Novibet: «Δημιουργούμε μια εμπειρία ψυχαγωγίας απόλυτα βασισμένη στα ΘΕΛΩ του κοινού μας»

Ψυχαγωγεί το κοινό, μεταδίδει το όραμα της Novibet για τη σχέση της με τους παίκτες, ενισχύει το brand recall. Η νέα καμπάνια της Novibet είναι σε εξέλιξη, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη πετύχει τους στόχους της! Περισσότερες πληροφορίες μοιράζονται μαζί μας οι Μιχάλης Ρούσσος, Head of Marketing Communications GR & CY, Έλενα Μπάρμπα, Marketing Communications Director, και Χριστόφορος Μποζατζίδης, Chief Marketing Officer της εταιρείας.

MW:

Ποια είναι η κύρια ιδέα πίσω από τη νέα καμπάνια που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Novibet;

Μιχάλης Ρούσσος: Στη Novibet έχουμε ως σκοπό να παρέχουμε στον παίκτη μας την ιδανική εμπειρία ψυχαγωγίας και στοιχηματισμού ειδικότερα. Προσφέρουμε στον πελάτη της Novibet το παιχνίδι όπως θα ήθελε να είναι και επιδιώκουμε συνεχώς να ικανοποιούμε τα Θέλω του. Ξεκινώντας από αυτό το insight χτίσαμε μία καμπάνια που αναδεικνύει την εκπλήρωση αυτής ακριβώς της υπόσχεσης προς το κοινό μας και την ικανοποίησή του. «Novibet ΘΕΛΩ» και Novibet θέλουμε, λοιπόν, ως παίκτες και ως εργαζόμενοι μοιραζόμενοι έναν κοινό στόχο, την τελειοποίηση της στοιχηματικής εμπειρίας μας μέσα από μία συνεχώς βελτιούμενη και διαδραστική πλατφόρμα ψυχαγωγίας.

Με ποιο βασικό δημιουργικό όχημα «ενσαρκώνεται» η ιδέα αυτή;

Μ.Ρ.: Η Novibet είναι ένα brand που έχει συνδέσει την όμορφη και πλούσια εικόνα των καμπανιών της με εξίσου όμορφα, επιδραστικά μουσικά κομμάτια. Τα τραγούδια που έχουμε κατά καιρούς επιλέξει για τις ταινίες της Novibet για το Sportsbook, το καζίνο ή διαφημιστικές παραγωγές κοινωνικής υπευθυνότητας, όχι μόνο λειτουργούν αφηγηματικά στις ταινίες, αλλά «μιλούν» στην καρδιά του θεατή, φίλαθλου, παίκτη, φίλου του brand.

Στη συγκεκριμένη σειρά διαφημιστικών ταινιών ίσως περισσότερο από ποτέ το τραγούδι παίζει καίριο ρόλο, αφού αποτελεί εκτός από ταιριαστή και επίκαιρη επιλογή, με τη μελωδία του Freed from Desire των GALA να αντηχεί σε γήπεδα και sports bar ανά τον κόσμο για πάνω από μία δεκαετία, αλλά φέτος περισσότερο από ποτέ. Πλέον, με τη βοήθεια της Novibet το τραγούδι-σύνθημα απέκτησε ελληνικούς στίχους που ανεβάζουν τη διάθεση όλων, μένουν στο μυαλό του ακροατή και βοηθούν στη διάδοση του μηνύματος και στο brand recall.

Η καμπάνια κυκλοφόρησε στην εκκίνηση της νέας σεζόν. Ποιος θα λέγατε ότι είναι ο στόχος της Novibet μέσα από τη νέα αυτή επικοινωνία;

Έλενα Μπάρμπα: Καταρχάς μέσα από τη νέα καμπάνια της Novibet έχουμε πετύχει έναν έμμεσο αλλά πολύ σημαντικό στόχο. Να ψυχαγωγήσουμε το ευρύτερο κοινό! Βασικός στόχος της νέας αυτής καμπάνιας, όμως, είναι να μεταδώσει στα κοινά ενδιαφέροντος το όραμα της Novibet για τη σχέση της με τους παίκτες και κύριος σκοπός μας ήταν το οργανικό amplification σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας. Ο στόχος αυτός θεωρούμε πως επετεύχθη, με τους θεατές να αγκαλιάζουν την καμπάνια και να γίνονται οι ίδιοι αγγελιαφόροι του μηνύματος μιλώντας για αυτή με τα πλέον κολακευτικά σχόλια ή απλά τραγουδώντας!

Υπήρξε κάποια πρόκληση που ανέκυψε κατά τον σχεδιασμό/υλοποίηση της καμπάνιας και αν ναι, πώς ξεπεράστηκε;

Μ.Ρ.: Η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά που ξεκινάμε τον σχεδιασμό μιας νέας καμπάνιας είναι να ξεπεράσουμε την προηγούμενη. Κάτι αρκετά δύσκολο αν κρίνουμε από την αποδοχή που έχουν τύχει οι επικοινωνίες μας τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως ειδικά φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία με δημιουργικότητα και ανοιχτούς ορίζοντες για μία πρωτοποριακή για τα δεδομένα του κλάδου παραγωγή.
Ένας ακόμη προβληματισμός που όπως φαντάζεται κανείς εμφανίστηκε κατόπιν της επιλογής του μουσικού κομματιού αφορούσε την πιθανή υπερ-απλούστευσή του στην προσπάθεια να αποδοθεί στα ελληνικά και μάλιστα για προϊοντική επικοινωνία. Και πάλι το μεράκι των ανθρώπων που δούλεψαν στην καμπάνια, η αλήθεια πίσω από κάθε στίχο και η πολύ καλή διάθεση σε γυρίσματα και ατελιέ έφεραν ένα καλαίσθητο αλλά και εντυπωσιακά δυνατό αποτέλεσμα.

Σε ποια Μέσα τρέχει και ποιοι ήταν οι συνεργάτες σας σε επίπεδο δημιουργικού, παραγωγής κ.λπ.;

Μ.Ρ.: Η μουσική σίγουρα αποτελεί το κύριο συστατικό της φετινής Sportsbook καμπάνιας της Novibet, αλλά πέραν των ηχητικών καναλιών όπως το ραδιόφωνο, τα YouTube audio ads κ.ά. η επικοινωνία απλώνεται ευρεία και πολυεπίπεδα.

Τηλεοπτικά η καμπάνια ξεκίνησε με τη main ταινία η οποία προσέλκυσε εξαρχής το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ συνεχίστηκε με ένα ποικίλο spots mix με tactical μηνύματα και spin-offs για το ελληνικό πρωτάθλημα, το Champions League. Φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλα, οπότε δεν μπορούμε να αποφύγουμε το κλισέ «μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας…». Αντίστοιχα, στο YouTube η καμπάνια απλώνεται με εξειδικευμένα δημιουργικά που συνδέονται αποτελεσματικά με τα αντίστοιχα τηλεοπτικά μηνύματα.

Ένα ακόμη βασικό στοιχείο της καμπάνιας είναι το απλό αλλά γεμάτο σημασία key-message «Novibet ΘΕΛΩ». Στη δύναμη των λέξεων λοιπόν, έχουμε βασίσει την print επικοινωνία μας με εφαρμογές σε στάσεις λεωφορείων, ψηφιακά billboards, LED πινακίδες γηπέδων, τραμ και άλλες εντυπωσιακές κινούμενες επιφάνειες που προσελκύουν το ενδιαφέρον στο μήνυμα και στα συνοδευτικά claims.

Τέλος, στο ψηφιακό περιβάλλον η διαφημιστική μας καμπάνια εκτείνεται σε όλα τα μεγάλα και μικρότερα συνεργαζόμενα websites με πιο κλασικά δημιουργικά αλλά και rich media. Την πραγματική επιτυχία της όμως, την αντιλαμβανόμαστε στον κόσμο των Social Media όπου κάθε υλικό που δημοσιεύουμε γίνεται viral δημιουργώντας με τη σειρά του την αφορμή για user-generated content σε Instagram, Facebook, YouTube και φυσικά όπως θα ήταν αναμενόμενο για μία καμπάνια με ισχυρό μουσικό στοιχείο, στο TikTok. Την καμπάνια υλοποίησε η 4 Wise Monkeys, την παραγωγή ανέλαβε η Top Cut Modiano με σκηνοθέτη τον Γρηγόρη Ρέντη, ενώ την επιμέλεια του ήχου αλλά και τη διασκευή του γνωστού τραγουδιού υπογράφει η yellowgroove.

Μια 360º καμπάνια απαιτεί και τη συνεργασία πολλών τμημάτων εντός μιας εταιρείας. Τι σημαίνει αυτό για τη Novibet, στο πλαίσιο και της συγκεκριμένης καμπάνιας; Ποιο είναι το μυστικό για την ιδανική δια-τμηματική συνεργασία;

Χριστόφορος Μποζατζίδης: Στη Novibet έχουμε ξεκάθαρο όραμα και αποστολή την ικανοποίηση του κοινού μας, προσφέροντας μια εμπειρία ψυχαγωγίας που ικανοποιεί απόλυτα τους πελάτες μας αλλά και εμάς τους ίδιους. Το κοινό όραμά μας και οι αξίες που πηγάζουν από αυτό εγγυώνται πως όλοι μαζί κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση και εξασφαλίζουν την αποτελεσματική συνεργασία μας σε κάθε έργο με συνοχή και συνέπεια. Έτσι και την περίπτωση της καμπάνιας μας όλοι συνεργάστηκαν άψογα και πολύ γρήγορα αναπτύχθηκαν τακτικές σε κάθε επίπεδο με κύριο στόχο τη μετάδοση του μηνύματος με την ίδια ένταση από κάθε κανάλι επικοινωνίας. Με λίγα λόγια «Novibet θέλεις και εσύ, novibet θέλουμε όλοι!».

Δραστηριοποιείστε σε έναν ανταγωνιστικό και άκρως ενεργό επικοινωνιακά κλάδο. Τι περιλαμβάνει η επικοινωνιακή σας στρατηγική και πού εστιάζει;

Ελ.Μπ.: Κύριο συστατικό στοιχείο του brand είναι η new age προσέγγιση – όπως υποδηλώνει και το όνομά μας (Novi). Στο DNA της εταιρείας είναι η «φρέσκια» αντίληψη & οπτική των πραγμάτων και στόχος μας είναι να επαν-εφευρίσκουμε κάθε φορά την online ψυχαγωγία συστήνοντας το παικτικό κοινό στη ΝΕΑ εποχή του αθλητικού στοιχήματος.

Σε αυτή τη διάθεση για καινοτομία και πρωτοπορία εστιάζει και η επικοινωνιακή στρατηγική μας στη Novibet με σενάρια που εκπλήσσουν και προϊοντικά claims που εντυπωσιάζουν όπως τα νέα αποκλειστικά features «Σύγκριση απόδοσης – Check odds» & «Rebet». Σκοπός μας σε κάθε καμπάνια είναι να ξεχωρίζουμε μέσα στον επικοινωνιακό «θόρυβο» που επικρατεί στα περισσότερα κανάλια επικοινωνίας. Αυτό το πετυχαίνουμε με ιστορίες και δημιουργικά «οχήματα» που «μιλούν» στον παίκτη, στον φίλαθλο, στον θεατή και αποδέκτη του μηνύματος ευρύτερα. Αυτό επιτυγχάνεται όταν συμβαδίζουν οι αξίες του brand με αυτές του κοινού ενδιαφέροντος, κάτι που χαρακτηρίζει τη Novibet, αφού δημιουργήθηκε από φίλους του παιχνιδιού για φίλους του παιχνιδιού!

Τελικά, ποια χαρακτηριστικά της κάνουν τη Novibet να ξεχωρίζει;

Μ.Ρ.: Για τη νέα αγωνιστική σεζόν, η Novibet εισάγει πληθώρα νέων προϊοντικών χαρακτηριστικών που αναβαθμίζουν την εμπειρία του παίκτη σε βαθμό που εύκολα πλέον μπορούμε να ισχυριστούμε πως το στοιχηματικό προϊόν της Novibet καθιερώνεται ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως ξεχωρίζοντας σε καίρια σημεία.

Ελ.Μπ.: Πέραν των προϊοντικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων όμως, η Novibet έχει ξεχωρίσει για την κουλτούρα της που αναδεικνύει τις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών σε βασικούς στόχους όλων των τμημάτων της εταιρείας ώστε η σχέση της με το παικτικό κοινό να θεμελιώνεται πάνω στην αμοιβαία κατανόηση και ουσιώδη διάδραση brand και καταναλωτή. Επιγραμματικά η διαφορά μας…; Προσφέρουμε το παιχνίδι όπως θέλει ο παίκτης μας να είναι.

Συνοψίζοντας, ποιο το όραμα και η στρατηγική σας για το μέλλον;

Χρ.Μπ.: Από την αρχική σύλληψη της ιδέας για μια εμπειρία ιδανική για τον παίκτη, το όραμα της εταιρείας είναι ένα, να δημιουργήσουμε από κοινού με τους φίλους του brand μία σχέση ψυχαγωγίας που θα διατηρείται και βελτιώνεται με τον χρόνο. Στο επόμενο διάστημα λοιπόν, εστιάζουμε στην εισαγωγή ακόμη περισσότερων καινοτομιών με στόχο την ακόμη πιο αμφίδρομη επικοινωνία πλατφόρμας και παίκτη, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών πέραν της προϊοντικής αναβάθμισης, όπως οι ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας μέσα από τη συμμαχία Giant Heart και η ανάδειξη του έργου στήριξης της αθλητικής ψυχαγωγίας και του αθλητισμού μέσα από χορηγίες μεγάλης ή μικρότερης κλίμακας.

Keywords
Τυχαία Θέματα