«Έφυγε» ο Θαλής Π. Κουτούπης

Ο κλάδος της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων από χθες, Τετάρτη 20 Μαρτίου, είναι πιο φτωχός. Ο Θαλής Π. Κουτούπης, σε ηλικία 83 ετών, έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία, ωστόσο την εγκατέλειψε για να κάνει καριέρα στη Διαφήμιση

και στις Δημόσιες Σχέσεις, με ειδίκευση στην πολιτική επικοινωνία και στην πολιτιστική χορηγία.

Υπήρξε διευθυντής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Interpress (1968-82), ενώ διετέλεσε και διευθυντής της Leo Burnett. Το 1985 αποφάσισε να ακολουθήσει σταδιοδρομία ελεύθερου επαγγελματία, ως Σύμβουλος Επικοινωνίας. Από το 1974 σχεδίασε σημαντικές εκστρατείες πολιτικής επικοινωνίας, για λογαριασμό κομμάτων και πολιτικών. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδας (1981-85), της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων, ενώ υπήρξε Επίτιμο Μέλος του Ομίλου για την Οικονομία και τα Πολιτισμικά (ΟΜΕΠΟ).

Μεταξύ των βιβλίων που έγραψε είναι τα εξής: «Εφαρμοσμένες Δημόσιες Σχέσεις» (1974), «Πρακτικός Οδηγός Δημοσίων Σχέσεων» (1981), «Η Διαφήμιση και τα Μυστικά της» (1986), «Νέος Πρακτικός Οδηγός Δημοσίων Σχέσεων» (1990), «Χορηγία: Πρακτικός Οδηγός για Χορηγούς και Επιχορηγούμενους» (1996) κ.ά. Επί σειρά ετών συνεργάστηκε με το Marketing Week, όπου μέσα από τη στήλη «Αποτυπώματα» σχολίαζε με την καυστική του πένα την επιχειρηματική και πολιτική επικαιρότητα. Σύμφωνα με την επιθυμία του, η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ η σωρός του θα αποτεφρωθεί.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα