«Φρένο» DMA στο Threads στην Ευρώπη

Σε «ρυθμιστική αβεβαιότητα» απέδωσε την καθυστέρηση της έλευσης του Threads, της νέας πλατφόρμας της Meta, στην Ευρώπη, η εκπρόσωπος της Meta, Christine Pai, ένας χαρακτηρισμός, ο οποίος φέρεται να αφορά στο Digital Markets Act της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εταιρείες τεχνολογίας και σκεπτικιστές των κανονισμών ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι κανονισμοί, όπως το DMA περιορίζουν την καινοτομία, απαιτώντας αυστηρά την προστασία των χρηστών.

Ωστόσο, η επικείμενη νομοθεσία περί ανταγωνισμού δεν καταφέρνει να εμποδίσει τη Meta από τη δημιουργία νέων προϊόντων. Το DMA

εμποδίζει μεγάλες εταιρείες, όπως η Meta, να επαναχρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος και της περιοχής του, σε όλα τους τα προϊόντα με σκοπό τη διαφημιστική στόχευση χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Και ενώ το Threads δεν φαίνεται να συλλέγει περισσότερα δεδομένα σε σχέση με άλλες υπηρεσίες της Meta και η απλή συλλογή τους δεν θα προκαλούσε προβλήματα, το DMA θα μπορούσε να επιβάλει σε όλη την Ευρώπη κανόνες κατά του συνδυασμού δεδομένων, πιέζοντας την εταιρεία να ζητήσει από τους Ευρωπαίους χρήστες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, προτού οι προσωπικές πληροφορίες τους διαμοιραστούν και σε άλλες πλατφόρμες.

(Πηγή: The Verge)

Keywords
Τυχαία Θέματα