Η Κομισιόν όρισε την Booking ως gatekeeper, βάσει DMA

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε, στις 13 Μαΐου, βάσει του Digital Markets Act, την Booking ως gatekeeper για την υπηρεσία διαδικτυακής διαμεσολάβησης Booking.com, ενώ αποφάσισε να μην χαρακτηρίσει αντίστοιχα τις υπηρεσίες διαφήμισης X Ads και TikTok Ads.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει

έρευνα για να αξιολογήσει περαιτέρω την ένσταση που υποβλήθηκε σε σχέση με την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης X. Η απόφαση ακολούθησε μια διαδικασία επανεξέτασης που διεξήγαγε η Επιτροπή μετά την παραλαβή των κοινοποιήσεων των τριών εμπλεκόμενων εταιρειών σχετικά με την πιθανή ιδιότητά τους ως gatekeepers την 1η Μαρτίου.

Με βάση την αυτοαξιολόγηση της Booking ότι πληροί τα κατώτατα όρια, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι αυτή η βασική υπηρεσία της πλατφόρμας αποτελεί σημαντική πύλη μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών. Αντιθέτως, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, παρόλο που οι X Ads και TikTok Ads πληρούν τα ποσοτικά όρια προσδιορισμού, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν σημαντικές πύλες.

Όσον αφορά την ένσταση του Χ, σε αυτήν υποστηρίζεται ότι παρά το γεγονός ότι πληροί τα κατώτατα όρια, η πλατφόρμα δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντική πύλη μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών. Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 5 μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα