Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τσοκόπουλος

Ο Γιώργος Τσοκόπουλος, γνωστός σε φίλους και συνεργάτες ως «Τσοκ», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, αφήνοντας τη δική του ξεχωριστή κληρονομιά στη διαφήμιση και τον κινηματογράφο.

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και το 1982 ξεκίνησε στο Λονδίνο τις σπουδές του στα ναυτιλιακά. Γρήγορα οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τον οδήγησαν σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ήρθε σε επαφή με τον κινηματογράφο,

τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα: από διευθυντής παραγωγής, executive producer, έως και ηθοποιός.

Το 2006, ίδρυσε με τη σύζυγό του Άνναμπελ Αρώνη την Avion Films, η οποία έγινε ένας σημαντικός παίκτης στην ελληνική -και όχι μόνο- σκηνή. Το όραμα και οι ηγετικές ικανότητές του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Avion, όπως φαίνεται από τις πολυάριθμες συνεργασίες του με αξιόλογους σκηνοθέτες και εταιρείες.

Η απώλειά του συνιστά ένα βαθύ πένθος για την κινηματογραφική κοινότητα, την οικογένεια της Avion Films και την οικογένειά του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 10 Απριλίου, στις 11:00, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο «Τhe Love Van».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα