Άννα Μοραγλή, Search Magic: «Κύριο μέλημά μας είναι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας»

Θέτοντας υψηλά τον πήχη και επενδύοντας στη σταθερά υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, η Search Magic υποστηρίζει e-commerce stores, σε παγκόσμιο επίπεδο, με απώτερο σκοπό να αναπτυχθούν οργανικά και να φτάσουν τους πωλησιακούς τους στόχους. Παράλληλα, η εξέλιξη και ανάπτυξη της ομάδας της αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της CEO και Founder της εταιρείας, Άννας Μοραγλή.

MW: Ξεκινώντας, θα μας κάνετε μια σύντομη

περιγραφή της Search Magic; Ποια είναι και τι υπηρεσίες προσφέρει;

Άννα Μοραγλή: Η Search Magic είναι μια boutique SEO (Search Engine Optimization) agency, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 με έδρα το Λονδίνο. Εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών SEO αποκλειστικά σε e-commerce stores. Στόχος της είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εδραιώσουν ένα άμεσο κανάλι επικοινωνίας με τους καταναλωτές τους μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, και στη συνέχεια να επιτευχθεί σταθερή και ποιοτική επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες τους. Το πελατολόγιό μας εκτείνεται σε εταιρείες από όλο τον κόσμο – Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Δανία κ.ά. Μέχρι στιγμής μάς έχουν δείξει εμπιστοσύνη 50 εταιρείες, στις οποίες έχει εφαρμοστεί επιτυχώς η στρατηγική SEO της Search Magic. Ενδεικτικά, κάποιες από τις συνεργασίες μας είναι αυτές με την IKEA, το online φαρμακείο ofarmakopoiosmou.gr, τις Εκδόσεις Πατάκη και τη Mind Matter στην Ελλάδα, την Pour Les Femmes με έδρα την Αμερική – της γνωστής ηθοποιού Robin Wright από τη σειρά House of Cards – την Calyx Containers με έδρα την Αμερική, τη Simple με έδρα τη Δανία, τη Value the Markets με έδρα τη Σκωτία, την True Tribe με έδρα τη Γαλλία και τη Maxoel με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πού εστιάζει η τοποθέτησή της στην ελληνική αγορά;

Αν και ένα μεγάλο εύρος των έργων που αναλαμβάνει η Search Magic βρίσκεται στο εξωτερικό, τον τελευταίο χρόνο η δραστηριότητά μας στην Ελλάδα είναι αρκετά έντονη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και αποδεικνύει τη δυναμική μας παρουσία στον ελληνικό χώρο το γεγονός ότι μας έχουν δείξει εμπιστοσύνη μεγάλα e-commerce stores, όπως η IKEA, η Mind Matter και ένα από τα μεγαλύτερα online φαρμακεία, ofarmakopoiosmou.gr. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τόσο τα μεγάλα e-commerce stores να αναπτυχθούν περισσότερο, όσο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εδραιωθούν στην αγορά, να μπορέσουν να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες επιχειρήσεις και να έχουν μια ικανοποιητική ανάπτυξη, δημιουργώντας ένα άμεσο κανάλι επικοινωνίας με τον καταναλωτή. Είναι πολύ σημαντικό το ότι πλέον οι εταιρείες αντιλαμβάνονται τη σημασία της επένδυσης σε μία ολοκληρωμένη στρατηγική SEO και σε ένα οργανικό κανάλι επισκεψιμότητας, κρίνοντας πως μακροπρόθεσμα θα τους επιφέρει κέρδος.

Από το 2020 έως σήμερα, η Search Magic διαγράφει μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία. Θα μας μιλήσετε λίγο γι’ αυτήν την πορεία;

Η Search Magic ξεκίνησε να λειτουργεί το 2020, όταν χρειάστηκε να τιμολογήσω τον πρώτο πελάτη μου. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο τζίρος της εταιρείας τριπλασιάστηκε και η Search Magic έφτασε να απασχολεί 6, πλήρους απασχόλησης, εργαζόμενους. H κερδοφορία μας αυτή τη στιγμή αγγίζει το 65% του συνολικού ετήσιου τζίρου, ωστόσο η πολιτική που ακολουθώ είναι πως το ετήσιο κέρδος της εταιρείας επενδύεται εκ νέου στην ανάπτυξη της ίδιας της εταιρείας, αλλά και στην εκπαίδευση, εξέλιξη και επιβράβευση της ομάδας. Το πιο σημαντικό στοιχείο της Search Magic είναι οι άνθρωποί μας, και σε αυτούς οφείλονται οι όποιες επιτυχίες. Για αυτό και μια από τις βασικές μου προτεραιότητες είναι η ευημερία και η εξέλιξη της ομάδας. Υπάρχει βαθύς σεβασμός και ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας, κάτι πολύ κομβικό για την επιτυχία των έργων που αναλαμβάνουμε. Για μένα αυτή είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες της Search Magic μέχρι σήμερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποστηρίζω το απαίσιο κλισέ ρητό «εδώ είμαστε μια οικογένεια». Καμία σχέση. Στο τέλος της ημέρας, το κάθε μέλος της ομάδας επιστρέφει στην οικογένειά του. Είναι σημαντικό, όμως, το εργασιακό πλαίσιο που δρούμε να είναι λειτουργικό και υποστηρικτικό. Επίσης, το μοντέλο εργασίας που ακολουθούμε είναι το fully remotely, το οποίο μέχρι στιγμής λειτουργεί εξαιρετικά. Όσον αφορά τις συνεργασίες μας, όπως ανέφερα και προηγουμένως, το πελατολόγιό μας είναι ευρύ και σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Τι θεωρείτε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Θεωρώ, αρχικά, ότι ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Search Magic, αποτελεί το γεγονός πως εστιάζουμε σε μία μόνο υπηρεσία, το SEO, και σε έναν πολύ συγκεκριμένο κλάδο, που είναι αυτός των e-commerce stores. Αυτό μας βοηθάει στο να χτίζουμε ακόμη μεγαλύτερο expertise σε ό,τι κάνουμε και να υπάρχει συνεχής εξέλιξη τόσο στις υπηρεσίες μας, όσο και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας. Φυσικά, κύριο μέλημά μας είναι και η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας, την οποία δεν διαπραγματευόμαστε. Είμαστε πολύ συνεπείς και ακριβείς στους στόχους που θέτουμε μαζί με τον κάθε πελάτη. Υπάρχει, βεβαίως, διαφάνεια ώστε να είναι ξεκάθαρο στον πελάτη το τι ακριβώς λαμβάνει και ποια είναι η εξέλιξη. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως αναλαμβάνουμε συγκεκριμένο και περιορισμένο όγκο έργων κάθε μήνα. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να κρατάμε σταθερή την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας, να δίνουμε πραγματικό και ποιοτικό χρόνο στο κάθε έργο και να φέρνουμε στον πελάτη τα αποτελέσματα που έχουμε συμφωνήσει και περιμένει να δει. Κάθε μέλος της ομάδας εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του SEO, γεγονός το οποίο λειτουργεί θετικά στην εκπλήρωση του κάθε έργου. Οι στόχοι που θέτουμε είναι πολύ συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι σε επίπεδο χρόνου, αλλά και σε τριμηνιαίο επίπεδο. Έχουμε δει ότι αυτή η τακτική λειτουργεί, βοηθώντας μας να χτίζουμε μία εποικοδομητική σχέση με τους πελάτες μας, βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πόσο σημαντικό είναι ο/η CEO και Founder μιας τέτοιας εταιρείας, όπως εσείς, να προέρχεται από αντίστοιχο background;

Έχει σίγουρα αρκετά μεγάλη σημασία ο/η CEO μίας εταιρείας SEO να έχει αντίστοιχο background και εμπειρία σχετικά με το κομμάτι της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν τα επιμέρους κομμάτια του SEO, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει μία σωστά δομημένη στρατηγική. Σε προσωπικό επίπεδο με βοηθά ακόμη στο να κατανοώ καλύτερα τις ανάγκες και τους στόχους του πελάτη, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ασχολούμαι με το SEO τα τελευταία 8 χρόνια, και πλέον είμαι σε θέση να κατανοώ πλήρως τη δυσκολία των επιμέρους εργασιών της ομάδας, καθώς και τον χρόνο που απαιτείται για την υλοποίησή τους. Αυτό με έχει ωφελήσει στο να είμαι σε θέση να δίνω τις κατάλληλες κατευθύνσεις στην ομάδα, κάνοντας πιο συγκεκριμένους τους στόχους. Έτσι μπορούμε να είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι και συνεπείς στα αποτελέσματα που υποσχόμαστε στους πελάτες μας.

Η ομάδα της Search Magic αποτελείται κατ’ αποκλειστικότητα από γυναίκες. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική πίσω από αυτή την επιλογή;

Όντως, η ομάδα μας απαρτίζεται από 7 γυναίκες πλέον. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική προσλήψεων. Από την αρχή της εταιρείας κάναμε συνεντεύξεις σε άντρες και γυναίκες. Ωστόσο, είμαι πολύ χαρούμενη για τη στελέχωση της ομάδας από τόσο άξιες επαγγελματίες, σε έναν αρκετά ανδροκρατούμενο κλάδο θα έλεγα. Η ομάδα μας μεγαλώνει συνεχώς, οπότε δεν αποκλείω το γεγονός πως στο μέλλον θα έχουμε και κάποιον άντρα στη Search Magic.

Από την εμπειρία σας, πού βρίσκεται η ελληνική αγορά σε σχέση με το SEO; Υπάρχουν επαρκείς γνώσεις γύρω από αυτό και τη βέλτιστη αξιοποίησή του;

Η ελληνική αγορά, αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο στον τομέα του SEO εν συγκρίσει με άλλες αγορές, διαθέτει εξαιρετικούς επαγγελματίες. Σαφώς, ακολουθεί τις μεγαλύτερες αγορές, όπως συμβαίνει παντού άλλωστε, και υπάρχουν πολλές επιρροές από το εξωτερικό. Γι’ αυτό και εμείς φροντίζουμε να μελετάμε και να ενημερωνόμαστε συνεχώς για κάθε νέα τάση και αλλαγή, λαμβάνοντάς τις πάντα υπόψιν στη στρατηγική μας. Εξάλλου, το SEO είναι ένας κλάδος του digital marketing που διαρκώς εξελίσσεται, με αποτέλεσμα να προκύπτουν νέα δεδομένα, τα οποία μας βοηθούν στην παροχή πιο προηγμένων υπηρεσιών για τους πελάτες μας.

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το καλύτερο SEO tip / συμβουλή;

Ένα από τα καλύτερα SEO tips που μπορώ να δώσω, αφορά στη σημασία που οφείλει να δίνει κανείς στην οικοδόμηση ενός τεχνικά άρτιου site, ώστε να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι το site πρέπει να είναι γρήγορο και εύκολο στην πλοήγηση, να λειτουργεί σωστά σε όλες τις συσκευές και να έχει «καθαρό» κώδικα. Όλα αυτά θα βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και θα τον παροτρύνουν να παραμείνει στο site και να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενο. Στη συνέχεια, η δημιουργία μιας συγκεκριμένης στρατηγικής περιεχομένου είναι εξέχουσας σημασίας. Αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο κανείς να αναπτύξει περιεχόμενο που απευθύνεται στο κοινό, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις αναζητήσεις του. Η χρήση κατάλληλων λέξεων-κλειδιών, που ανταποκρίνονται στις ερωτήσεις του κοινού, μπορεί να βελτιώσει την ορατότητα της σελίδας στις μηχανές αναζήτησης και να οδηγήσει περισσότερους επισκέπτες στο site.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σχέδια της Search Magic;

Το επόμενο διάστημα όλη η ομάδα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, με σκοπό να κάνουμε team bonding, αλλά και να παρακολουθήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια SEO στο κόσμο, το BrightonSEO. Η Search Magic αποτελεί χορηγό του συνεδρίου, και, επιπροσθέτως, δύο από εμάς θα είμαστε ομιλήτριες εκεί, κάτι για το οποίο νιώθουμε πολύ χαρούμενες και περήφανες.
Ακόμη, έχουμε στόχο να συμμετέχουμε σε εκθέσεις αλλά και συνέδρια στον ελληνικό χώρο, με σκοπό να μας γνωρίσει η ελληνική αγορά και να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας εντός των συνόρων. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια φιλοδοξούμε να καταφέρουμε να υποστηρίξουμε τουλάχιστον 200 e-commerce stores, σε παγκόσμιο επίπεδο, με απώτερο σκοπό να αναπτυχθούν οργανικά και να φτάσουν τους πωλησιακούς τους στόχους. Φυσικά, η εξέλιξη και ανάπτυξη της ομάδας μας είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές μου, ώστε να διασφαλίσουμε και να επεκτείνουμε περαιτέρω την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας!

Keywords
magic, αννα, ποιοτητα, υψηλη, magic, πήχη, ceo, boutique, engine, google, ελλαδα, ikea, online, φαρμακεια, wright, house, γαλλια, σημαίνει, συγκεκριμένο, background, νέα, tips, site, team, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, χωρες, δανια, εδρα, ηνωμενα αραβικα εμιρατα, λονδινο, πλαισιο, ceo, αγορα, αμερικη, αραβικα, βρισκεται, γεγονος, διαστημα, δυνατοτητα, ευκολο, υπαρχει, εκθεσεις, εκπαιδευση, εξελιξη, επικοινωνια, επιτυχια, ευημερια, υπηρεσια, υπηρεσιες, μηχανες, εκδοσεις, ομαδα, παντα, οικογενεια, προβληματα, σεβασμος, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, σκωτια, σχεδια, ταση, τζιρος, τρια, υλοποιηση, φαρμακειο, φυσικα, αντρες, αγορες, background, boutique, engine, ερωτησεις, γνωσεις, house, ιδιαιτερα, κομματι, ογκο, πήχη, ρητο, σημαίνει, site, team, tips, online, θετικα, βεβαιως, wright, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Άννα Μοραγλή Search Magic, Κύριο,anna moragli Search Magic, kyrio