Έγκαιρη προσαρμογή

Οι βασικές προκλήσεις για τα brands και τους brand owners το 2023 είναι…

H δημιουργία νέων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων (USPs), αλλά και η ενίσχυση των υπαρχόντων,
με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης.Η εφαρμογή personalization strategies, που αποτελεί πλέον σημαντική και καθοριστική συνθήκη για ένα brand.Η έγκαιρη ανταπόκριση και προσαρμογή σε εξωτερικούς παράγοντες όπως ο πληθωρισμός, η άνοδος των επιτοκίων και η γεωπολιτική αστάθεια που επηρεάζουν σημαντικά τις συμπεριφορές των καταναλωτών.

Το μοντέλο συνεργασίας clients-agencies αλλάζει επειδή… ολοένα και

περισσότερες εταιρείες δημιουργούν ομάδες εσωτερικά, καλύπτοντας υπηρεσίες που παραδοσιακά παρείχαν τα agencies. Είναι σημαντικό πλέον τα agencies να αναγνωρίζουν τις νέες ανάγκες και να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους σε αυτές.

Η δημιουργικότητα είναι η υπερδύναμη του marketing γιατί… αποτελεί τη μαγεία της δουλειάς μας. Είναι αυτό που μας κινητοποιεί ως marketers και μας θυμίζει τη δύναμη μίας απλής και δημιουργικής ιδέας. Γιατί μία ιδέα μπορεί να ξεχωρίσει, να δημιουργήσει connections, μνήμες και συναισθήματα γύρω από ένα brand.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά σήμερα τα media είναι… ότι το path-to-purchase δεν είναι γραμμικό και οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε πολλαπλά κανάλια, πλατφόρμες και πηγές πληροφοριών, που επηρεάζουν τις αποφάσεις τους. Η πρόκληση για τους ειδικούς είναι να μετρήσουν, αλλά και να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν τα μέσα αυτά και να βρουν τρόπους να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος των brands.

Η τηλεόραση την επόμενη δεκαετία θα είναι… σημαντική για το media mix πολλών διαφημιζόμενων και: ψηφιακή, personalized, οn demand, συνδρομητική ή δωρεάν, με programmatic ads.

Εν’ όψη της κατάργησης των 3rd-party cookies οι marketers πρέπει… να επενδύσουν σε υποδομές για τη συλλογή και, πολύ σημαντικά, για την κατάλληλη αξιοποίηση των δικών τους 1st-party data, που είναι και τα πιο πολύτιμα.

Η «συνταγή» για επιτυχημένο Influencer Marketing είναι… να γνωρίζουν οι διαφημιζόμενοι τι επιδιώκουν από τη συνεργασία και να μπορούν να μετρήσουν την επίδρασή της. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουν την κατάλληλη επιλογή influencer για το brand τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα