Interactivity και… λάθη

Τα social media έχουν γεμίσει τελευταία με interactive content. Polls, quizzes, QR codes, AR δράσεις και διαδραστικά infographics έχουν μπει για τα καλά στην εργαλειοθήκη των marketers. Η τάση αυτή δεν είναι τυχαία, και πιθανότατα το γνωρίζετε καλύτερα από μένα.

Χτίζοντας στρατηγικές επάνω σε δεδομένα, τα στατιστικά δείχνουν τον δρόμο: το 90% των καταναλωτών ζητούν περισσότερο visual και διαδραστικό περιεχόμενο, το 70% των marketers δηλώνει ότι το interactive content είναι αποτελεσματικό σε επίπεδο engagement και το 88% ότι τους βοηθά

να διαφοροποιήσουν το brand τους. Τα οφέλη μεγάλα, το ρίσκο μικρό. Εάν δεν έχετε μπει ακόμα στον interactive content «χορό», τώρα είναι η ώρα.

Σε άλλα νέα, δεν είναι ντροπή να παραδέχεσαι και να μοιράζεσαι τα λάθη σου, καθώς όλοι μπορούν να μάθουν από αυτά. Αυτό κάνει και ο John Thornton, Senior Creative της start-up Surreal, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MW και την οποία θα βρείτε στο τρέχον τεύχος. Μεταξύ άλλων, παροτρύνει τους social media managers να μιλούν για πράγματα πέρα από το προϊόν τους, καθώς και να μην εμφανίζονται τόσο χαρούμενοι όλη την ώρα.

Όσο για τα λάθη στα social media, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι μια ωραία ανατροπή να βλέπεις ένα brand να κάνει λίγο πλάκα και να μην παίρνει τα πράγματα τόσο σοβαρά, ενώ βοηθά να λες στο κοινό ότι στην εταιρεία σου δουλεύουν πραγματικοί, κανονικοί άνθρωποι. Αν κάποιος δει τους εργαζόμενους junior level να κάνουν λάθη στα social, θα καταλάβει ότι οι senior λογικά τα άφησαν να συμβούν. Τότε θα αρχίσουν να σκέφτονται ότι όλοι στην εταιρεία είναι αρκετά διασκεδαστικοί. Δίνει μια καλή εντύπωση για όλους». Σε μια κοινωνία που δύσκολα συγχωρεί και ξεχνά τα λάθη, ας εξερευνήσουμε και μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα οπτική…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Interactivity …,