Παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών τα σνακ

Την έναρξη της 5ης ετήσιας μελέτης State of Snacking, ανακοίνωσε η Mondelēz International, που εξετάζει τις ετήσιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές λαμβάνουν αποφάσεις για το σνακ.

Η έκθεση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία The Harris Poll και ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια για να υποστηρίξει την αποστολή της Mondelēz International να ηγηθεί του μέλλοντος του σνακ

μέσω της παρακολούθησης τάσεων και συμπεριφορών χιλιάδων καταναλωτών σε 12 χώρες τα τελευταία πέντε χρόνια. Από την έκθεση προκύπτει πως εν μέσω συνεχιζόμενης παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν σνακ καθώς συνδέεται με το συναίσθημα της χαράς.

Από τα ευρήματα ξεχωρίζει η σταθερότητα δαπανών των καταναλωτών για σνακ, η χρήση κοινωνικών δικτύων για τους «εξερευνητές του σνακ» αλλά και η αναζήτηση προϊόντων με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας. Επιπρόσθετα ευρήματα από τις εκθέσεις State of Snacking 2023 και State of Snacking: Future Trends αναφέρουν πως το 88% των καταναλωτών επιλέγουν σνακ καθημερινά, κυρίως ελεγχόμενης μεριδοποίησης, με χαμηλά λιπαρά ενώ πλέον αναζητούν συσκευασίες με λιγότερο πλαστικό και τις ανακυκλώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα