Η Unilever επενδύει επιπλέον 500 εκατ. ευρώ στο marketing

Ανάπτυξη των πωλήσεων, αλλά μείωση του όγκου τους σημείωσε η Unilever το 2022. Ωστόσο, με προβλέψεις για μέτριες πιέσεις στις τιμές φέτος, επενδύει σε μια σειρά από digital marketing, media και e-commerce hubs με σκοπό να συμβάλει στη διατήρηση της ανάπτυξης στο νέο εμπορικό τοπίο.

Ο τρίτος μεγαλύτερος διαφημιζόμενος του πλανήτη με βάση τα διαφημιστικά του έξοδα, αύξησε κατά 500 εκατ. ευρώ την επένδυσή του κατά τη διάρκεια του έτους, εν μέσω ισχυρότερου

ανταγωνισμού για το ήδη πληττόμενο πορτοφόλι του καταναλωτή. Καθώς όμως οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν, ο αυξανόμενος αυτός ανταγωνισμός δύσκολα θα αποφέρει άμεσα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2022, κατέγραψε ετήσια ανάπτυξη πωλήσεων 9%, ενώ ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε 2,1%.

«Συνεχίσαμε, ωστόσο, να επενδύουμε περισσότερο στα brands μας, με το brand και marketing investment να αυξάνονται κατά 0,5 δισ. ευρώ σε σταθερές τιμές σε σχέση με το προηγούμενο έτος και με περισσότερο από το 80% των επενδύσεων αυτών να κατευθύνονται απευθείας στα media. Πιστεύουμε ότι έχουμε ξεπεράσει την κορύφωση του πληθωρισμού, όχι όμως την κορύφωση του pricing», εξήγησε ο CFO, Graeme Pitkethly.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα