Η Emirates δημιουργεί πράσινο fund ύψους 200 εκατ. δολαρίων

Η Emirates προχωρά στη δέσμευση 200 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση έργων Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), τα οποία επικεντρώνονται στη μείωση των επιπτώσεων των ορυκτών καυσίμων στις εμπορικές αερομεταφορές. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί τη μεγαλύτερη δέσμευση αεροπορικής εταιρείας που επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα.

Τα

κονδύλια θα εκταμιευτούν σε διάστημα 3 ετών, ενώ η Emirates θα επιδιώξει συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς που εξειδικεύονται σε λύσεις προηγμένων τεχνολογιών που αφορούν στα καύσιμα και την ενέργεια.

Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Επενδύουμε 200 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε προηγμένες λύσεις καυσίμων και ενέργειας στον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς σε αυτό το κομμάτι εντοπίζεται η μεγαλύτερη ανάγκη για ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αεροπορικών εταιρειών. Θεωρούμε ότι ο κλάδος μας χρειάζεται πιο αποτελεσματικές λύσεις και γι’ αυτό επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με κορυφαίους οργανισμούς στον τομέα του R&D.

Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε ουσιαστικά σε ουσιαστικές λύσεις που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στη βιωσιμότητα των εμπορικών αερομεταφορών». Σημειώνεται πως η ομάδα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της Emirates θα έχει την επίβλεψη των εκταμιεύσεων, με την υποστήριξη τεχνικών εμπειρογνωμόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα