Softexpert Digital: Ραγδαία ανάπτυξη με «οδηγό» την κουλτούρα

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, πριν 7 χρόνια, η Softexpert Digital έχει βιώσει ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές, διατηρώντας ωστόσο αναλλοίωτους τους στόχους και τις αξίες της. Η ανάπτυξη των πελατών της παραμένει ο βασικός της στόχος, παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Βλέποντας μπροστά, σε συνέχεια μιας σταθερά ανοδικής πορείας, σχεδιάζει να επενδύσει στον ανθρώπινο παράγοντα, να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε τομείς όπως είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο τουρισμός, καθώς και να επεκτείνει τις συνεργασίες της με μεγάλες πλατφόρμες όπως η Google,

η Meta και το TikTok.

Συζητώντας με τον Στέφανο Μαγούδη, Founder & Managing Director της Softexpert Digital, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει ακόμα περισσότερα, ενδυναμώνοντας την ήδη επιτυχημένη παρουσία της στους τομείς του web development και του digital marketing.

MW:H Softexpert Digital δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 7 χρόνια. Να ξεκινήσουμε με μια «ξενάγηση» στα πρώτα της βήματα; Πώς ξεκίνησε και με ποιο στόχο;

Στέφανος Μαγούδης: Πάντα στο μυαλό μου υπήρχαν οι πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές προοπτικές που ανοίγονταν μέσω της αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του digital marketing.

Έτσι, το 2017 ίδρυσα τη Softexpert Digital από το μηδέν χωρίς καμία εξωτερική χρηματοδότηση, αποτελούμενη τότε από μια μικρή ομάδα 3 ανθρώπων με στόχο να βοηθήσουμε επιχειρήσεις μέσα από τα ψηφιακά κανάλια να αναπτυχθούν.

Σήμερα είμαστε μια ομάδα 40 ανθρώπων, συνεχίζοντας πιστά με συνέπεια και επιμονή να υλοποιούμε το ίδιο όραμα και στόχο από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει;

Η Softexpert Digital αυτό που κάνει είναι να βοηθά επιχειρήσεις να μεγαλώσουν και να αυξήσουν τα έσοδά τους χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας. Για να το καταφέρουμε αυτό έχουμε 3 εσωτερικά τμήματα, το τμήμα της τεχνολογίας (web development), το εικαστικό τμήμα (Graphic Design) και το τμήμα της ανάλυσης δεδομένων και του digital marketing.

Προσφέρουμε λοιπόν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως ανάλυση δεδομένων (data analytics), δημιουργία διαφημίσεων (performance marketing) σε πλατφόρμες όπως Google, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, διαχείριση social media, δημιουργία περιεχομένου (banners, video), κατασκευή e-shop, website και hosting.

Σταδιακά προσθέτουμε κι άλλες υπηρεσίες στο portfolio μας, όπως digital consultancy, δημιουργία studio για την παραγωγή περιεχομένου, με στόχο πάντα να αποτελούμε στρατηγικό συνεργάτη του πελάτη μας για να μεγαλώσει την εταιρεία του μέσα από τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας.

Υπάρχουν στιγμές-ορόσημα που εντοπίζετε σε αυτά τα 7 χρόνια πορείας της;

Στη διάρκεια των 7 χρόνων πορείας, η Softexpert Digital κατέγραψε σημαντικά ορόσημα, σίγουρα αξίζει όμως να σημειώσουμε τη ραγδαία ανάπτυξη που έζησε η εταιρεία μας από το 2019 και έπειτα, όπου αυξήσαμε το πελατολόγιο μας από 100 πελάτες σε περισσότερους από 3.000, αναδεικνύοντας την εταιρεία μας σε έναν από τους πιο δυνατούς παίκτες στην ελληνική αγορά του web development και του digital marketing.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη έπαιξαν και όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού για επιχειρήσεις τα οποία υπήρχαν διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της ξέφρενης πορείας.

Τι, κατά τη γνώμη σας, διαφοροποιεί την Softexpert Digital και την κάνει να ξεχωρίζει;

Δραστηριοποιούμαστε σε μία πολύ ανταγωνιστική και απαιτητική αγορά. Αυτό που διαφοροποιεί την εταιρεία μας είναι η κουλτούρα που διακατέχει όλα τα μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα η εμπορική και ταυτόχρονα πελατοκεντρική μας προσέγγιση.
Όπως χαρακτηριστικά λέμε και στους συνεργάτες μας: «Καταλαβαίνουμε την τεχνολογία και τη μεταφράζουμε με απλά λόγια στην εμπορική γλώσσα των πελατών μας. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργαζόμαστε να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους με επιτυχία».

Δουλεύουμε σε κάθε project που αναλαμβάνουμε σαν να είμαστε οι ίδιοι μέτοχοι στην εταιρεία του πελάτη μας. Αυτή η κουλτούρα σε επίπεδο καθημερινότητας μάς βοηθά να κάνουμε το κάτι παραπάνω σε κάθε μας ενέργεια, γεγονός που αποτελεί το βασικό συστατικό της επιτυχίας μας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε το μεγαλύτερο agency σε επίπεδο ολοκλήρωσης project ξεπερνώντας τα 3.500 και ένα από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο διαχείρισης digital campaigns και social media management, ξεπερνώντας τις 250 εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Μετράτε ήδη 3.500 ολοκληρωμένα projects! Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτόν τον εντυπωσιακό αριθμό.

Πράγματι έχοντας ολοκληρώσει στα 7 χρόνια δραστηριότητας της εταιρείας περισσότερα από 3.500 projects όπως websites, e-shops, εφαρμογές αλλά και digital marketing στρατηγικές και διαφημίσεις, μπορούμε με ασφάλεια να αναφέρουμε ότι οι experts της εταιρείας μας έχουν μεγάλη εμπειρία σε κάθε κλάδο της οικονομίας.

Το παραπάνω γεγονός έχει αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στη ραγδαία ανάπτυξη που γνωρίζει η εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν συνεργασίες ή projects σας που θα ξεχωρίζατε;

Υπάρχουν πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και projects που ξεχωρίζουμε με κορυφαίες εταιρείες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, όμως θα θέλαμε να σταθούμε σε μία συνεργασία για την οποία νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι.

Το 2020 ήρθε στην εταιρεία μας ένας πελάτης λέγοντάς μας πως η επικείμενη συνεργασία μας ήταν η τελευταία του ελπίδα να σώσει την επιχείρησή του (ήταν σε μεγάλη ύφεση και πτώση τζίρου λόγω του Covid).

Ξεκινώντας από το μηδέν μαζί του, από τη δημιουργία του ηλεκτρονικού του καταστήματος, φτάνοντας μέχρι τη δημιουργία και διαχείριση στοχευμένων διαφημίσεων, σήμερα αυτός ο πελάτης 4 χρόνια μετά διαθέτει ιδιόκτητους αποθηκευτικούς χώρους και εξυπηρετεί πάνω από 5.000 παραγγελίες μηνιαία.

Τα τελευταία χρόνια, η Softexpert Digital καταγράφει αναπτυξιακή πορεία. Σε τι ακριβώς «μεταφράζεται» αυτή η ανάπτυξη; Πού την αποδίδετε;

Η ραγδαία ανάπτυξη που γνωρίζει η εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην κουλτούρα μας, την υπομονή, την επιμονή, την προσαρμοστικότητα και τη συνέπεια την οποία έχουμε καθημερινά σε κάθε μικρό ή μεγάλο project με το οποίο καταπιανόμαστε.
Όπως είπε και ο Δαρβίνος δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές. Με οδηγό αυτό, προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στις αλλαγές της αγοράς, να τις αγκαλιάζουμε και να είμαστε μέρος τους.

Σε επίπεδο συνεργασιών αυτό σημαίνει πως όλοι οι πελάτες μας μέσα από τη συνεργασία μας απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο να είναι από τους πρώτους στην αγορά που υιοθετούν νέα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες, οι οποίες τους επιτρέπουν με μεγάλο ρυθμό να αναπτυχθούν.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας; Τι σχεδιάζετε για το 2024, και πέρα από αυτό;

Πίσω από κάθε επιτυχία βρίσκεται ο ανθρώπινος παράγοντας και σε αυτόν σχεδιάζουμε να επενδύσουμε. Επενδύοντας στον ανθρώπινο παράγοντα και υποστηρίζοντας τη συνεχή ανάπτυξή του µπορούµε όχι µόνο να ακολουθήσουµε τη θεαµατική τεχνολογική εξέλιξη, αλλά να την πολλαπλασιάσουµε προς όφελός µας.

Σε επίπεδο πελατολογίου συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας σε τομείς όπως είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο τουρισμός, αναγνωρίζοντας τη δυναμική που διαθέτουν και οι δύο κλάδοι στην οικονομία μας.

Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα μελλοντικά μας πλάνα και η επέκταση των επιτυχημένων συνεργασιών μας με όλες τις μεγάλες πλατφόρμες όπως η Google, η Meta και το TikTok.

Κλείνοντας, και έχοντας κάνει όλη αυτή την αναδρομή, κατά πόσο, τελικά, έχουν αλλάξει οι στόχοι της Softexpert Digital από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα;

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας, οι εξελίξεις και οι αλλαγές είναι καταιγιστικές. Αυτά όμως που έχουν παραμείνει αναλλοίωτα είναι οι στόχοι και οι αξίες της εταιρείας μας.

Παραμένοντας πιστοί στο όραμά μας, συνεχίζουμε καθημερινά να υλοποιούμε με συνέπεια και προσαρμοστικότητα το πλάνο μας στοχεύοντας σε όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη των πελατών αλλά και της εταιρείας μας, διατηρώντας πάντα τη δέσμευσή μας για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Softexpert Digital, Ραγδαία,Softexpert Digital, ragdaia