Λιγότερη προσοχή στην ψυχική υγεία δίνουν τα agencies

Οι εργαζόμενοι σε agencies πιστεύουν πως οι εταιρείες τους δίνουν λιγότερη προσοχή στην ψυχική υγεία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Great Pitch Poll. Συγκεκριμένα, μόνο το 20% (το 2022 ήταν στο 31%, ενώ το 2021 ήταν στο 51%) των ερωτηθέντων θεώρησε ότι ο οργανισμός τους είχε κάνει «μεγάλα βήματα» κατά το προηγούμενο έτος στην εφαρμογή σχεδίων που προωθούν το wellbeing.

Η επιβάρυνση της ψυχικής υγείας επιδεινώνεται από την πίεση των νέων επιχειρηματικών θέσεων, με την έλλειψη προσωπικού

να αποτελεί πρόβλημα για το 50% των ερωτηθέντων. Επιπλέον, 42% θεωρεί ότι λαμβάνεται υπόψη ο υφιστάμενος φόρτος εργασίας τους, αλλά το 58% έχει αντίθετη άποψη.

Ο Marcus Brown, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Great Pitch Company πιστεύει πως υπάρχει μία «αχτίδα ελπίδας» για τις εργασιακές πρακτικές, καθώς 33% των ερωτηθέντων δήλωσε πως στον οργανισμό τους εφαρμόζονται πρακτικές, όπως η μη αποστολή emails τα Σαββατοκύριακα.

Το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 9%, το 2022. Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον έναν χρόνο υλοποίησης του project «Pitch Positive Pledge» των IPA και ISBA που ενθαρρύνει τη διαφάνεια, το wellbeing, τη βελτίωση της ποιότητας εργασίας κ.ά.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα