To Pep+ της PepsiCo Hellas συμπληρώνει έναν χρόνο

Έναν χρόνο συμπλήρωσε το Pep+ (PepsiCo Positive), το οποίο αποτελεί τη βασική στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης της PepsiCo Hellas για τις επόμενες δεκαετίες, στοχεύοντας σε έναν βιώσιμο πλανήτη με θετικό αντίκτυπο για τις κοινωνίες, τους ανθρώπους αλλά και το περιβάλλον. Το Pep+ είναι ένα πολυδιάστατο πλέγμα δράσεων ESG (environmental Social Governance) οι οποίες εκτείνονται από την παραγωγική και καθημερινή δραστηριότητα της PepsiCo

Hellas και τους συνεργάτες μέχρι και τις τοπικές κοινωνίες.

Με αφορμή το ένα έτος υλοποίησης του Pep+, η PepsiCo Hellas παρουσιάζει το έργο του προγράμματος αλλά και τις δράσεις που το αποτελούν, τόσο μέσα από ένα σύντομο απολογιστικό βίντεο, όσο και μέσα από την καταγραφή των αποτελεσμάτων. Ενδεικτικά, χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) στις συσκευασίες των προϊόντων Pepsi, Lipton, Ήβη, παρουσίασε τη δική της Green Team Hellas και για το 2022 η παραγωγή των snacks της PepsiCo Hellas έγινε με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται δίπλα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, στηρίζοντας το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος, αλλά και των MKO Αποστολή, Praksis, Μαζί για το παιδί, με δωρεάν γεύματα και προϊόντα της, που έφτασαν τις 13.000 συσκευασίες (snacks & ροφημάτων) για το 2022. Ένας ακόμη άξονας αειφόρου ανάπτυξης για την PepsiCo Hellas είναι και η υιοθέτηση καινοτόμων συστημάτων άρδευσης στις καλλιέργειες, με στόχο την εξοικονόμηση νερού και την βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, με την εφαρμογή ενός νέου σύγχρονου μοντέλου ποτίσματος στις εκτάσεις που καλλιεργούν οι Έλληνες παραγωγοί πατάτας, με τους οποίους συνεργάζεται η PepsiCo Hellas. Τα αποτελέσματα στις καλλιέργειες που εφαρμόστηκε σε πρώτη φάση το νέο σύστημα άρδευσης ήταν εντυπωσιακά, καθώς για το 2022 εξοικονομήθηκαν 50% νερό και 40% ενέργεια, γεγονός που σήμανε την περαιτέρω ανάπτυξη της δράσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα