Messaging Services: AI Powered solutions, Chatbots, apps και hyper-personalization

Μια γρήγορη, βολική και εξατομικευμένη εμπειρία αγορών προφέρουν στον καταναλωτή τα messaging services, τάση η οποία εκτιμάται ότι όχι μόνο θα διατηρηθεί, αλλά θα ενισχυθεί περαιτέρω. Εξάλλου, το messaging έχει επικρατήσει ως ένας εξαιρετικά άμεσος, εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας, ο οποίος φέρνει κοντά brands και καταναλωτές. Για τον λόγο αυτόν, τα αντίστοιχα apps και υπηρεσίες συνεχίζουν να αξιοποιούνται δυναμικά από εταιρείες και brands. Οι πάροχοι, από την πλευρά τους, φροντίζουν να εξελίσσουν διαρκώς τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που προσφέρουν, απαντώντας

στα κύρια ζητούμενα των πελατών τους, τα οποία, μεταξύ πολλών άλλων, είναι η ασφάλεια, το απόρρητο, καθώς και η εξασφάλιση της παραδοσιμότητας και της ποιότητας υπηρεσιών.

Omnichannel, conversational experiences, communication tech
Δεδομένης της συνεχούς αλλαγής του business-to-consumer τοπίου, οι πελάτες επιθυμούν ταχύτερες και one-to-one αλληλεπιδράσεις με τα αγαπημένα τους brands. Ως εκ τούτου, τάσεις όπως τα hyper-personalization, automation και διαθεσιμότητα 24/7 βρίσκονται στο επίκεντρο, αναφέρει το omnichannel communication agency, Infobip. Σημειώνει δε ότι παρατηρεί τις εν λόγω τάσεις και στην πλατφόρμα του με σημαντικές αυξήσεις στις αλληλεπιδράσεις του cloud contact center, στις εφαρμογές chat ως βασικών καναλιών για το marketing, τις πωλήσεις και το support, καθώς και ετήσια αύξηση στη χρήση ψηφιακών καναλιών για την επικοινωνία με τους πελάτες. Όσον αφορά τις τελευταίες τάσεις στο messaging, αναφέρεται στο omnichannel ως θεμέλιο λίθο για την επιτυχία των εταιρειών, καθώς η χρήση των rich digital καναλιών εκτοξεύθηκε, το 2022, με αύξηση κατά 80% των interactions στο WhatsApp και κατά 62% των RCS interactions. Επιπλέον, η καθιέρωση του 5G, το 6G που βρίσκεται καθ’ οδόν και οι πολλαπλές συζητήσεις για το metaverse προδιαθέτουν για μια νέα άνθιση στα B2C interactions, τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα θέσουν τα θεμέλια για τα conversational experiences, όπου το customer journey θα αποτελεί έναν συνδυασμό των αγαπημένων καναλιών, features και τεχνολογιών του χρήστη. Παράλληλα, η Infobip εκτιμά ότι το communication technology θα αναδυθεί ως σημείο κλειδί σε όλα τα industries και αναμένεται να οδηγήσει σε μια στροφή των προτιμήσεων των καταναλωτών σε επίπεδο επικοινωνίας και να ενισχύσει τάσεις όπως WhatsApp banking, conversational commerce κ.ά. Τέλος, αναμένει ότι η υιοθέτηση των digital καναλιών θα αναπτυχθεί περαιτέρω το προσεχές χρονικό διάστημα με τα brands να συνεχίζουν με πιο δυναμικό ρυθμό να επικοινωνούν με το κοινό μέσω των αγαπημένων του καναλιών, συμπεριλαμβανομένων των SMS, e-mail, WhatsApp και mobile app messaging. Παράλληλα και οι περιπτώσεις χρήσης customer engagement και chatbot αναμένεται ότι θα αυξηθούν, μαζί με την υιοθέτηση νέων καναλιών, όπως RCS και Business Messages της Google.

Το κοινό δεν ανταποκρίνεται σε generic επικοινωνίες
Με τη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας, οι εξελίξεις στο messaging διαφαίνεται ότι θα είναι πολλές και ποικίλες. Ωστόσο, όλες εκτιμάται ότι θα κινηθούν γύρω από τρεις βασικούς άξονες:

Την ευρεία εφαρμογή του hyper-personalization,Την υιοθέτηση ΑΙ chatbots καιΤην επικράτηση omnichannel στρατηγικών.

«Όσον αφορά στο hyper-personalization, πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο όπου οι καταναλωτές δεν προσδοκούν personalized μηνύματα, αλλά και δεν ανταποκρίνονται σε generic επικοινωνίες. Τα brands που θα ξεχωρίσουν είναι αυτά που θα αξιοποιούν customer data, όπως προηγούμενες αγορές, συμπεριφορά και δημογραφικά, ώστε να επικοινωνούν τη σωστή στιγμή με το σωστό περιεχόμενο», σημειώνει σχετικά η Ηρώ Μολυνδρή, Business Messaging Director, Yuboto. Προσθέτει ότι τα chatbots αναδεικνύονται, τα τελευταία χρόνια, σε εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης του conversational commerce, σχολιάζοντας ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του AI δημιουργούν ακόμα πιο συναρπαστικές δυνατότητες για τα brands, καθώς κάνουν τα chatbots ακόμα πιο sophisticated και αυξάνουν τα πιθανά use cases». Επιπρόσθετα, χαρακτηρίζει το channel-switching σήμερα ως τον κανόνα για την πλειοψηφία των καταναλωτών. «Σε αυτήν τη συνθήκη το messaging έχει θεμελιώδη ρόλο, καθώς είναι ένα από τα πλέον αγαπητά κανάλια επικοινωνίας», περιγράφει.

Η αποτελεσματική και άμεση επικοινωνία δημιουργεί τάσεις
Καθώς οι πωλήσεις αγαθών μέσω e-commerce αυξάνονται παγκοσμίως, αυξάνεται και ο ανταγωνισμός -άρα και ο βαθμός δυσκολίας- μεταξύ των επιχειρήσεων σχετικά με την προσέγγιση του καταναλωτή. Έτσι, ο καταναλωτής έχει αναπτύξει μοτίβα αγοραστικής συμπεριφοράς, τα οποία οφείλονται κυρίως στην υπερπληροφόρηση που δέχεται καθημερινά. Συνεπώς, οι παγκόσμιες τάσεις διαμορφώνονται γύρω από τον άξονα της αποτελεσματικής και άμεσης επικοινωνίας μαζί του, σχολιάζει ο Δημήτρης Ρόκος, CEO, AMD Telecom & CCO, WayMore.io | Routee.net. «Εντός του 2023 αναμένεται περισσότερες επιχειρήσεις να υιοθετήσουν κανάλια γραπτής επικοινωνίας (messaging) και προβλέπεται άνοδος της πολυκαναλικής επικοινωνίας (omnichannel marketing), διότι οι καταναλωτές επιθυμούν να αλληλεπιδρούν άμεσα με τις επιχειρήσεις μέσα από το αγαπημένο τους κανάλι επικοινωνίας», περιγράφει. Επίσης, προσθέτει ότι όσο η επικοινωνία με γραπτά μηνύματα αυξάνεται, δημιουργείται η ανάγκη για hyper-personalization, επειδή οι καταναλωτές θα προσδοκούν να λάβουν μηνύματα που είναι γραμμένα για τον καθένα προσωπικά και όχι για κάποιο γενικότερο κοινό που προσιδιάζει στους ίδιους. Τέλος, σημειώνει ότι όλο και περισσότεροι χρήστες θα απολαμβάνουν conversational υπηρεσίες, όπως διαπιστώνεται από τη ραγδαία επέκταση του ChatGPT. Η χρήση chatbots και AI powered messaging solutions, messaging apps, SMS marketing και hyper-personalization, είναι οι τάσεις, για το 2023, στις οποίες στέκεται και η Νάνσυ Ζαρκογιάννη, Content Marketing Manager, Apifon. «Το messaging θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέσα επικοινωνίας των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους για τα επόμενα χρόνια, με νέες καινοτομίες και τεχνολογίες που θα το καθιστούν όλο και πιο βολικό και ελκυστικό», υπογραμμίζει.

Ολοκληρωμένα e-shops εντός των messaging channels
Οι αγορές μέσω messaging αποτελούν ανερχόμενη τάση και στην Ελλάδα. Πώς όμως συνδέονται με παράγοντες, όπως τα hyper-personalization, automation και διαθεσιμότητα 24/7, τα οποία ζητούν οι καταναλωτές; «Οι σύγχρονες messaging πλατφόρμες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές των καταναλωτών, τα οποία μπορούν έπειτα να χρησιμοποιηθούν στη στόχευση και την εξατομίκευση της εμπειρίας αγορών», αναφέρει, σχετικά με την υπερ-εξατομίκευση, η Ζέφη Χριστοδούλου, Product Manager, M-stat. Για τον αυτοματισμό σημειώνει ότι είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας, καθώς chatbots και υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων με AI μπορούν να αυτοματοποιήσουν πολλές πτυχές της εμπειρίας αγορών, όπως την τοποθέτηση και παρακολούθηση παραγγελιών, εξυπηρέτηση πελατών κ.ά. και αυτό μπορεί να μειώσει την ανάγκη για ανθρώπινη αλληλεπίδραση, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να προσφέρουν 24/7 διαθεσιμότητα στους πελάτες. Από την πλευρά της, η Ηρώ Μολυνδρή κάνει ένα βήμα παραπέρα και σχολιάζει ότι «η τάση που φαίνεται ότι θα επικρατήσει είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων e-shops μέσα στο εκάστοτε messaging channel, τα οποία σε συνδυασμό με τα AI chatbots θα βοηθούν τους χρήστες να ολοκληρώσουν τις αγορές τους μέσα στο app χωρίς να χρειαστεί να φύγουν καθόλου από αυτό». Επομένως, τα brands που θα αξιοποιήσουν τα AI chatbots και e-commerce stores στα social media και messaging apps θα αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς θα επικοινωνούν με το κοινό τους αυτόματα, one-to-one σε οποιαδήποτε στιγμή και στο κανάλι της επιλογής του χρήστη.

Πολλαπλά tools για επιτυχή messaging apps
Αν και η αγορά των messaging apps φαίνεται να έχει υπερβεί, σύμφωνα με την Copper Digital, τα 100 εκατ. downloads, η τεχνολογία και η συμπεριφορά χρήστη «τρέχουν» με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει χώρος για νέα messaging apps, τα οποία, ωστόσο, για να διαγράψουν τη δική τους επιτυχή πορεία χρειάζεται πρώτα να ξεχωρίσουν από τα υφιστάμενα και να καταφέρουν να προπορεύονται των εξελίξεων. Αρωγός σε αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η τεχνολογία και οι νέες λύσεις που έρχονται με ταχύτητα στην επιφάνεια, μεταξύ των οποίων το AI στις πλατφόρμες των Facebook Messenger, Skype, Slack, Allo κ.ά., το οποίο υποστηρίζει chatbots τα οποία αφορούν στο marketing, την υποστήριξη πελατών και άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, αναφέρει λύσεις όπως τα video capabilities, payment options, η κρυπτογράφηση, τα social features, ενώ, παράλληλα, σημειωνει ότι το κοινό αρέσκεται στο messaging με αποτέλεσμα, μέσω των messaging apps, τα brands να επικοινωνούν με τους πελάτες τους one-to-one μέσω τριών σημαντικών παραγόντων: των conversations, του deep learning και του extreme targeting.

Συναντώντας τον πελάτη on the spot
Λύσεις που τα βοηθούν να επικοινωνούν με τους πελάτες τους ακριβώς εκεί που βρίσκονται, όπως ένα messaging app, αναζητούν τα brands από τις messaging υπηρεσίες τις οποίες επιλέγουν και σε αυτό κυρίως εστιάζουν, σχολιάζει η Νάνσυ Ζαρκογιάννη. «Θέλουν εύκολη, άμεση και ουσιαστική αλληλεπίδραση με το κοινό τους και, παράλληλα, εμπορικά αποτελέσματα, αύξηση των πωλήσεων και ενίσχυση του customer loyalty και brand awareness», περιγράφει. Αντίστοιχα, η Ηρώ Μολυνδρή στέκεται στην αποστολή πλούσιου περιεχομένου με CTA Buttons για ευκολότερη καθοδήγηση των χρηστών, στη δυνατότητα για advanced personalization και για real time two-way επικοινωνία με το κοινό. «Τελευταία υπάρχει και σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των brands γύρω από το multichannel marketing automation, δηλαδή τη δημιουργία αυτοματισμών που να περιλαμβάνουν πολλαπλά κανάλια, ώστε να κάνουν nurture τα leads από την αρχή έως το τέλος του αγοραστικού ταξιδιού», προσθέτει. Όσο για τη Ζέφη Χριστοδούλου, σχολιάζει ότι «η ασφάλεια και το απόρρητο, όπως και η εξασφάλιση της παραδοσιμότητας και της ποιότητας υπηρεσιών είναι τα πρωταρχικά στοιχεία που αναζητούν οι επιχειρήσεις σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη». Σε αυτά, συμπληρώνει την ανάγκη για analytics και insights σχετικά με την αφοσίωση και τη συμπεριφορά των πελατών, καθώς και τα rich-messaging features, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους marketers να δημιουργούν ελκυστικά μηνύματα με πολυμεσικό περιεχόμενο όπως εικόνες, videos κ.ά.

Conversions through conversations
Η δημοφιλία των messaging apps και chats είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, καθώς, το α΄ τρίμηνο του 2022, μόνο 95,6% των ενηλίκων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο τα έλεγχαν καθημερινά με διάρκεια χρήσης η οποία συνεχώς αυξάνεται, σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας «The Global State of Digital 2022» της Hootsuite Inc. Επιπλέον, πάνω 43% των ερωτηθέντων βασίζονταν στα social media και τα messaging apps για να αναζητήσουν προϊόντα και brands. Στο πλαίσιο αυτό, το The Drum αναφέρεται στο τι μπορεί να σημαίνουν τα ευρήματα αυτά για τα brands. Αρχικά, σημειώνει ότι τα καινοτόμα, εξατομικευμένα και ευέλικτα messaging apps αποτελούν τη βέλτιστη λύση για τις εταιρείες. Επιπλέον, η επέκταση της χρήσης τους έχει αυξήσει την έμφαση που δίνουν εταιρείες και brands στην ασφάλεια και το privacy. Παράλληλα, η επέκταση των υπηρεσιών στα messaging apps μπορεί να υλοποιηθεί αποτελεσματικά όχι μόνο με την ανάπτυξη νέων, αλλά και με την ομαλή ενσωμάτωση με άλλα apps, κυρίως όταν δίνει τη δυνατότητα σε αυτά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω messenger, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για τον πελάτη. Επιπρόσθετα, τα messaging apps συνιστούν σημαντικό εργαλείο marketing, ιδανικό για την άμεση αύξηση των πωλήσεων, μέσω του conversational commerce. Και αυτό, διότι αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για τις πλατφόρμες customer service. Οι χρήστες εκτιμούν τη δυνατότητα να συνομιλούν με εκπρόσωπο της εξυπηρέτησης σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα brands μπορούν να αξιοποιούν τα business messages και τα chatbots για να παρέχουν βελτιωμένη εξυπηρέτηση στον πελάτη και να διατηρούν την επαφή με το κοινό τους.

Mobile messaging στην υπηρεσία του CX
Στο μεταξύ, πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν το mobile messaging στη CX στρατηγική τους, προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα πιο αποτελεσματικό και εξατομικευμένο κανάλι επικοινωνίας. Στα δε tips που προτείνει η Ζέφη Χριστοδούλου περιλαμβάνει:

Την omnichannel messaging επικοινωνία (SMS, Viber, e-mail, WhatsApp, RCS), η οποία εξασφαλίζει πως το μήνυμα θα φτάσει σίγουρα στον παραλήπτη του,Την αυτοματοποίηση για την απάντηση απλών ερωτημάτων μέσω chatbots,Την εξατομικευμένη στόχευση του κοινού βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ή προτιμήσεων καιΤην ενσωμάτωση της ανταλλαγής μηνυμάτων σε άλλα CX touchpoints, όπως social media, e-mail και τηλεφωνική υποστήριξη για μια απρόσκοπτη και συνεπή εμπειρία.

«Επιτυχημένη στρατηγική είναι εκείνη που βρίσκεται πιο κοντά στα ενδιαφέροντα του πελάτη-χρήστη σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Δηλαδή, κάθε επικοινωνία πρέπει να αποστέλλεται την κατάλληλη στιγμή στον κύκλο ζωής του πελάτη», εξηγεί ο Δημήτρης Ρόκος. Επιπλέον, συνεχίζει, κάθε μήνυμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συναφές: με απλά λόγια, το κατάλληλο μήνυμα, στο κατάλληλο πρόσωπο, την κατάλληλη στιγμή.

Multichannel εμπειρία, routine tasks, customer feedback
Άμεση και εξατομικευμένη υποστήριξη, επιτυγχάνοντας τη δόμηση ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες και βελτιώνοντας σημαντικά τη συνολική εμπειρία τους, παρέχει το messaging, το οποίο οι πάροχοι χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση της customer experience στρατηγικής. «Για να αξιοποιηθεί, ωστόσο, στο έπακρο, ως μέρος μιας στρατηγικής CX, θα πρέπει οι επιχειρήσεις, αρχικά, να προσφέρουν μια απρόσκοπτη multichannel εμπειρία επικοινωνίας. Να φτιάχνουν ομάδες που θα μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματα των πελατών. Να εφαρμόζουν σωστά το personalization, πέρα από τη χρήση ενός ονόματος στα μηνύματα, με segmentations και ουσιαστική παρακολούθηση των interests», υπογραμμίζει η Νάνσυ Ζαρκογιάννη. Επίσης, αναφέρει ότι χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα chatbots σε routine tasks τόσο για εξοικονόμηση χρόνου, όσο και για να κάνουν streamline το customer journey.

Παράλληλα, οφείλουν να μην σταματούν να αναζητούν το πολύτιμο, όπως το χαρακτηρίζει, customer feedback, το οποίο αποτελεί τον οδηγό για τη βελτίωση της επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα με τον πελάτη. Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Ρόκος επικαλείται την Evergage, σύμφωνα με την οποία το 86% των επιχειρήσεων ανέφερε ανοδική τάση τζίρου από την υπερ-προσωποποίηση των επικοινωνιών τους. Παράλληλα, προσθέτει ότι «η συνάφεια του μηνύματος μειώνει το ποσοστό του unsubscription, ενώ, παράλληλα, αυξάνει τα click-throughs και τα conversions. Προφανώς, όμως, μία τέτοια στρατηγική απαιτεί τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα να αναλυθεί σε βάθος η συμπεριφορά του κάθε πελάτη ξεχωριστά». Για αυτόν τον λόγο, αναφέρεται στην omnichannel marketing πλατφόρμα της WayMore, η οποία έχει αναπτυχθεί πάνω σε τεχνολογίες big data, AI και καναλιών επικοινωνίας, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε κάθε επιχείρηση να είναι σε θέση να αναλύει αυτόματα την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών της και να επικοινωνεί αποτελεσματικά με όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας».

Ζέφη Χριστοδούλου, Product Manager, M-stat

«Chatbots, hyper-personalization και ασφάλεια συστημάτων»
«Οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, αναμένοντας άμεσες και στοχευμένες αλληλεπιδράσεις με τα αγαπημένα τους brands. Οι κύριες τάσεις για το 2023 αναμένουμε πως θα είναι οι εξής: 1. Chatbots και automations: Η χρήση αυτοματισμών ενισχύει τις πωλήσεις και αναβαθμίζει το customer support. Τα chatbots θα μπορούν να χειρίζονται απλές ερωτήσεις και συναλλαγές, αφήνοντας τους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε πιο περίπλοκα ζητήματα. 2. Hyper-personalization: Με την εξέλιξη του AI και του machine learning, προσφέρονται όλο και περισσότερο εξατομικευμένες εμπειρίες βάσει της συμπεριφοράς και τις προτιμήσεων των χρηστών. 3. Μέγιστη ασφάλεια συστημάτων: Οι A2P providers θα συνεχίσουν να επενδύουν σε μέτρα ασφαλείας όπως την end-to-end κρυπτογράφηση, για την προστασία των δεδομένων και του απορρήτου των χρηστών».

Ηρώ Μολυνδρή, Business Messaging Director, Yuboto

«Το messaging σημαντικό μέρος της CX στρατηγικής»
«Το messaging εκτός από τις promo επικοινωνίες, χρησιμοποιείται πολύ συχνά και για customer care/support σκοπούς και αυτό διότι οι καταναλωτές προτιμούν την αμεσότητά του και την ευκολία που τους παρέχει. Συνεπώς, καταλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της CX στρατηγικής των εταιρειών, καθώς αυτή διαμορφώνεται, σε μεγάλο βαθμό, από το παρεχόμενο customer care και support. Εταιρείες που επενδύουν στο messaging δημιουργούν κατάλληλες και σχετικές εμπειρίες για το κοινό τους, στο αγαπημένο του μέσο και, έτσι, αυξάνουν το customer loyalty. Tέλος, όσον αφορά στη βέλτιστη αξιοποίησή του, τα brands θα πρέπει να διατηρούν ένα consistency στην επικοινωνία τους, να ακολουθούν το ύφος και τον χαρακτήρα του μέσου και φυσικά να επικοινωνούν πάντα μοναδικό περιεχόμενο με αξία».

Νάνσυ Ζαρκογιάννη, Content Marketing Manager, Apifon

«Στόχος η εξατομικευμένη εμπειρία αγορών»
«Οι αγορές μέσω messaging έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν το retail industry και οι επιχειρήσεις που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές είναι σημαντικό να συμβαδίσουν με αυτήν την τάση. Στην Ελλάδα, υπάρχει ήδη μια αυξανόμενη τάση χρήσης messaging για αγορές, με ορισμένες εταιρείες να πειραματίζονται είτε με chatbots και virtual assistants, είτε με two-way live communication για να παρέχουν 24/7 εξυπηρέτηση και μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία αγοράς. Το hyper-personalization και τα automations, λοιπόν, είναι σημαντικοί παράγοντες, καθώς επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσφέρουν μια εξαιρετικά εξατομικευμένη και αποτελεσματική εμπειρία αγορών, ενώ, παράλληλα, οι καταναλωτές βρίσκουν αυτήν την άμεση 24/7 υποστήριξη που αναζητούν, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το customer loyalty. Ξέρουν ότι κάποιος θα είναι εκεί, όταν τον χρειάζονται».

Δημήτρης Ρόκος, CEO, AMD Telecom & CCO, WayMore.io, Routee.net

«Παραδοσιμότητα, open rate και multimedia support»
«Όσον αφορά στα ζητούμενα των εταιρειών από τις messaging υπηρεσίες που επιλέγουν, σύμφωνα με την εμπειρία μας, οι επιχειρήσεις πρέπει να ερευνούν τα εξής χαρακτηριστικά για τα κανάλια messaging που επιλέγουν: σκοπός της επικοινωνίας, ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν το κανάλι, κόστος υπηρεσίας, παραδοσιμότητα, open rate, υποστήριξη πολυμέσων και, τέλος, δυνατότητα αυτοματοποιημένης αποστολής σε εναλλακτικά κανάλια αν δεν ανοιχθεί το μήνυμα. Ενδεχομένως δε να φαίνεται περίεργο σε πολλούς, αλλά η ελληνική αγορά έχει μεγάλη δυναμική και οι καταναλωτές είναι αρκετά ώριμοι αναφορικά με τις ηλεκτρονικές αγορές. Ο Έλληνας καταναλωτής έχει γίνει πιο απαιτητικός μετά την περίοδο της καραντίνας και αλληλεπιδρά με πολλά brands κατά τη διαδικασία αγοράς ενός προϊόντος».

Keywords
εν λόγω, cloud, chat, support, whatsapp, νέα, journey, features, sms, mobile, business, google, data, yuboto, ceo, amd, cco, net, ελλαδα, channel, media, tools, downloads, εταιρεία, facebook, messenger, skype, video, extreme, real, time, analytics, αφοσίωση, videos, global, λύση, tips, big, retail, live, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , www.facebook.com, www.google.gr, αξια, Καλή Χρονιά, end, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, yuboto, whatsapp, υιοθετηση, βημα, εικονες, εργαλεια, πλαισιο, amd, ceo, chat, mail, net, real, skype, time, αγορα, αυξηση, ανοδος, αξονες, απλα, αφοσίωση, βρισκεται, γινει, γινονται, διαστημα, δυνατοτητα, δικη, διαδικτυο, δυναμικο, υπαρχει, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εξελιξη, εξυπηρετηση, επικοινωνια, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, εφαρμογες, τεχνολογια, ζωης, υπηρεσια, υπηρεσιες, ηρω, υφος, κυρια, λύση, λογια, λογο, μηνυματα, παντα, πλατφορμες, πωλησεις, ρολο, σιγουρα, ταση, φυσικα, αγορες, analytics, ασφαλεια, mobile, business, big, cco, downloads, channel, click, cloud, data, δημητρης, εφαρμογη, extreme, εμφαση, ερωτησεις, features, global, ιδανικο, ιδιαιτερα, journey, κομματι, media, messenger, ομαδες, retail, support, sms, σωστο, tips, tools, videos
Τυχαία Θέματα