Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: «Ανάγκη για παρεμβάσεις για την εκκίνηση της αγροτικής οικονομίας»

Παρουσία στην τηλεοπτική εκπομπή Ώρα Ελλάδος, στο Open TV, είχε η Έφη Λαζαρίδου, CEO του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με αφορμή τη βράβευσή του ως «Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της Χρονιάς» στην κατηγορία «Ενίσχυση Απασχόλησης» στα Hellenic Responsible Business Awards 2023 της Boussias Events.

Με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, η Έφη Λαζαρίδου σχολίασε ότι «ένα δισ. γεωργικό ΑΕΠ -δηλαδή μια ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στην οικονομία, από τη γεωργία, την αλιεία, την κτηνοτροφία της περιοχής, 14% στη συνολική οικονομία της χώρας- βρίσκεται στον “αέρα”». Σχετικά με τα προγράμματα άμεσης απόκρισης, σημείωσε ότι «χρειάζονται άμεσες δράσεις και παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και την αποφυγή του ενδεχομένου επισιτιστικής κρίσης και εσωτερικής μετανάστευσης».

Όσον αφορά στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε αυτήν και αντίστοιχες περιπτώσεις περιλαμβάνονται αναπλήρωση ζωικού κεφαλαίου, αναπλήρωση ζωοτροφών και άμεση κτηνιατρική μέριμνα για το ζωικό κεφάλαιο. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι και ο κλάδος της μελισσοκομίας θα πρέπει να μετασχηματιστεί μέσα από προγράμματα βασιλοτροφίας, καθώς και να υπάρξει μέριμνα σε επίπεδο συμβουλευτικής για να πραγματοποιηθεί επανεκκίνηση σε τεχνικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ώστε και οι επιχειρήσεις να γίνουν ξανά οικονομικά βιώσιμες και οι άνθρωποι να ενδυναμωθούν.

Στο έργο αυτό, δεσμεύτηκε ότι ο ΜΚΟ θα παραμείνει αρωγός των πληγέντων με τις πρωτοβουλίες του και κάλεσε σε συνεργασία την Πολιτεία και τους χρηματοδοτικούς φορείς, την ΚτΠ, τις επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς.
Δείτε το video.



Keywords
Τυχαία Θέματα