Η μεγάλη γιορτή του κλάδου διοργάνωσης και φιλοξενίας εκδηλώσεων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Event Awards 2022 και Venue Awards 2022, τα οποία διοργανώνει η Boussias. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, στο Teatro Athens, με την παρουσία 380 στελεχών, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κλάδο της διοργάνωσης και φιλοξενίας εκδηλώσεων.

Τα βραβεία έχουν στόχο να αποτυπώσουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα ενός κλάδου, ο οποίος συνεχώς προσαρμόζεται

και εξελίσσεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Ειδικότερα, τα Event Awards πραγματοποιούνται για έβδομη χρονιά και έχουν καθιερωθεί ως η μεγάλη συνάντηση των δημιουργών εκδηλώσεων, ενώ, από την πλευρά τους, τα Venue Awards παρουσίασαν, για δεύτερη χρονιά, χώρους που ξεχωρίζουν ως προς την υποδομή και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν με την τιμητική υποστήριξη του HAPCO & DES. Την απονομή παρουσίασε η ηθοποιός Τζένη Θεωνά.

Στα site των βραβείων www.eventawards.gr και www.venueawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.

Σίσσυ Λυγνού, Πρόεδρος HAPCO & DES και CEO, AFEA

«Η βιομηχανία των events και συνεδρίων δείχνει τον δρόμο»
Οι διακρίσεις προέκυψαν μέσω της online διαδικασίας αξιολόγησης από Επιτροπή, μέλη της οποίας ήταν 42 εκπρόσωποι εταιρειών, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Event Awards 2022, Σίσσυ Λυγνού, Πρόεδρος HAPCO & DES και CEO, AFEA, στο χαιρετιστήριο μήνυμά της προς τους παρευρισκόμενους, τόνισε τη σημασία να αναγνωρίζονται τα επιτεύγματα του κλάδου μέσω του θεσμού των βραβείων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η επιστροφή των διοργανώσεων με φυσική παρουσία είναι γεγονός -κάτι που αποτυπώθηκε από το πλήθος και το είδος των έργων που υποβλήθηκαν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 65 % των έργων που υποβλήθηκαν αφορούσαν events που πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία του κοινού, 19 % υβριδικά events και 16 % virtual events.

Πρόσθετα, σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους διαγωνιζόμενους για το πάθος, την αυτοπεποίθηση και τη θέλησή τους να τολμήσουν τη δήλωση υποψηφιότητας, αναδεικνύοντας το έργο τους και, φυσικά, τους νικητές της σημερινής βραδιάς, που εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού κατάφεραν να φτάσουν στη βράβευση. Σήμερα δίνετε ηχηρό μήνυμα πως οι Έλληνες μπορούμε και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, αλλά και για τους νεότερους, που τόσο έχουμε ανάγκη να εντάξουμε στον κλάδο μας. Η δυνατή βιομηχανία των events και των συνεδρίων βγαίνει μπροστά και δείχνει το δρόμο».

Επαμεινώνδας Μούσιος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων

«Οι χώροι εκδηλώσεων ενισχύουν την τοπική οικονομία»
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Venue Awards, Επαμεινώνδας Μούσιος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, τόνισε: «Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιούνται τα Venue Awards και ο στόχος της Κριτικής Επιτροπής φέτος ήταν να επιβραβεύσει τους χώρους που έχουν επενδύσει σε υποδομές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες για να φιλοξενούν και να διεκδικούν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών, όχι μόνο εγχώριες, αλλά και διεθνείς. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποψινή απονομή είναι διπλή, καθώς τα Venue Awards είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα Event Awards. Στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικοί είναι οι χώροι εκδηλώσεων στην επιτυχία των events, συνεδρίων και συναντήσεων και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Δίνουμε το «παρών» στις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εξασφαλίζοντας συνεργασίες και μεγάλες διοργανώσεις για την Αθήνα και επενδύουμε σε σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και διεθνώς. Στηρίζουμε τους χώρους εκδηλώσεων μέσω του προγράμματος μελών μας».

Τιμητική διάκριση
Στο πλαίσιο της κοινής απονομής, η Ζωή Λεφάκη Μπελούκα τιμήθηκε με Lifetime Achievement Award για τη συνεισφορά της στον κλάδο διοργάνωσης εκδηλώσεων στη χώρα μας. Την απονομή της τιμητικής διάκρισης έκανε η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζωή Λεφάκη Μπελούκα υπήρξε πρώτη Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Event Awards και Venue Awards, συμβάλλοντας στην καθιέρωση και αναγνώρισή τους από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι κορυφαίες διακρίσεις
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και την αντίστοιχη κατάκτηση βραβείων εκ μέρους των επιχειρήσεων, προέκυψαν και τα κορυφαία βραβεία του θεσμού. Ειδικότερα, τα κορυφαία βραβεία των Event Awards απονεμήθηκαν ως εξής:

«Event Production Company of the Year» αναδείχθηκαν αμφότερες οι Amuse και Yard λόγω ισοψηφίας.«Event Marketer of the Year» αναδείχθηκαν, επίσης αμφότερες, οι Lamda Development και όμιλος ΟΤΕ, καθώς ισοψήφισαν.«Event Brand of the Year» ανακηρύχθηκε το IQOS της Παπαστράτος.«Virtual Event of the Year» αναδείχθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της νέας collection Spring-Summer 2023 της Adidas από την Event Plus.«Physical Event of the Year» ανακηρύχθηκε το

The Ellinikon Experience Park | The Xmas Opening από τη Yard.

Τα platinum βραβεία της βραδιάς
Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Συγκεκριμένα, η απονομή ανά ενότητα είχε ως εξής:

Events – Thematical: «Lipton Ice Tea – Sponsorship Beach Volley» των Mindtrap, Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και Plasis.Corporate Events: «IQOS Iluma Internal Launch Events» της Yard.MICE: «Mercedes-Benz Past to the Future» της Magna Events.Brand Experiences: «Coca-Cola Christmas Truck Tour #realmagictourGR» της Chapter Five.Best Pivot From Physical to Virtual: «Lidl Up: Learn & Work – Virtual Welcome Event» της Lidl Ελλάς.Sponsorships: «3E @Athens Bar Show» της Ευ Ζην.Marketing & Communications: «Radical-Pop event by Toiletpaper x glo» των The Flying Pot και British American Tobacco.Event Technology: «Culture Path AR/VR | Expo 2020 Dubai» από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της ΕλλάδαςAthens Digital Arts Festival, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.Event Partners / Suppliers: «The Ellinikon Experience Park | The Xmas Opening» της Yard.

Το Platinum Award και ο χώρος που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στα Venue Awards ήταν η Picar AE – City Link, η οποία ξεχώρισε ως «City Center Venue & Venue for Social Events & Parties».

Πίνακας Νικητών Event Awards 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα