Η PwC Ελλάδας στην 28η σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Η PwC Ελλάδας έδωσε το«παρών» στην 28η σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP28). Στο πλαίσιο της ελληνικής αποστολής, ο Πάνος Τακόπουλος, Partner στην PwC Ελλάδας, συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «Green Digital Skills, Digitalization, and AI for Climate Action» που διεξήχθη στο περίπτερο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατά την τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής πρακτικής κάθε σύγχρονου οργανισμού.

Προϋποθέτει δε, τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης επιχειρηματικής προσέγγισης που διατρέχει το σύνολο των δραστηριοτήτων του, απο την προσέλκυση επενδύσεων και τις εσωτερικές του διαδικασίες, μέχρι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του. Απο την πλευρά του, ο Δημήτρης Σακίπης, Director, ESG and Sustainability Services στην PwC Ελλάδας, κατά την ομιλία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στη ζώνη Climate Action Innovation της συνόδου, ανέφερε πως «στον καταιγισμό των κανονιστικών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται νέες εντεινόμενες ρυθμιστικές πιέσεις.

Η οδηγία Corporate Sustainability Reporting Directive και η σύσταση του International Sustainability Standards Board σηματοδοτούν μόλις την αρχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα