Πρώιμη εκκίνηση για τις εορταστικές καμπάνιες

Τα Χριστούγεννα είναι για τους Βρετανούς διαφημιζόμενους ό,τι το Superbowl για τους Αμερικανούς, με τους retailers να πρωταγωνιστούν με εντυπωσιακές καμπάνιες. Φέτος είναι, ωστόσο, μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς τα εορταστικά διαφημιστικά βρίσκονται στον «αέρα» μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με εμπόρους όπως οι Sainsbury, Lidl και Marks & Spencer να έχουν ήδη λανσάρει χριστουγεννιάτικη επικοινωνία.

Μπορεί η φετινή διαφήμιση

των πολυκαταστημάτων John Lewis, με την οποία «εγκαινιάζεται» παραδοσιακά η χριστουγεννιάτικη σεζόν, να μην έχει παρουσιαστεί ακόμη, η οικονομική συγκυρία και οι μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες ωστόσο έχουν οδηγήσει πολλούς διαφημιζόμενους να επισπεύσουν τον προγραμματισμό τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχει μεγάλη αύξηση στην τιμή των σποτ, καθώς η Black Friday συμπίπτει με την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι περισσότερο εύπορα νοικοκυριά θα αξιοποιήσουν την Black Friday για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ τα λιγότερο εύπορα θα μειώσουν ή και θα εξαλείψουν τη δαπάνη. Αυτό που προβληματίζει είναι ο προσδιορισμός του σωστού tone of voice, καθώς το αυξανόμενο κόστος ζωής συρρικνώνει τον χριστουγεννιάτικο προϋπολογισμό από τη μια, από την άλλη είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς περιορισμούς.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα