Χρηματοδότηση 4,4 εκατ. ευρώ εξασφάλισε το έργο Sunbrewed της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ύψους 4,4 εκατ. ευρώ μέσω του Innovation Fund για το έργο Sunbrewed της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας επιτέλεσε η PwC Ελλάδας, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Το έργο Sunbrewed, το οποίο θα αναπτύξει η Αθηναϊκή

Ζυθοποιία αρχικά στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής θερμικής ενέργειας από τον ήλιο σε συνδυασμό με αποθήκευση.

Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό έργο που χρηματοδοτείται από Innovation Fund της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως μικρής κλίμακας καινοτόμο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας στο κομμάτι της ενεργειακής μετάβασης και αυτονομίας σε καθαρή ενέργεια, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή ως το 2030.

Ο Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε εδώ και καιρό ξεκινήσει ένα ταξίδι μετασχηματισμού σε πρότυπο “πράσινης” ζυθοποιίας, θέτοντας φιλόδοξους, αλλά και πλήρως μετρήσιμους, στόχους. Το έργο Sunbrewed έρχεται να μας βοηθήσει καθοριστικά σε μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις μας, τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή έως το 2030».

Επισημαίνεται ότι το έργο Sunbrewed επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένα από τα 17 έργα που λαμβάνουν χρηματοδότηση για το 60% του συνολικού ύψους της επένδυσης, μεταξύ 72 προτάσεων που κατατέθηκαν από όλη την Ευρώπη. Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε χρηματοδότηση άνω των 65 εκατ. ευρώ, με επτά από τα 17 καινοτόμα έργα να αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα