Ενίσχυση περιεχομένου

Οι βασικές προκλήσεις για brands και brand owners το 2024 είναι… οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, η διαχείριση των δεδομένων και του απορρήτου, η ταχεία εξέλιξη των τεχνολογιών όπως το AI, προκλήσεις που οι brand owners καλούνται να κατανοήσουν, να διαχειριστούν και να προσαρμόσουν στην ευρύτερη marketing στρατηγική.

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος είναι… η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και η δυνατότητα να εφαρμόζει καινοτόμες στρατηγικές στη δημιουργία περιεχομένου, να μπορεί να αναλύει δεδομένα. Ο marketer του μέλλοντος καλείται να αναπτύξει

ένα σύνολο ταλέντων και δεξιοτήτων καθώς εξελίσσεται ταχύτατα ο χώρος της επικοινωνίας.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά τα media είναι… η έλλειψη του Cross Media Measurement (offline & online), που δεν μας επιτρέπει να έχουμε, ως διαφημιζόμενοι, ολοκληρωμένη εικόνα της κάλυψης και συχνότητας της συνολικής επικοινωνίας μας, ενώ ταυτόχρονα, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα του ψηφιακού περιβάλλοντος δημιουργεί νέες προκλήσεις στον τρόπο που οι marketers καλούνται να επικοινωνήσουν με τον καταναλωτή και να «τραβήξουν» την προσοχή του σε ένα περιβάλλον γρήγορης κατανάλωσης περιεχομένου.

Η τηλεόραση την επόμενη δεκαετία θα είναι… ένα διαδραστικό μέσο με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά, όπως εφαρμογές παιχνιδιών και AI, που θα επιτρέπουν εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μετάβαση από το παραδοσιακό μοντέλο (linear TV) σε αυτό του on demand μέσω πλατφορμών έχει επηρεάσει τις επενδύσεις, τον προγραμματισμό των καναλιών και τη στρατηγική των μέσων ενημέρωσης.

Βλέπω το ΑΙ ως… ένα επιπλέον εργαλείο για τους marketers που μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση δεδομένων με μεγαλύτερη ταχύτητα, στη δημιουργία εξατομικευμένων καμπανιών και στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

Εν’ όψη της κατάργησης των 3rd party cookies οι marketers πρέπει… να επενδύσουν στην ενίσχυση της στρατηγικής περιεχομένου και στη δημιουργία του, καθώς το περιεχόμενο έχει τη δύναμη να ενισχύσει τη σχέση με τους χρήστες και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους, ενώ είναι εξίσου σημαντικό να αναθεωρήσουν τη διαχείριση των 1st party data λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες GDPR.

Keywords
Τυχαία Θέματα