Pockee: Παραμένει η ανησυχία, ενισχύεται το online

Στροφή σε ελληνικά προϊόντα και προσφορές.

Tα συναισθήματα, τις προθέσεις όσον αφορά τις αγορές της ακόλουθης εβδομάδας και στοιχεία αναφορικά με τη μετατόπιση στις online αγορές είχε ως στόχο να καταγράψει η έρευνα καταναλωτών της Pockee, η οποία πραγματοποιήθηκε 23-29 Απριλίου, σε δείγμα 875 καταναλωτών από όλη την Ελλάδα. Συγκριτικά με αντίστοιχη έρευνα προ ενός

μήνα, το αίσθημα της ανασφάλειας στους καταναλωτές συνεχίζεται, ενώ παράλληλα ο φόβος μειώνεται και η αδιαφορία αυξάνεται σε όλες τις ηλικίες.

Σχετικά με τις προθέσεις, 8 στους 10 δηλώνουν ότι θα διατηρήσουν σταθερές τις ποσότητες που θα αγοράσουν την επόμενη εβδομάδα, με τους νεότερους να εμφανίζουν μεγαλύτερη πρόθεση αύξησης των προϊόντων που ψωνίζουν. Όσον αφορά τις online αγορές, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 4 μονάδες αυτών που έχουν δοκιμάσει κάποιο e-shop για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, καθώς πλέον το 19% απάντησε θετικά στην αντίστοιχη ερώτηση. Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στρέφονται προς τα εγχώρια προϊόντα, ενώ το 25,5% ανέφερε ότι θα αναζητά περισσότερο προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα