«Παγώνει» τις προσλήψεις η Disney

Σε «πάγωμα» των προσλήψεων και περικοπή θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι προχωρά η Disney, καθώς στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας της υπηρεσίας Disney+. O CEO Bob Chapek απέστειλε εσωτερική ενημέρωση αναφέροντας ότι η εταιρεία προχωρά σε αναστολή προσλήψεων και εκτιμά ότι θα κάνει κάποιες «μικρές μειώσεις προσωπικού», προκειμένου να περιορίσει

τα κόστη εν μέσω ενός όλο και δυσμενέστερου οικονομικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με το Reuters.

«Αν και ορισμένοι μακροοικονομικοί παράγοντες βρίσκονται έξω από τον έλεγχό μας, η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί από όλους μας να συμβάλουμε έτσι ώστε να διαχειριστούμε όσα μπορούμε να ελέγξουμε, κυρίως, τα κόστη μας», έγραψε ο Chapek. Η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις κερδοφορίας και η ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων ακολουθήθηκε από πτώση των μετοχών της άνω του 13%.

Το Disney+ έχει καταγράψει ταχύτατη αύξηση συνδρομητών, αλλά εξακολουθεί να είναι ζημιογόνο για την εταιρεία. Πρόσφατα ο κολοσσός της ψυχαγωγίας δήλωσε ότι η υπηρεσία είχε αποκτήσει 12 εκατ. νέους συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο, αλλά ανακοίνωσε λειτουργική ζημία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, η μετάβαση στην κερδοφορία αναμένεται το οικονομικό έτος 2024.

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα