Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης: «Σκοπός μας η διαπαιδαγώγηση ολοκληρωμένων ανθρώπων»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV φιλοξενήθηκε ο Φίλιππος Φουρναράκης, Γενικός Διευθυντής της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, με αφορμή τη διάκρισή της ως Σχολείο της Χρονιάς, στα Education Leaders Awards 2023.

«Το σχολείο ανήκει στην αδελφότητα των Μαριανών και, ταυτόχρονα, σε ένα παγκόσμιο δίκτυο σχολείων που βρίσκεται σε 81 χώρες. Συνδυάζουμε τις διαχρονικές αξίες μας με την εξέλιξη, την τεχνολογία και την καινοτομία και

είμαστε ένα σύγχρονο σχολείο, πάντα στην πρωτοπορία της ελληνικής εκπαίδευσης», τόνισε.

Αναφορικά με τα σημεία διαφοροποίησης, ο ίδιος επεσήμανε πως το σχολείο είναι ανθρωποκεντρικό και πως σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση ολοκληρωμένων και, τελικά, ευτυχισμένων ανθρώπων, τονίζοντας πως είναι υπερήφανοι για τους αποφοίτους τους, που αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν.

Τέλος, έστειλε μήνυμα σε μαθητές, καθηγητές και γονείς πως το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλείας τους. «Χτίζουμε μαζί το αύριο των παιδιών μας, βασισμένοι πάνω σε αρχές και αξίες, πάντα με επίκεντρο την εξέλιξη και την καινοτομία», κατέληξε. Δείτε το βίντεο.



Keywords
Τυχαία Θέματα