McCann Worldgroup Athens, ΟΠΑΠ: Μια πολύχρωμη καμπάνια για… τη χαρά του παιχνιδιού!

Το opaponline.gr αποτελεί το πρόσφατο λανσάρισμα του ΟΠΑΠ και συστήθηκε στο κοινό με μια πρωτότυπη καμπάνια. Ο Στέφανος Κατσαφούρης, Group Account Director, McCann Worldgroup, και η Μαργαρίτα Βενάρδου, Marketing & Communications Director, ΟΠΑΠ μας μιλούν για το opaponline.gr και την επικοινωνία του.

MW:

Η νέα καμπάνια του McCann Worldgroup Athens για το opaponline.gr βρίσκεται ήδη στον «αέρα». Ποιο είναι το βασικό της concept και η έμπνευση πίσω από αυτό;

Στέφανος Κατσαφούρης: Η κεντρική ιδέα που διέπει την τελευταία μας καμπάνια για το opaponline.gr είναι «η χαρά του παιχνιδιού», την οποία πλέον μπορείς να απολαμβάνεις όπου κι αν είσαι: στον δρόμο, στο σπίτι, στο γυμναστήριο. Και αυτό γιατί το opaponline.gr φέρνει την εμπειρία του παιχνιδιού σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Η καμπάνια χρησιμοποιεί μουσική και χορό, ως μέσα έκφρασης της χαράς, ενώ παράλληλα εισάγει μια σύγχρονη αισθητική μέσω των «ball heroes», των πολύχρωμων 3D χαρακτήρων, που ενισχύουν την οπτική ταυτότητα της καμπάνιας.

Πρόκειται για μια πολύχρωμη, χαρούμενη καμπάνια. Πώς οδηγηθήκατε στην επιλογή αυτής της pop αισθητικής και ποιος ο κύριος στόχος;

Σ.Κ.: Η pop αισθητική επιλέχθηκε, ως ένας τρόπος να καταφέρουμε να «σπάσουμε τον πάγο» με το κοινό, να το κάνουμε να χαμογελάσει, να γεμίσει όμορφα συναισθήματα και να το προσκαλέσουμε να ανακαλύψει το νέο opaponline.gr. Από την αρχική φάση του σχεδιασμού, ήταν σαφές ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική καμπάνια γεμάτη ρυθμό, με έντονο το στοιχείο της διασκέδασης. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το opaponline.gr συνώνυμο της χαράς, χρησιμοποιώντας ένα ρυθμικό μουσικό θέμα, έναν πλούσιο συνδυασμό χρωμάτων, μια δυναμική χορογραφία και -φυσικά- τους πολύχρωμους ήρωές μας που κατακλύζουν την πόλη και αλληλοεπιδρούν με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές μας.

Ποια θα λέγατε ότι ήταν η βασική πρόκληση που ανέκυψε κατά τον σχεδιασμό/υλοποίηση της καμπάνιας;

Σ.Κ.: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε ήταν δύο: η σύνθεση ενός εύηχου, αλλά και προϊοντικά ενημερωτικού τραγουδιού, το οποίο έντυσε μουσικά την ταινία, καθώς και ο σχεδιασμός των 3D ηρώων, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέουν έναν φιλικό, αλλά ταυτόχρονα ζωντανό χαρακτήρα. Ο συγχρονισμός των χορευτών, μαζί με τους ηθοποιούς, αλλά και τους ball heroes, τους πρωταγωνιστές της ταινίας μας, ήταν απαραίτητο να γίνει με μεγάλη ακρίβεια για να «υπηρετήσει» τον ρυθμό της ταινίας μας και όλες τις επιμέρους δράσεις.Επιπ

λέον η όλη διαδικασία της επεξεργασίας σε επίπεδο post-production, ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, έχοντας ως στόχο να εξασφαλίσουμε ένα φυσικό, ζωντανό και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Κατά τη γνώμη σας, ποια χαρακτηριστικά μπορούν να κάνουν μια διαφημιστική επικοινωνία να ξεχωρίσει, στον συγκεκριμένο κλάδο;

Σ.Κ.: Η ανάπτυξη μιας πρωτότυπης και ενδιαφέρουσας δημιουργικής ιδέας, σε συνδυασμό με ένα ξεκάθαρα δομημένο επικοινωνιακό μήνυμα, είναι σίγουρα απαραίτητα. Επιπρόσθετα, η χρήση έντονων χρωματικών κωδικών που χτίζουν ταυτότητα, αλλά και γενικότερα η αξιοποίηση φρέσκιας αισθητικής, σε συνδυασμό με ένα μουσικό θέμα, που έχει τη δύναμη να αποτυπωθεί εύκολα, αποτελούν συστατικά στοιχεία, που μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην επιτυχία μιας καμπάνιας.

Η καμπάνια βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σε ποια Μέσα τρέχει και ποιοι οι λοιποί συνεργάτες σε επίπεδο παραγωγής κ.λπ.;

Σ.Κ.: Η καμπάνια έχει ήδη λανσαριστεί με έντονη παρουσία, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον φυσικό της χώρο – το digital περιβάλλον. Σε όλα τα στάδια υλοποίησης της καμπάνιας, είχαμε δίπλα μας πολύτιμους συνεργάτες, όπως ο Fernando Livschitz στη σκηνοθεσία, η Boo Productions στην παραγωγή, η Faust στο post-production και η Musou Music Group στη μουσική επιμέλεια.

Το opaponline.gr αποτελεί το πρόσφατο λανσάρισμα του ΟΠΑΠ. Θα μας μιλήσετε λίγο γι’ αυτό;

Μαργαρίτα Βενάρδου: Το site opaponline.gr αποτελεί τον νέο διαδικτυακό προορισμό διασκέδασης, που προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια αριθμών: ΚΙΝΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, SUPER 3 και ΠΡΟΤΟ, από κινητό ή υπολογιστή, όπου και αν βρίσκεται.

Έτσι τώρα, μπορείς να επισκεφτείς το opaponline.gr ή να κατεβάσεις την εφαρμογή εντελώς δωρεάν για να απολαμβάνεις το παιχνίδι 24/7, χωρίς να χάνεις καμία κλήρωση.

Ποιο το σκεπτικό πίσω από την ανάπτυξη του opaponline.gr; Τι σας οδήγησε στη δημιουργία του;

Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας για το opaponline.gr είναι «η χαρά του παιχνιδιού», την οποία μπορείς να απολαμβάνεις όπου κι αν είσαι: στον δρόμο, στο σπίτι, στο γυμναστήριο

Μ.Β.: Με το opaponline.gr, ο ΟΠΑΠ, μέσα από τον ρόλο του να προσφέρει υψηλού επιπέδου διασκέδαση, φροντίζει να δίνει πρόσβαση στο παιχνίδι καθημερινά, όπου κι αν είσαι! Απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών που επιζητούν μια ολιστικότερη εμπειρία διασκέδασης, με προσωποποιημένες υπηρεσίες και συνεχείς επιβραβεύσεις, ο νέος απόλυτος προορισμός διασκέδασης, εναρμονίζεται πλήρως με τις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ.

Τι το ξεχωριστό έρχεται να προσφέρει στους καταναλωτές;

Μ.Β.: H πλατφόρμα opaponline.gr και το OPAP Online App, η ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet, υποδέχονται τους επισκέπτες σε μοντέρνο περιβάλλον και κάνουν το παιχνίδι ακόμη πιο διασκεδαστικό! Το νέο opaponline.gr έρχεται για να προσφέρει τα αγαπημένα παιχνίδια αριθμών του ΟΠΑΠ, με προσωποποιημένο περιεχόμενο, αλλά και μία μοναδική εμπειρία διασκέδασης για τον επισκέπτη.

Ποιες τάσεις διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή την αγορά και ποιες οι εκτιμήσεις σας για το μέλλον;

Μ.Β.: Οι τάσεις που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την αγορά των τυχερών παιχνιδιών μεταβάλλονται συνεχώς. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εξελίξεις σε τεχνολογίες όπως Artificial Intelligence (AI) και Virtual Reality (VR) καθώς και η αυξανομένη χρήση των data analytics αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους αυτής της εξέλιξης. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την ολοένα και πιο εντατική υιοθέτηση αυτού που ονομάζουμε «responsible gaming» αλλά και την ανάγκη για καινοτομία και sophistication στους τομείς της σχεδίασης νέων παιχνιδιών που θα είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα