Μόνον το 15% των καταναλωτών έχει δοκιμάσει να ψωνίσει στο s/m ηλεκτρονικά

Έρευνα καταναλωτικών συμπεριφορών από το Pockee.

Έρευνα καταναλωτών πραγματοποίησε το Pockee, με στόχο να αναδείξει την τρέχουσα και εκτιμώμενη καταναλωτική συμπεριφορά, λαμβάνοντας υπόψιν τα συναισθήματα, τις μελλοντικές προθέσεις και τις πιο πρόσφατες αγοραστικές εμπειρίες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε 26-30 Μαρτίου, σε δείγμα 1.100 καταναλωτών από όλη την Ελλάδας, ηλικίας 18 έως 65 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κυρίαρχο φαίνεται να είναι το αίσθημα της ανασφάλειας/ανησυχίας, ενώ από την άλλη πιο περιορισμένα είναι

τα σημάδια πανικού.

Μεγαλύτερη ψυχραιμία λόγω πανδημίας δείχνουν οι νεότερες ηλικίες. Όσον αφορά στις μελλοντικές τους προθέσεις, μόνο 2 στους 10 δηλώνουν ότι θα αυξήσουν ποσότητες αγαθών που αγοράζουν την επόμενη εβδομάδα, με τις νεότερες ηλικιακές ομάδες να εμφανίζουν μεγαλύτερη πρόθεση αύξησης. Δεδομένης της μετατόπισης των αγορών στο online κανάλι, αναλύθηκαν στοιχεία αναφορικά με την πρόθεση μετάβασης online και την μέχρι τώρα εμπειρία των online shoppers.

Σύμφωνα με αυτά, το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνο το 15% έχει δοκιμάσει κάποιο e-shop για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, όμως, 7 στους 10 θα έστελναν τη λίστα τους ηλεκτρονικά σε κάποιο κατάστημα, αν υπήρχε η δυνατότητα αποστολής στο σπίτι ή παραλαβής από το κατάστημα. Τέλος, όσον αφορά τσις προτιμήσεις των καταναλωτών μετά την κρίση της πανδημίας, παρατηρείται μεγαλύτερη στροφή προς τα προϊόντα Ελληνικής προέλευσης και τις προσφορές/ εκπτώσεις. Από την άλλη, σταθερό παραμένει το ενδιαφέρον προς τα Private Label.

Keywords
Τυχαία Θέματα