Οι μεγάλοι νικητές των πρώτων βραβείων Compliance στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ) και η Boussias Events συνδιοργάνωσαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα Compliance Awards, με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία, την καινοτομία και τις καλές πρακτικές στον κλάδο της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του Compliance στην ανάπτυξη των εταιρειών, στην επιτυχή υλοποίηση της εταιρικής στρατηγικής και στη βελτιστοποίηση του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος.

Η

τελετή απονομής των Compliance Awards 2023 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Τον κορυφαίο τίτλο της χρονιάς Compliance Team of the Year κατέκτησε ο όμιλος ΟΤΕ. Το βραβείο Platinum της ενότητας Compliance Teams per Industry Sector κατέκτησε ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο όμιλος ΟΤΕ απέσπασε το βραβείο Platinum της ενότητας Compliance Projects, ενώ η ΟΠΑΠ ΑΕ το βραβείο Platinum της ενότητας ESG Initiatives.

Τέλος, το βραβείο Platinum της ενότητας Compliance Operations απονεμήθηκε στην Groupama Ασφαλιστική. Ο Μάκης Βορίδης, Υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΣΕΚΑΣΕ και της Boussias Events να συνδιοργανώσουν τα Compliance Awards και αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της κανονιστικής συμμόρφωσης τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Επεσήμανε τον ρόλο του κράτους και των θεσμών στην πάταξη της διαφθοράς και τόνισε την αναγκαιότητα οι ρυθμιστικές και κανονιστικές υποχρεώσεις να συμπορευθούν με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υιοθετήσουν οι εταιρείες στην Ελλάδα τις αρχές της κανονιστικής συμμόρφωσης, της διαφάνειας και της καλής διακυβέρνησης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ύπαρξης βραβείων για αυτούς που κάνουν τη διαφορά. Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων ήταν η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ). Περισσότερα για τη διοργάνωση στο www.complianceawards.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα