Διάδραση και ευελιξία

Το 2021 ήταν για τα brands και τους brand owners… μία χρονιά συνεχών προκλήσεων, στη διάρκεια της οποίας τα brands προσαρμόστηκαν και ενδυνάμωσαν τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές και οι επιχειρήσεις ανέπτυξαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα, προσαρμοζόμενες σε όσα είχαν ανάγκη οι καταναλωτές και η κοινωνία. Έθεσαν στο επίκεντρο και επένδυσαν στο ESG, που πέρα από στρατηγική, είναι και μέτρο αξιολόγησης των ίδιων των καταναλωτών καθώς τοποθετούν ψηλά στα δικά τους κριτήρια το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα των brands/εταιρειών που επιλέγουν.

Αν οι marketers θέλουν να είναι καινοτόμοι,

πρέπει πλέον να… είναι ευέλικτοι και να μπορούν να αναγνωρίζουν τις μοναδικές ανάγκες και προσδοκίες του οικοσυστήματος στο οποίο απευθύνονται. Ζούμε σε μία εποχή έντονων μετασχηματισμών και αλλαγών, συνεπώς κι εμείς οι ίδιοι πρέπει να επαναπροσδιοριζόμαστε και να βρίσκουμε νέους τρόπους σύνδεσης με τους πελάτες μας.

Για να συνδεθεί σήμερα με την κοινωνία, το marketing πρέπει να… επιδιώκει τη διάδραση με τον καταναλωτή, να τον κάνει να νιώθει ότι οι ανάγκες του έχουν αξία και γίνονται αντιληπτές με ουσιαστικό τρόπο. Ολοένα και περισσότερο αναγνωρίζουμε πως ο καταναλωτής επιθυμεί να συνδεθεί με εμπειρίες και όχι να ακούει επικοινωνιακές υποσχέσεις χωρίς πραγματικό «reason to believe».

Better Marketing σημαίνει… να χτίζεις σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού του brand που εκπροσωπείς με τα κοινά σου. Να αξιοποιείς τα εργαλεία του marketing για να εκπαιδεύσεις, να μιλήσεις για ζητήματα που είναι επίκαιρα και απασχολούν την κοινωνία. Να συμβάλλεις σε ένα καλύτερο, βιώσιμο αύριο.

Μεταξύ βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού επιλέγω… και τους δύο ανάλογα με την ανάγκη. Για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με μία καλά δομημένη στρατηγική σκέψη.

Η επικοινωνία μπορεί να ξεπεράσει το gender stereotyping, εάν… γίνεται με ειλικρίνεια, τη σωστή στιγμή και με έναν τρόπο που δεν έχει στόχο να εντυπωσιάσει, αλλά να προσφέρει γνώση, να διαμορφώσει μία νέα συζήτηση και να συμβάλλει στην αλλαγή mindset.

Η άνοδος του digital φανερώνει… ότι ορίζει και θα συνεχίσει να ορίζει την εμπειρία του καταναλωτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα