Η ASA απαγορεύει «επιβλαβή στο περιβάλλον» διαφήμιση της Toyota

«Φρένο» σε διαφημίσεις της Toyota για το μοντέλο Toyota Hilux έβαλε η Advertising Standards Authority. Η καμπάνια, παρουσιάζοντας SUVs να τρέχουν στην άγρια φύση, κρίθηκε ότι ενθαρρύνει τους οδηγούς να βγάζουν τα αυτοκίνητά τους off-road, αδιαφορώντας για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ενέργειας αυτής.

Την καμπάνια δημιούργησε η The & Partnership, τα γραφεία της οποίας έγιναν, την περασμένη Τρίτη, στόχος διαδηλωτών

υπέρ του περιβάλλοντος. Η καμπάνια περιλαμβάνει ένα video το οποίο απεικονίζει μια ομάδα «άγριων» Toyota Hilux SUVs να τρέχουν στη φύση πριν επανέλθουν στο οδόστρωμα, καθώς και ένα υπαίθριο διαφημιστικό σε στάση λεωφορείου, όπου απεικονιζόταν ένα Hilux σε μια βραχώδη πλαγιά, ακολουθούμενο από ακόμη 50, ως άλλη αγέλη, με μήνυμα «Born to roam». Καταγγέλλων ήταν ο οργανισμός Adfree Cities, ο οποίος υποστήριξε ότι οι διαφημίσεις ήταν επιβλαβείς για το περιβάλλον και, επομένως, ανεύθυνες.

Προς υπεράσπισή της, η Toyota αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει «για να επιτύχει θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο», ανέφερε η ASA, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ηλεκτρικών οχημάτων από το 1997 καθιστώντας, παράλληλα, τη hybrid τεχνολογία της χωρίς δικαιώματα σε τρίτους.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα