Oι New York Times λανσάρουν καμπάνια υπέρ της «αλήθειας»

Μετά το ρεκόρ συνδρομών εν μέσω πανδημίας.

Νέα διαφημιστική καμπάνια λάνσαραν οι The New York Times, με τίτλο «Truth Is Essential» και επίκεντρο τον κορωνοϊό. Το σποτ, με την υπογραφή της Droga5 είναι εξαιρετικά απλό, με κείμενο σε λευκό χρώμα να εμφανίζεται πάνω σε μαύρο φόντο. Οι φράσεις που χρησιμοποιούνται παραπέμπουν σαφώς σε δηλώσεις του προέδρου Τραμπ, αλλά και σε άλλα fake news:

«Δεν πρόκειται για βιολογικό όπλο» και «Η χλωρίνη δεν είναι θεραπεία» είναι κάποιες από αυτές, ενώ η ταινία ολοκληρώνεται με τη φράση «The Truth Is Essential».

«Το νόημα πίσω από αυτή τη διαφήμιση είναι ότι υπάρχει πάρα πολλή πληροφορία εκεί έξω, είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιον να εμπιστευθείς και η δημοσιογραφική διαδικασία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να δεις τι είναι αληθινό και να καταλήξεις σε μια κοινή βάση αλήθειας», αναφέρει ο Chief Marketing Officer των The New York Times, David Rubin.

Η καμπάνια έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η αύξηση των συνδρομητών της αντανακλά την εμπιστοσύνη τους. Το προηγούμενο τρίμηνο ο τίτλος κατέγραψε τη μεγαλύτερη διεύρυνση της συνδρομητικής του βάσης, με 587.000 νέες ψηφιακές συνδρομές, παρά το ότι παρείχε ανοιχτή πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου για τον κορωνοϊό.
(Πηγή: AdAge)

Keywords
Τυχαία Θέματα