Ένα τοπίο που αλλάζει

Ποια εξέλιξη θα καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής διαφήμισης;
Θεωρώ ότι η ενσωμάτωση παραδοσιακών μορφών επικοινωνίας όπως το OOH και το audio μέσα στο ψηφιακό οικοσύστημα θα αλλάξει το τοπίο. Η ψηφιακή επικοινωνία είναι σίγουρο ότι δεν θα καταργήσει κάποιο παραδοσιακό όχημα επικοινωνίας. Είναι επίσης σίγουρο ότι θα δώσει την ώθηση μέσω της τεχνολογίας που πρέπει ώστε αυτά να αποκτήσουν τη φρεσκάδα, την ώθηση και τα έσοδα ώστε να προέλθει η ανάπτυξή τους. Μακάρι να γίνει…

Από τι «κινδυνεύει» η διαφημιστική επένδυση στα ψηφιακά Μέσα;

Η διαφήμιση στο διαδίκτυο κινδυνεύει από εμάς

τους ίδιους. Εστιάζουμε στα metrics και τα KPI’s χάνοντας την ουσία της επικοινωνίας και των βασικών αρχών που μια καμπάνια πρέπει να έχει. Θεωρούμε πια πιο σημαντικό να κάνουμε συνεχή optimizations ώστε το Viewability να ανέβει στο 70 αντί για 65% για παράδειγμα χάνοντας την ουσία της επικοινωνίας που αφορά το περιβάλλον προβολής, τη σύνδεση με ποιοτικό περιεχόμενο και φυσικά με κοινά που αφορούν το brand. Μετατρέπουμε λοιπόν τακτικές κινήσεις σε στρατηγική και αυτό πολλές φορές αποδεικνύεται οδυνηρό για την επικοινωνία.

Από τι θα εξαρτηθεί η επίτευξη του cross media measure-ment;

Αυτό ήταν και είναι ένα κρίσιμο σημείο που αποδεικνύεται ως critical point. Πώς μπορώ να ενώσω όλα τα κανάλια επικοινωνίας offline και online σε ενιαία reports άρα και metrics. Βέβαια όλο αυτό οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση, θεωρητικά, επενδύσεων με βάση τα Metrics άρα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή αναμένοντας εξελίξεις προς τα εκεί. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε βέβαια την τεράστια αλλαγή που θα επέλθει στο κομμάτι των cookies και πώς αυτή θα επηρεάσει την αναγνώριση των μοναδικών χρηστών και πώς το attribution αυτών θα μας δώσει προβάδισμα στο last mile μιας αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα