Η νέα εποχή της Wunderman Thompson & GroupM Greece και της διαφήμισης στην Ελλάδα

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι στατικό, όπως άλλωστε τίποτα στη ζωή δεν παραμένει αμετάβλητο. Ναι – 2.500 χρόνια μετά τον Ηράκλειτο – τα πάντα επιμένουν να αλλάζουν. Άλλοτε πιο αργά και άλλοτε με εντυπωσιακές ταχύτητες. Κι αν κάποιοι παραμένουν θεατές στις αλλαγές, αντιστέκονται ή τις ακολουθούν τυφλά, άλλοι έχουν την τόλμη να τις προκαλούν και να τις ορίζουν.
Στη Wunderman Thompson & GroupM Greece, ανήκουμε σε αυτούς. Γιατί αυτό που μας συγκινεί και μας δίνει καθημερινά κίνητρο είναι το να εμπνέουμε αλλαγή – εξέλιξη και ανάπτυξη – για τα brand

με τα οποία συνεργαζόμαστε. Γιατί έχουμε τη γνώση να το κάνουμε πράξη, διαμορφώνοντας τη νέα εποχή στην επικοινωνία. Μία εποχή που να ενδυναμώνει την Ελλάδα της προόδου και να βάζει στο επίκεντρό της τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους της εταιρείας μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας και όλους εκείνους στους οποίους απευθύνονται οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που διαχειριζόμαστε.

Τι είναι αυτά που αλλάζουμε, όμως;
Σε ένα σύγχρονο επικοινωνιακό περιβάλλον, με την ψηφιακή εποχή, τα big data και τις νέες τεχνολογίες να δίνουν τον ρυθμό των εξελίξεων, αλλάζουμε κατ’ αρχάς τον εαυτό μας και τα όρια των δυνατοτήτων μας. Αμφισβητώντας τα όρια μεταξύ δημιουργικότητας, media, τεχνολογίας, στρατηγικής, συμβουλευτικών υπηρεσιών, γινόμαστε μία εταιρεία που προσφέρει πραγματικά ολιστικές λύσεις αντλώντας έμπνευση και know-how από διαφορετικά expertise. Και γιατί όχι; Όταν γνωρίζουμε πολύ καλά από τη διεθνή μας εμπειρία ως WPP ότι μία ιδέα μας που προέρχεται όχι από το δημιουργικό τμήμα αλλά από συναδέλφους μας προγραμματιστές, μπορεί όχι μόνο να προσφέρει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε μία εταιρεία χρωμάτων, αλλά να κερδίσει και τον Χρυσό Λέοντα στις Κάννες. Ή ότι μία ιδέα των media, μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν αγνοούμενοι εδώ και 30 χρόνια σε μία χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ως μία εταιρεία της WPP, λοιπόν, όχι μόνο αξιοποιούμε διαφορετικά skills και ταλέντα των ανθρώπων μας εδώ, στη χώρα μας, αλλά και τα αντίστοιχα συναδέλφων μας εκτός των συνόρων. Όπως τα Centers of Excellence της Wunderman Thompson. Με βαθιά εξειδίκευση σε τομείς που αποτελούν πια παγκόσμια κοινή γλώσσα όπως το CX ή το e-commerce.

Και κάτω από αυτό το πρίσμα, αλλάζουμε και τη φιλοσοφία που δομούμε τη δική μας εταιρεία. Η εποχή των «ειδικών σε όλα», έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, με τον όγκο της γνώσης, της πληροφορίας και των εξελίξεων, σε ένα τόσο diverse περιβάλλον από πεδία εξειδίκευσης, αλλάζουμε τον τρόπο που συνεργαζόμαστε. Καταργώντας τα στεγανά μεταξύ ομάδων εργασίας, για να επεκτείνουμε τον ορίζοντα που αναζητούμε έμπνευση και λύσεις. Όπως κάνει το Collision. Μία αποδεδειγμένα αποτελεσματική διαδικασία που οδηγεί σε πρωτότυπες, αναπάντεχες, εμπνευσμένες απαντήσεις και λύσεις στα ζητούμενα των πελατών μας. Με τη συμμετοχή σε όλη τη διαδικασία ανθρώπων από τη μεριά των πελατών που συμμετέχουν ενεργά στη συνδιαμόρφωση της λύσης, σε συνεργασία με μία ομάδα που, ανά περίπτωση, περιλαμβάνει media, creative, strategic ή innovation experts. Όσο για τη λύση που προκύπτει; Εδώ νομίζουμε ότι μία επίσκεψη και μελέτη των case studies στο site της Wunderman Thompson είναι επιβεβλημένη.

Με την ενιαία ομάδα εταιρειών της GroupM, παρέχουμε διευρυμένο expertise και μιντιακή πρόσβαση παντού και αλλάζουμε το εύρος των δυνατοτήτων των brands στο να πετύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Με τις ανάγκες και τις συνήθειες των ανθρώπων συνεχώς να μεταβάλλονται, εμείς εστιάζουμε στην προσέλκυση των καταναλωτών αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες μας. Για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του brand τους. Λαμβάνοντας υπόψη data που συγκεντρώνουμε απ’ όλο τον πλανήτη, σκεφτόμαστε ορθολογικά, αλλά και ευφάνταστα. Για να δημιουργούμε, μαζί με κορυφαίους διεθνώς συνεργάτες (Google, Meta, Amazon κ.ά.), τεχνολογικά πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα που διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων των πελατών μας, και που αποσπούν βραβεία διεθνώς.

Η θετική αλλαγή όμως, μπορεί να προκύψει από διαδικασίες που συνθέτουν την τεχνολογία, τη βαθιά γνώση του mediaκου περιβάλλοντος και την κοινωνική ευαισθησία απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Πώς; Με ένα καινοτόμο εργαλείο της GroupM που κάνει monitoring το carbon footprint της επικοινωνίας των ευαισθητοποιημένων σε θέματα sustainability brands. Με τι αποτέλεσμα; Το να δίνει τη δυνατότητα στους media experts μας να διαμορφώνουν λύσεις που το ελέγχουν, το μειώνουν και το εναρμονίζουν σε πιο βιώσιμα πλαίσια. Για μία θετική αλλαγή που δεν αφορά μόνο τα brands σε επίπεδο στόχων και φήμης, αλλά όλον τον πλανήτη μας.

Υπάρχει όμως μία ακόμα θετική αλλαγή που ως community, μέσα και έξω από τα όρια της Wunderman Thompson & GroupM Greece τολμάμε να προκαλέσουμε και να ορίσουμε. Αλλάζοντας προς το καλύτερο, προς το πιο προοδευτικό τη ζωή των ανθρώπων. Αλλάζοντας πεποιθήσεις και στερεότυπα που αντιβαίνουν στις ανθρώπινες αξίες μας. Στοv σεβασμό, την ειλικρινή αποδοχή και την προστασία της διαφορετικότητας. Στις ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνική ή κοινωνική προέλευση, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τη φυλετική ταυτότητα. Στον σεβασμό και την προστασία του ελεύθερου, προσωπικού χρόνου. Στη δίκαιη απόδοση ευκαιριών εξέλιξης.

Αυτή την αλλαγή, την τολμάμε καθημερινά με τους ανθρώπους μας, για τους ανθρώπους μας, αλλά τελικά και για όλη την κοινωνία μας. Δίνοντας προτεραιότητα στο να διαμορφώνουμε τους όρους και το περιβάλλον που προστατεύουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Επενδύοντας στην εξέλιξη, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ακόμα και στην αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης, στο εύρος των τόσο πολλών πεδίων και επιλογών που πλέον η εταιρεία μας διαθέτει. Άλλωστε αυτό αποτελεί κοινή πεποίθησή μας. Ότι εξέλιξη και αλλαγή, πάνε χέρι – χέρι. Αυτή η αλλαγή, απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία. Απαιτεί εντιμότητα και ελευθερία έκφρασης. Και για να επιτευχθούν όλα αυτά, χρειάζεται ειλικρίνεια και διαφάνεια. Ώστε σε ένα τέτοιο πλαίσιο, κάθε ώρα εργασίας να αποτελεί χρόνο δημιουργίας, ικανοποίησης, χαράς. Είτε αυτή η ώρα μας βρίσκει μαζί στο γραφείο μας, είτε συνδεδεμένους από τους υπολογιστές μας από εκεί που καθένας και κάθε μία μας επιλέγουμε. Από όπου νιώθουμε πιο δημιουργικοί, πιο εμπνευσμένοι, πιο παραγωγικοί ή απλά πιο παρόντες σε αυτά που μας εξισορροπούν στη ζωή μας.

Στη Wunderman Thompson & GroupM Greece, δεν μπαίνουμε σε μία περίοδο παροδικών αλλαγών. Μπαίνουμε όλοι και όλες μαζί σε μία νέα εποχή μόνιμης θετικής αλλαγής. Με δύο (επί δύο) λέξεις:

Together, in positive change.

Leadership Team:
Ελένη Σαρλά, CEO
Αντώνης Σταυρόπουλος, Chief Creative Officer
Κώστας Ταμπουράκης, Chief Growth Officer
Τάσος Κιτσαράς, CEO Mindshare
Πέτρος Μπελεσάκος, CEO Mediacom
Βασιλική Φούσκα, Director of People and Culture
Σοφοκλής Αλεξόπουλος, Executive Strategy Director
Έφη Δικαστοπούλου, Chief Client Officer
Νίκος Κοψιδάς, Head of PR and Marketing

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wunderman Thompson, GroupM Greece, Ελλάδα,Wunderman Thompson, GroupM Greece, ellada