Αναδείχθηκαν η μοναδικότητα και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και γιορτής πραγματοποιήθηκε, χθες, 29 Φεβρουαρίου, για έκτη συνεχή χρονιά, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στην Αθήνα, η τελετή απονομής των Greek Hotel of the Year Awards, με σκοπό να αναδείξει τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Ελλάδας. Τα Hotel of the Year Awards 2024

διοργάνωσε η Boussias Events και το περιοδικό Architect. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ χορηγός τους ήταν η Nespresso Professional, η οποία προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις καφέ για κάθε επιχείρηση και χώρο. Χορηγός Οίνου της διοργάνωσης ήταν η Άμβυξ, με το λευκό Κτήμα Παλυβού Πέτρινες Πλαγιές και το ερυθρό Κτήμα Παλυβού Νεμέα.

Ανερχόμενα και καθιερωμένα brands στο βάθρο
Μεταξύ των νικητών περιλαμβάνονται καθιερωμένα, καθώς και νέα, ανερχόμενα ξενοδοχειακά brands, όπως:

Mάννα, στις κατηγορίες «New Hotel Resort», «Design Hotel», «Historic Hotel», «Most Scenic Location» και «Hideaway Resort».Sani Resort και Ikos Resort, στην κατηγορία «Best Hotel to Work In».Village Heights Resort, στην κατηγορία «Sustainable Hotel / Resort».W Costa Navarino, στην κατηγορία «Luxury Hotel /Resort».Numo Ierapetra, στις κατηγορίες «Concept Hotel» και «Best Dastination Resort».The Old Byte Project, στην κατηγορία «Best Hotel Revamp».Helea Lifestyle Beach Resort, στην κατηγορία «Family-friendly Hotel».Calilo, στην κατηγορία «Gastronomic Hotel/Resort».Celestial All Suites, μέλος της HotelBrain International, στις κατηγορίες «Summer Hotel/Resort» και «Adults Only Hotel/Resort».Wyndham Grand Athens, στην κατηγορία «City Hotel».Γεώργιο Σπυρόπουλο, Chief Operating Officer των Electra Hotels & Resorts

«Εντυπωσίασαν τα ξενοδοχειακά concepts»
Τις υποψηφιότητες των Greek Hotel of the Year Awards 2024 αξιολόγησε ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολόγησης με Προέδρο τον Γεώργιο Σπυρόπουλο, Chief Operating Officer των Electra Hotels & Resorts. Κατά την έναρξη της απονομής των βραβείων, ο Γεώργιος Σπυρόπουλος συνεχάρη όλους τους νικητές για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στον ελληνικό τουρισμό και για την τιμητική τους διάκριση. Επιπλέον, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα ξενοδοχειακά concepts που παρουσιάστηκαν, ξεχώρισαν και διαφοροποιήθηκαν ως προς τον μοναδικό σχεδιασμό, τον σεβασμό στην ιστορία και το οικοσύστημα της περιοχής τους, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και τις εμπειρίες προς τους φιλοξενούμενούς τους, την καινοτομία, τη δυνατότητα επαφής του επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον και την εναρμόνισή τους με την κουλτούρα κάθε τόπου.

Χορηγός της βραδιάς η Nespresso Professional
Η Nespresso Professional, χορηγός της βραδιάς των Greek Hotel of the Year Awards 2024, προσέφερε σε όλους τους καλεσμένους καφέδες από την πλούσια σειρά των 19 διαφορετικών ποικιλιών που διαθέτει. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ποικιλίες μοναδικής προέλευσης -Single Origins, όπως ο Guatemala, o Brazil και ο India, καθώς και πιστοποιημένους οργανικούς καφέδες, όπως ο Congo Organic, o Colombia Organic και ο Peru Organic. Οι έξι μοναδικές ποικιλίες της Nespresso Professional κατάφεραν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Οι τιμητικές διακρίσεις της βραδιάς
Ειδική βαρύτητα στον θεσμό των Greek Hotel of the Year Awards έχουν τα τιμητικά βραβεία, τα οποία απονέμονται σε εξέχοντες επαγγελματίες του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου. Φέτος, ο τίτλος «Hotel Manager of the Year» απονεμήθηκε στην Αννέτα Σβορώνου, Multi-Property Hotel Manager των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία και King George, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες και εμβληματικά ξενοδοχεία, όπως το Hilton Athens, το Rome Cavalieri Waldorf Astoria και το London Hilton on Park Lane. Αντίστοιχα, τo «Lifetime Achievement Award» απονεμήθηκε στον Ευριπίδη Τζήκα, General Manager του Athens Capital Hotel – Mgallery Collection, για το σύνολο της ξεχωριστής πορείας του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Έχοντας αναλάβει, μεταξύ άλλων, τις ανώτατες διοικητικές θέσεις στους ομίλους Novotel και Sofitel, ο Ευριπίδης Τζήκας διαθέτει αναμφισβήτητα πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία στην ξενοδοχειακή αγορά και στον ελληνικό τουρισμό εν γένει.Φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την τελετή απονομής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://www.hoteloftheyear.gr/.

Πίνακας Νικητών

Keywords
Τυχαία Θέματα