Home cooking: Ξαναγράφοντας τη «συνταγή» για engagement και loyalty

Μαγειρικά ραντεβού, γαστρονομικά challenges, σπιτικά γεύματα και γλυκά κατακλύζουν το οικοσύστημα της επικοινωνίας, με τα brands να «μπαίνουν στην κουζίνα» και να «ζυμώνουν» ουσιαστικότερες συνδέσεις με τους καταναλωτές, με φόντο μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία.

Καταφύγιο στην κουζίνα φαίνεται ότι βρίσκουν οι καταναλωτές μέσα στην αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η κρίση της πανδημίας, αποβάλλοντας το στρες ζυμώνοντας ψωμί και μαγειρεύοντας υγιεινά γεύματα. Η διεθνής στροφή στο home cooking

δημιουργεί νέα δεδομένα για τα brands, τα οποία «φορούν τις ποδιές τους» και ανακαλύπτουν ευφάνταστους τρόπους για να καταλάβουν μια πλεονεκτική θέση στη νέα καθημερινότητα. Στην Ελλάδα, τα social media αποτελούν συνήθως την «πόρτα» για την κουζίνα των καταναλωτών, με τους influencers να μετατρέπονται σε μαγειρικούς μέντορες και brands από κάθε industry να ανακαλύπτουν τη δύναμη της γαστρονομίας στη δημιουργία βαθύτερων σχέσεων με το κοινό.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ… ΑΛΕΥΡΙ!
Η στροφή στο home cooking αποτυπώνεται και με απτά στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατες έρευνες στη χώρα μας, αλλά και από τις πωλήσεις συγκεκριμένων προϊοντικών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Nielsen, 46% των Ελλήνων δήλωσε ότι λόγω της πανδημίας σκοπεύει να μαγειρεύει και να τρώει περισσότερο στο σπίτι. Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται και μέσα από τα στοιχεία πωλήσεων του οργανωμένου λιανεμπορίου, καθώς πολλές κατηγορίες που σχετίζονται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική έχουν παρουσιάσει εντυπωσιακά ποσοστά ανάπτυξης κατά την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με την ίδια έρευνα

Ενδεικτικά αναφέρονται το αλεύρι (+141,3%), το αλάτι (+55,8%), η κρέμα γάλακτος (+33,0%), τα αυγά (+36,9%), καθώς και η μαργαρίνη (+22,5%). Το γεγονός ότι πλέον οι καταναλωτές περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι έχει επιπλέον ευνοήσει και την κατανάλωση διαφόρων κατηγοριών snacking, όπως τους ξηρούς καρπούς (+29,9%), τη σοκολάτα (+14,5%) και τα μπισκότα (+10,8%).

Παράλληλα, report της Convert Group φανερώνει, εκτός από την αλματώδη αύξηση του 307% στην αξία των αγορών στο κανάλι του online super market τον Μάρτιο στην Ελλάδα, ότι η μέση αξία του ηλεκτρονικού καλαθιού για το πρώτο τρίμηνο του 2020 έφτασε τα 101 ευρώ, από 88 το 2019, συνάδοντας με την αύξηση της ενασχόλησης με τη μαγειρική στο σπίτι.

Μελετώντας όλες τις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία online αγορών στην περίοδο της καραντίνας, το report αυτό καταγράφει ανάπτυξη 1.234% σε αλεύρι και σιμιγδάλι, 614% σε ρύζι και όσπρια, 509% σε ζυμαρικά, 447% σε κονσέρβες και 436% σε κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA
Αναπτύσσοντας γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοζόμενα στις τάσεις της εποχής, δεν είναι λίγα τα brands που έσπευσαν να αξιοποιήσουν την επιστροφή στη μαγειρική εντός σπιτιού. Με live cooking sessions, συνεργασίες με γνωστούς σεφ και food bloggers, διαγωνισμούς, συνταγές μαγειρικής και διατροφικά tips, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον καταναλωτή και να τον «συντροφεύσουν» στη νέα του αυτή συνήθεια.

Η Δωδώνη κάλεσε το κοινό σε #copytaste μαγειρικά challenges, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. Οι καταναλωτές κλήθηκαν να δημιουργήσουν και οι ίδιοι τις αναρτώμενες συνταγές, τις οποίες είχαν δημιουργήσει, ειδικά για τη Δωδώνη, έμπειροι food bloggers και γνωστοί chefs με κύριο πρωταγωνιστή προϊόντα της εταιρείας. Οι συμμετέχοντες διεκδικούσαν προϊόντα Δωδώνη, σε μια ενέργεια που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη ΜcCann Athens / McCann Worldgroup.

H Anytime εγκαινίασε μία νέα ενότητα, το #TogetherWeCook, με τη συμβολή του Άκη Πετρετζίκη. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:30, το κοινό παρακολουθεί Live από το Instagram της Anytime, τον γνωστό σεφ να μαγειρεύει παρέα με έναν καλεσμένο έκπληξη. Ο καλεσμένος δίνει τη συνταγή του στον σεφ και τον καθοδηγεί, για να τη φτιάξει.

Την digital ενέργεια «Συνταγές Καραντίνας» παρουσίασαν τα μαγειρικά σκεύη PaL Cookware, με πρωταγωνίστρια τη chef Γωγώ Δελογιάννη. Η καμπάνια έχει ως βασικό μήνυμα ότι «μένουμε σπίτι», αλλά δεν μένουμε από κέφι και ιδέες, και προέτρεψε το κοινό να διασκεδάσει παρακολουθώντας μια σειρά από content recipe-videos στα social media των PaL Cookware σε Facebook, Instagram και YouTube. Η ενέργεια, η οποία φέρει την υπογραφή της JNLeoussis+, συνοδεύτηκε και από σχετικό διαγωνισμό.

Πασχαλινό live στην πλατφόρμα του Instagram πραγματοποίησε η Όλυμπος, με πρωταγωνιστές τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη και τον chef Γιάννη Λουκάκο. Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν το κλασικό πασχαλινό γλυκό, το τσουρέκι, χρησιμοποιώντας βούτυρο Όλυμπος. Η Μαρία Ηλιάκη υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Λουκάκου, έπλασε τσουρέκι, σε μια ενέργεια με την επιμέλεια της Sheepfish.

Στο ίδιο πλαίσιο, live σεμινάρια μαγειρικής πραγματοποίησε και η εταιρεία Avon, μέσα από την επίσημη Facebook σελίδα της, σε συνεργασία με την chef Γωγώ Δελογιάννη.

ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ DIGITAL ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εναλλακτικά, αρκετά ήταν και τα brands τα οποία επέλεξαν να επικοινωνήσουν με τους καταναλωτές και να συνδράμουν στον μαγειρικό τους «οίστρο» μέσα από τις ιστοσελίδες τους.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέθεσε στην ιστοσελίδα allazoumesinithies.ab.gr το #menoumespiti και παρείχε ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, συνταγές, υγιεινά tips, καθώς και προτάσεις και συνταγές για μαγειρική με παιδιά.

Από την πλευρά της, η Chiquita εστίασε στη ζαχαροπλαστική και παρείχε στο site της γλυκές συνταγές με μπανάνες. Τέλος, την περίοδο της καραντίνας δεν έλειψαν και λανσαρίσματα που ενισχύουν την κατανάλωση φαγητού στο σπίτι, όπως η σειρά «Τα δικά μας γλυκά» της alfa και οι νέες γεύσεις Easy Bake της Μύλοι Αγίου Γεωργίου, ενώ σε διαφημιστική «έξαρση» βρέθηκαν συγκεκριμένες προϊοντικές κατηγορίες όπως το αλεύρι, οι ζύμες και πίτες, το μέλι, το βούτυρο, το γιαούρτι κ.λπ.

Στον «χορό» του home cooking έσπευσε να συμμετάσχει και ο τηλεοπτικός σταθμός Open, με το λανσάρισμα της εκπομπής «KitcheN’ Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου. Η νέα αυτή εκπομπή προσκαλεί τους τηλεθεατές να μαγειρέψουν υγιεινά και να θωρακίσουν τον οργανισμό τους, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΤΟ YOUTUBE
Την τιμητική της έχει και στο YouTube η μαγειρική, με τα σχετικά videos να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα από την Google. Όπως φαίνεται, η παρασκευή σπιτικών γευμάτων εξελίσσεται σε μια θεματική στην οποία στρέφονται οι χρήστες, όχι μόνο για λόγους ανάγκης, αλλά και για την καθημερινή τους αποσυμπίεση, μαζί με κατηγορίες όπως ευεξία και άσκηση στο σπίτι. Την ίδια στιγμή, τέτοιου είδους περιεχόμενο βοηθά τους καταναλωτές να οργανωθούν και να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα, τόσο για την περίοδο των lockdown, όσο και κατά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι YouTube creators αναλαμβάνουν να δώσουν μια φρέσκια και δημιουργική οπτική σε βασικά είδη και τρόφιμα μακράς διαρκείας, μετατρέποντας βαρετές συνταγές σε γαστριμαργικές υπερπαραγωγές, κρατώντας χαμηλά τον βαθμό δυσκολίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο οι αμερικανοί καταναλωτές παρακολούθησαν κατά 31% περισσότερο videos σχετικά με μαγειρική, με τις συνταγές που αξιοποιούν ό,τι υπάρχει συνήθως διαθέσιμο στο σπίτι να προσελκύουν εξαιρετικά μεγάλο κοινό.
Πηγή: www.thinkwithgoogle.com

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Αν και στην πλειονότητά τους οι ενέργειες που σχετίζονται με τη μαγειρική στο σπίτι προέρχονται από μάρκες και retailers που έχουν άμεση σχέση με την αγορά του τροφίμου ή του μαγειρικού εξοπλισμού, δεν λείπουν οι πρωτοβουλίες από brands που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους, επιθυμούν ωστόσο να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες του κοινού, ευθυγραμμιζόμενα με το καινούριο mindset.

Η Παυλίνα Κωνσταντάρα, Digital Activation Supervisor της Avon, εξηγεί σχετικά: «Η στρατηγική της Avon στην περίοδο της καραντίνας ήταν η δημιουργία περιεχομένου, αλλά και η μετάδοση θετικής ενέργειας στους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας. Θέλαμε να κρατήσουμε μαζί τους επαφή, να είμαστε κοντά τους, όχι μόνο μιλώντας για ομορφιά, αλλά και για άλλα θέματα που τους αφορούν. Επιλέξαμε τη Γωγώ Δελογιάννη, μια μαγείρισσα που είναι ευρέως γνωστή και αγαπητή στο κοινό, και ο τρόπος που επικοινωνεί με τον κόσμο ταιριάζει πολύ με την επικοινωνία που αγαπούν τα μέλη μας. Αυτό που περιμέναμε είναι υψηλό engagement και αυτό επιτύχαμε, κάθε ένα από τα live που πραγματοποιήθηκαν στην Facebook σελίδα μας είχαν 25Κ views».

Ωστόσο, το στοίχημα σε αυτή την περίπτωση είναι να επιτευχθεί η σωστή σύνδεση του brand με αυτό το, διαφορετικό για τα δεδομένα του, περιεχόμενο και μπορεί να κερδηθεί αν οι συνεργασίες που αξιοποιούνται πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Όπως σημειώνει η Παυλίνα Κωνσταντάρα, «τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου synergy είναι το σωστό match του influencer με το brand και το σωστό brief, ώστε το κοινό να νιώσει τη σύνδεση. Ήδη το γεγονός ότι επικοινωνεί ένα brand κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που το κοινό του έχει συνηθίσει, σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει η σύνδεση με το brand με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθούν τα σωστά μηνύματα και να υπάρχει engagement».

TO STRESS BAKING ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ SEARCH
Η μαγιά βρίσκεται σε έλλειψη σε Ην. Βασίλειο και ΗΠΑ, ενώ το αλεύρι γίνεται δυσεύρετο σε Γαλλία και Αυστραλία. Διεθνώς, η Google έχει καταγράψει ρεκόρ αναζητήσεων που έχουν να κάνουν με το ψωμί, όπως σχετικά με τη μαγιά, ή τρόπους για παρασκευή ψωμιού χωρίς μαγιά. Η τάση του stress baking, η ενασχόληση με την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων για την καταπολέμηση του άγχους, έχει μεταβάλει όχι μόνο τις διατροφικές συνήθειες, αλλά και τα δεδομένα στις διαδικτυακές αναζητήσεις των χρηστών.

Σύμφωνα με τα νέα search trends διεθνώς που παρουσίασε το Pinterest για την περίοδο επιβολής περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid-19, πρώτο εμφανίζεται το φαγητό. Οι αναλυτές της πλατφόρμας παρατηρούν ότι οι χρήστες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επιθυμούν να εξερευνήσουν περισσότερες ιδέες για μαγειρική στο σπίτι και να εμπνευστούν από νέες συνταγές και δημιουργίες.

Το αλεύρι κυριαρχεί ως υλικό, με την αύξηση στις σχετικές αναζητήσεις να είναι ενδεικτική: αλμυρά κρουασάν (+1.532% στην Αργεντινή), ψωμί ντάμπερ (+263% στην Αυστραλία), ιαπωνικά μπριός (+1.081% στη Γαλλία) και ψωμί Navajo (+350 στις ΗΠΑ). Εντυπωσιακή άνοδο εμφανίζουν και αναζητήσεις όπως για γλυκές τηγανίτες (+2.145% στην Αργεντινή), κέικ μιμόζα (+1.408% στην Ιταλία) και συνταγές για υγιές έντερο (+3.900% στην Ιαπωνία).
Πηγές: www.theguardian.com, www.socialmediatoday.com

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Όπως δείχνουν διεθνείς έρευνες, βασικό στοιχείο για την επιτυχία των ενεργειών marketing κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ο σεβασμός στην ψυχολογία του καταναλωτή και η προβολή συναισθημάτων και αξιών που ανήκουν στην πλευρά της λύσης και όχι του προβλήματος. Την ευθύνη των brands να καλλιεργήσουν έναν αισιόδοξο τρόπο σκέψης τονίζει η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη: «Σε μία πρωτόγνωρη περίοδο για όλους, οι ενέργειες που υλοποιούμε πρέπει να σέβονται αρχικά την υπάρχουσα κατάσταση και να ενισχύουν τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων για το κοινό, προτρέποντας το να συνεχίσει να βλέπει τα πράγματα με θετική ματιά και να εμπνευστεί για να περάσει τον χρόνο του πιο ποιοτικά και δημιουργικά.

Στη Δωδώνη ανέκαθεν στηρίζαμε και επενδύαμε σε δραστηριότητες που προάγουν καλές στιγμές, σε συνδυασμό με ιδέες για γευστικές δημιουργίες με τα προϊόντα μας. Τo home cooking είναι μία τέτοια δραστηριότητα που προσφέρει χαρά και φέρνει την οικογένεια πιο κοντά με έναν ευχάριστο τρόπο κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοιες δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν και στη μείωση του άγχους, εμπνέοντας θετικά το κοινό, κυρίως όσους μέσα σε αυτήν την κρίση, βρήκαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με την μαγειρική και να ανακαλύψουν την χαρά που σου δίνει».

Όσο για την επόμενη μέρα, η Βίκυ Παπουτσάκη προβλέπει τη συνέχιση της τάσης της μαγειρικής στο σπίτι, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες που προσφέρει για τα brands και επισημαίνει: «Σε επίπεδο marketing και επικοινωνίας, η έμφαση σε ψηφιακά εργαλεία, η online παρουσία και η δημιουργία ενδιαφέροντος, digital περιεχομένου, θα συνεχίσουν να αποτελούν κυρίαρχους τομείς εστίασης και στο άμεσο μέλλον».

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ HOME COOKING ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
– 46% των Ελλήνων σκοπεύουν να μαγειρεύουν και να τρώνε περισσότερο στο σπίτι λόγω της πανδημίας

– Σημαντική αύξηση πωλήσεων την τρέχουσα περίοδο καταγράφει το αλεύρι (+141,3%), το αλάτι (+55,8%), η κρέμα γάλακτος (+33,0%), τα αυγά (+36,9%) και η μαργαρίνη (+22,5%)

– Στα online super markets, η μέση αξία καλαθιού για το πρώτο τρίμηνο του 2020 έφτασε τα 101 ευρώ, από 88 ευρώ το 2019

-Σε αξία online αγορών στην περίοδο της καραντίνας παρατηρήθηκε ανάπτυξη 1.234% σε αλεύρι και σιμιγδάλι, 614% σε ρύζι και όσπρια, 509% σε ζυμαρικά
Πηγή: Nielsen Ελλάδας, Convert Group

ΡΕΚΟΡ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Το νέο trend της μαγειρικής, που προέκυψε εξ ανάγκης, αποτυπώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και online με ρεκόρ αναφορών. Η αποδελτίωση σε sites, blogs, Twitter και forums έδειξε ότι τον Μάρτιο, η αύξηση σε δημοσιεύσεις για συνταγές και μαγειρική έφτασε το 39%, σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, τον Απρίλιο καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση 24%, σε σχέση με τις αναφορές του Μαρτίου. Πιο αναλυτικά, τον Φεβρουάριο, οι αναφορές άγγιξαν τις 34.500, ενώ τον Μάρτιο εκτοξεύτηκαν στις 48.000 και τον Απρίλιο έφτασαν τις 59.500.

Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, η αναδρομική ετήσια αποδελτίωση έδειξε ότι οι αναφορές ανά μήνα για την μαγειρική, υπό κανονικές συνθήκες, κυμαίνονται μεταξύ 28.000 και 37.000.
Οι λέξεις που αναφέρθηκαν συχνότερα ήταν «σπίτι», «υλικά» και «μαζί», ενώ το hashtag με τις περισσότερες αναφορές ήταν το #μενουμεσπιτι. Το 64% των αναφορών ήταν tweets και το υπόλοιπο 36% προήλθε από sites και blogs. Η θεματολογία αφορούσε κυρίως συνταγές για φαγητά και γλυκά, κείμενα για τροφές με στόχο την υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την Μεγάλη Εβδομάδα (13-19/4), καταγράφηκε ρεκόρ αναφορών (15.200 δημοσιεύσεις), καθώς αυξήθηκαν οι συνταγές για πασχαλινά εδέσματα και γλυκά, αλλά και οι εναλλακτικές λύσεις για ψήσιμο του αρνιού στο φούρνο.
Tα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί με το Monitor by Innews (innews.gr) για λογαριασμό του Marketing Week. Το Monitor είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αποδελτίωσης, καταγραφής και αξιολόγησης δημοσιευμάτων, από έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά), διαδίκτυο (ειδησεογραφικά sites, blogs, forums, Twitter), τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ PATH ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Πού εδράζεται η τάση του home cooking και πώς εκφράζεται στην Ελλάδα; Ο Τάσος Βελιάδης, Chief Strategist της Socialab, αναλύει τις συμπεριφορές που το τροφοδοτούν και παρουσιάζει τις τρόπους με τους οποίους αξιοποιήθηκε από τα brands στη χώρα μας.

«Η τάση των συνταγών και του “μαγειρεύουμε στο σπίτι” είναι ένα trend που το βλέπουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πολλά food brands έχουν χτίσει τις στρατηγικές τους πάνω σε αυτό και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Γιατί; Γιατί, διατυπώνοντάς το απλοϊκά, ο καταναλωτής κάνει δύο αναζητήσεις πριν μαγειρέψει κάτι. Η πρώτη αναζήτηση γίνεται τη στιγμή, ή το micro moment που ο χρήστης έχοντας αποφασίσει τι θέλει να μαγειρέψει, θα κάνει ένα search για να βρει συνταγές και να σημειώσει τα υλικά που χρειάζονται.

Συνήθως ο καταναλωτής αγοράζει τα brands που αναφέρονται στη συνταγή, προκειμένου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δεύτερη αναζήτηση που κάνουμε, είναι όταν βρισκόμαστε σπίτι μας και θέλουμε να μαγειρέψουμε αλλά δεν ξέρουμε τι. Έτσι, αναζητάμε έμπνευση για συνταγές με υλικά που μπορεί ήδη να έχουμε στην κουζίνα μας.

Με τις υπάρχουσες συγκυρίες και το να μείνουμε τόσες μέρες στο σπίτι, αυτή η τάση αυξήθηκε πολύ. Ξαφνικά, όλοι είχαμε περισσότερο χρόνο τον οποίο προσπαθούσαμε να περάσουμε δημιουργικά και η μαγειρική ήταν μια από τις διεξόδους μας από τη ρουτίνα του σπιτιού.

Αυτή την τάση, λοιπόν, την εκμεταλλεύτηκαν και στην Ελλάδα πάρα πολλά brands, τα περισσότερα από τα οποία θα πω ότι το έκαναν επιτυχημένα. Το βασικό εδώ δεν είναι να κάνεις κάτι απίστευτα δημιουργικό, αλλά να ακολουθήσεις το path του καταναλωτή.

Οπότε, υπήρξαν brands, όπως η Anytime, που θέλοντας να δείξει ότι είναι κοντά στο κοινό της ακόμα και όταν είναι σπίτι, δημιούργησε Instagram Lives με τον Άκη Πετρετζίκη και άλλους γνωστούς influencers. Άλλα brands κινήθηκαν καθαρά στο πιο “συνταγολογικό” κομμάτι, δίνοντας ιδέες για το πως με λίγα υλικά μπορείς να δημιουργήσεις κάτι απλό και νόστιμο στο σπίτι σου χρησιμοποιώντας τα προϊόντα τους. Ένα από αυτά είναι η Palirria, η οποία καθημερινά ανέβαζε και μια διαφορετική συνταγή στο site και τα social media της, προκειμένου να δώσει έμπνευση ακόμα και για νηστίσιμα γεύματα».

Keywords
home, cooking, cooking, home, ξηροι καρποι, super market, νέα, ελλαδα, media, nielsen, σοκολατα, group, online, super, market, ρυζι, live, σεφ, food, bloggers, tips, instagram, athens, mccann, anytime, chef, facebook, youtube, εταιρεία, avon, chiquita, site, alfa, easy, health, ψηνεται, videos, google, lockdown, views, σημαίνει, ηπα, γαλλια, pinterest, κεικ, υγιές, ιαπωνια, sites, blogs, twitter, forums, tweets, ηλεκτρονική, leslie nielsen, www.facebook.com, www.google.gr, www.youtube.com, αξια, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, pinterest, instagram, αβ βασιλοπουλος, μαρια ηλιακη, το στοιχημα, ηλεκτρονική, αυστραλια, βασιλοπουλος, γλυκα, διατροφη, δωδωνη, εργαλεια, ζυμαρικα, ηπα, καθημερινη, μαγειρικη, νηστισιμα, ομορφια, οσπρια, πλαισιο, σεφ, συνταγες μαγειρικης, τα νεα, τσουρεκι, υγιεινη διατροφη, φρουτα, ψυχολογια, ψωμι, alfa, avon, blogs, youtube, αυγα, αγορα, αυξηση, αξιζει, αλατι, αλμυρα, απιστευτα, βικυ, βρισκεται, φαγητο, φαγητα, γεγονος, γεωργιου, γινει, γινεται, γιαουρτι, γωγω, δυναμη, δωσει, διαδικτυο, ευχαριστο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, ελλειψη, εβδομαδα, εμπνευση, ενεργεια, εντυπα, επικοινωνια, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, εταιρεία, ευεξια, ευθυνη, ζαχαροπλαστικη, ιδεες, ιδια, ιδιο, κουζινα, κρουασαν, λαχανικα, μαγια, ματια, μεγαλη εβδομαδα, μελι, μηνυματα, μειωση, μπισκοτα, μπορεις, μαρια, οικογενεια, ολυμπος, παιδια, πιτες, υπογραφη, πρωταγωνιστες, πωλησεις, ραντεβου, ρεκορ, σεβασμος, σεμιναρια, συγκεκριμενα, σειρα, συνταγη, σπιτι, στην κουζινα, ταση, τασος, τηγανιτες, φοντο, χαρα, ψησιμο, athens, group, anytime, super, chef, chiquita, easy, ειδη, εμφαση, food, γευσεις, γλυκο, γλυκες, χωρα, κειμενα, κομματι, λεξεις, mccann, media, market, nielsen, bloggers, σημαίνει, site, sites, σωστο, tips, online, τρωει, tweets, θεματα, θετικα, υγιές, υλικα, υλικο, videos, forums, super market
Τυχαία Θέματα