Η Avin στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Η Avin συμμετέχει στη φετινή Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών από τις 2-8 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο την αναγνώριση της σημαντικότητας της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών αλλά και τη συνεχή βελτίωσή της. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, στελέχη της Avin

θα βρεθούν στις πλατφόρμες των πρατηρίων και θα αναλάβουν ρόλο εξυπηρέτησης πελατών.

Έτσι, οι άνθρωποι της εταιρείας που βρίσκονται σε θέση λήψης αποφάσεων θα αποκτήσουν καλύτερη εικόνα και θα ακούσουν από κοντά τις ανάγκες των καταναλωτών. Ταυτόχρονα, την εβδομάδα αυτή θα βραβευτούν οι υπάλληλοι με τις καλύτερες επιδόσεις το 2022 στην εξυπηρέτηση, ως αποτέλεσμα των θετικών σχολίων των πελατών.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, θα «τρέχει» διαδικτυακή έρευνα για την ικανοποίηση των πελατών της Avin. Οι συμμετέχοντες θα κερδίζουν πόντους «Avin Κερδίζω». Τέλος, σε επιλεγμένα πρατήρια της εταιρείας, θα δίνονται συμβολικά δώρα σχετικά με την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα