Η West, υποστηρικτής της ομάδας Pop2See Smart Class

Η West δηλώνει υπερήφανος υποστηρικτής της ομάδας Pop2See Smart Class, η οποία συμμετέχει στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022.

Πρόκειται για την από κοινού προσπάθεια δύο μαθητών Λυκείου από την Πάτρα, της Αλίκης Ράγκου και του Κωνσταντίνου Μαζαράκη, οι οποίοι κατασκεύασαν μια συσκευή που «διαβάζει» τον σχολικό πίνακα και μετασχηματίζει

σε ήχο και σε ψηφιακό κείμενο τις σημειώσεις που βρίσκονται πάνω σε αυτόν, σε γραφή μορφής Braille, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές με προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη διάδραση στην σχολική τάξη.

Η ιδέα τους διακρίθηκε στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων του Υπουργείου Παιδείας και βρέθηκε στο Leiden της Ολλανδίας, να διαγωνίζεται στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα αυτό το εξαίρετο εγχείρημα και ευχόμαστε ολόψυχα τη συνεχή πρόοδο στην ομάδα Robocores, που με το παράδειγμά τους άνοιξαν τον δρόμο για μια ισότιμη και δίκαιη εκπαίδευση για όλους», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα