Παπαστράτος: Ξεκινά η Β΄ φάση του Προγράµµατος Αναδάσωσης

Η Παπαστράτος, γιορτάζοντας τον µήνα των ∆ασών και του Νερού, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην Πηγή Καρακαντά, στην Πεντέλη Αττικής, και σηματοδότησε την έναρξη της Β΄φάσης του Προγράµµατος Αναδάσωσης που υλοποιεί στην περιοχή, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, περιλαμβάνει τη φύτευση συνολικά 70.000 δέντρων σε 1.000 στρέμματα πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Το συγκεκριμένο έργο, ύψους 1 εκατ. ευρώ, συνεισφέρει στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής, με την εταιρεία, εκτός από τη φύτευση των δέντρων, να έχει αναλάβει και την πλήρη φροντίδα τους, μέχρι το 2026. Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί το 50% του προγράμματος.

Κατά την υλοποίηση της πρώτης φάσης, φυτεύτηκαν 35.000 δέντρα στον Άγιο Στέφανο. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τη δεύτερη περιοχή που είχε αρχικά επιλεγεί, ξεκίνησε η φυσική αναγέννηση του καμένου δάσους, με αποτέλεσμα οι δράσεις του προγράμματος να κατευθυνθούν σε νέα έκταση 500 στρεμμάτων στον Δήμο Πεντέλης, στην οποία θα φυτευτούν άλλα 35.000 δέντρα. Ήδη, οι 150 άνθρωποι της εταιρείας φύτευσαν τα πρώτα 800 δέντρα στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης, δήλωσε: «Στην Παπαστράτος, έχουμε μάθει να απαντάμε με πράξεις στα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζονται μπροστά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα