Ο όρος «inspiration porn» συζητήθηκε στο συνέδριο The Upfront Initiative

Η έννοια του «inspiration porn» συζητήθηκε, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, στο πλαίσιο του συνεδρίου της πρωτοβουλίας «The Upfront Initiative» που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 14 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Γεωργία Καλτσή, παραολυμπιακή αθλήτρια ξιφασκίας και καλαθοσφαίρισης, ανέλυσε την έννοια του «inspiration porn» και πώς κάποιες εταιρείες εκμεταλλεύονται τα άτομα με αναπηρία για να καλύψουν ανάγκες marketing: «Πολλοί έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις inspiration porn, άτομα με αναπηρία να χρησιμοποιούνται ως αντικείμενο για προωθητικές δράσεις.

Έχω βρεθεί σε δράσεις όπου δινόταν έμφαση στο γεγονός ότι είμαι ανάπηρη και δινόταν βαρύτητα στην εικόνα του αμαξιδίου, γιατί ήθελαν να καλύψουν ανάγκες marketing. Ένιωσα σαν αντικείμενο εκείνη τη στιγμή. Τώρα όμως αυτό αλλάζει, το όνομά μου πλέον μπαίνει μπροστά από την ιδιότητα ότι είμαι ανάπηρο άτομο». Το συνέδριο «The Upfront Initiative» διοργανώθηκε από τη LiFO και την Tsomokos Communications.

Keywords
Τυχαία Θέματα