Ποιο (& πού) είναι το PTTC σας;

Οι PTTC καμπάνιες φέρνουν μαζί τους σημαντικό brand & commercial πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Αυτό είναι το βασικότερο συμπέρασμα του πρόσφατου white paper που εξέδωσαν το The B2B Institute, του marketing think tank του LinkedIn, σε συνεργασία με το WARC, με τίτλο «Making a Promise to the Customer: How to give campaigns a competitive edge». Στόχος του white

paper είναι, όπως επισημαίνουν οι δύο εταιρείες, να βοηθήσει τα brands να δημιουργούν πιο αποτελεσματικές marketing ενέργειες θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής τους ένα ξεκάθαρο Promise to the Customer (PTTC).

Τι εννοούμε με αυτό; Το PTTC αποτελεί ένα μοντέλο που επιτρέπει στους marketers να αξιοποιούν γνωστά marketing frameworks με τρόπο πολύ πιο κατανοητό τόσο από τα C-στελέχη και τα υπόλοιπα functions μιας εταιρείας, όσο και από τους πελάτες. Θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο και αφορά όλους τους βασικούς πυλώνες του marketing: προϊόν, τιμή, μέρος και προώθηση.

Αναλύοντας περισσότερα από 2.000 cases των τελευταίων 5 ετών (2018-2022), στο paper βρέθηκε ότι το 40% εξ αυτών έφεραν ένα ικανοποιητικό Promise to the Customer. Μεταξύ άλλων ευρημάτων, οι καμπάνιες που βασίζονται σε ένα ξεκάθαρο Promise to the Customer (μια αξιομνημόνευτη, με αξία και εφικτή υπόσχεση) είναι 48% πιθανότερο να επιφέρουν βελτιώσεις στο brand health, 60% πιο πιθανό να οδηγήσουν σε αυξημένο μερίδιο αγοράς και 17% πιο πιθανό να καταγράψουν αυξημένο market penetration, πάντα σε σχέση με τις non-PTTC καμπάνιες. Η επίδρασή τους ήταν σταθερή ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό, τη διάρκεια ή τον αριθμό των καναλιών που αξιοποιήθηκαν, και έτσι το PTTC μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μικρότερα ή scale-up brands, ή χρήσιμη προσέγγιση για τμήματα marketing με… πιεσμένα budgets.

Ο Jann Martin Schwarz, Founder και Head τουThe B2B Institute του LinkedIn, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις ότι το PTTC μοντέλο επιβεβαιώνεται σε τόσο ικανό ερευνητικό δείγμα, όπως και το να διαπιστώνεις ότι το ad creative που εστιάζει στην κατανόηση του “ποια υπόσχεση δίνει αυτό το προϊόν στον πελάτη;” μεταφράζεται σε πολύ καλύτερες καμπάνιες, ενώ είναι και πιο εύκολα κατανοητό και διαχειρίσιμο από πολλά τμήματα μιας εταιρείας».

Και εδώ έρχεται το ερώτημα: ποιο είναι το δικό σας PTTC και πόσο/πού «καθρεφτίζεται» στις καμπάνιες σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα