Ακτιβιστές εναντίον Coca-Cola για τη χορηγία της COP27

«Έτοιμη να κάνει αυτά που της αναλογούν» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δηλώνει η Coca-Cola, υπερασπιζόμενη την απόφαση να στηρίξει χορηγικά την 27η ετήσια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ.

Η χορηγική συμφωνία δέχθηκε σφοδρά πυρά από ακτιβιστές του κλίματος, όπως η Greenpeace, η οποία σχολίασε πως η εταιρεία παράγει 120 δισ. πλαστικά

μπουκάλια μιας χρήσης και κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους υπαίτιους για μόλυνση από πλαστικό παγκοσμίως.

Απαντώντας στην κριτική, η εταιρεία υποστήριξε ότι μοιράζεται «τον στόχο για την εξάλειψη των απορριμμάτων από τους ωκεανούς και εκτιμά τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης γύρω από αυτήν την πρόκληση», προτάσσοντας τους «φιλόδοξους στόχους της», με αφετηρία τη «συμβολή στην περισυλλογή και ανακύκλωση ενός μπουκαλιού ή κουτιού για κάθε ένα που πουλά, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, μέχρι το 2030».

Αν και η Coca-Cola Company έχει συγκεντρώσει 500 εκατ. ευρώ για projects βιωσιμότητας, αναδείχθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά κορυφαία στη μόλυνση από πλαστικό μαζί με την PepsiCo. Δεδομένου ότι προηγούμενοι χορηγοί της COP27 ήταν brands όπως η Unilever, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση αυτής της κατάταξης, οι ακτιβιστές αμφισβητούν την αξιοπιστία της συνόδου.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα