρέος αναμένεται να ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος της δεκαετίας – Κίνδυνος να εκτοξευτεί στο 123%



