Η Mars δοκιμάζει ανακυκλώσιμα, χάρτινα περιτυλίγματα

Χάρτινη συσκευασία για τις μπάρες της δοκιμάζει η Mars, ώστε να αντικαταστήσει το πλαστικό περιτύλιγμά της, το οποίο δεν είναι ανακυκλώσιμο.

Η δοκιμή πραγματοποιείται σε 500 καταστήματα Tesco στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δοκιμής της Mars Wrigley για πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι η εύρεση χάρτινης συσκευασίας με «επαρκές επίπεδο ιδιοτήτων φραγμού για την προστασία της σοκολάτας» μπορεί

να αποτελέσει πρόκληση. Επιπλέον, αναφέρεται πως η αλλαγή θα καταστήσει 200 εκατομμύρια μπάρες ετησίως ουδέτερες ως προς τον άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τον Καναδά.

Ενώ πολλά είδη συσκευασίας σνακ, όπως τα περιτυλίγματα σοκολάτας, δεν είναι ανακυκλώσιμα, οι μεγάλες εταιρείες FMCG έχουν προσπαθήσει να εισαγάγουν αλλαγές ώστε να επιτρέπουν την ανακύκλωση περισσότερων συσκευασιών τους. Για παράδειγμα, η Nestlé χρησιμοποιεί χάρτινες συσκευασίες για τα Smarties από το 2021. Τον περασμένο Δεκέμβριο, επίσης, μετέφερε εννέα από τα 11 γλυκά Quality Street σε χάρτινες συσκευασίες.

Τα άλλα δύο γλυκά της βρίσκονται σε συσκευασίες από αλουμινόχαρτο, που σημαίνει ότι είναι ήδη ανακυκλώσιμα.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα